Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny

Solcelleanlegg

Startet av jkirkebo, tirsdag 11. juni 2013, klokken 10:18

« forrige - neste »

Electric cars in Norway

Sitat fra: Ingeniøren på tirsdag 10. oktober 2023, klokken 09:15Ser rating ved 25 C er 8910 W på sydtaket, så da går det nok bra.
Det høres jo veldig bra ut :+1:

Ingeniøren

Med snøen dukket det opp problemer. Det virker som inverteren (Growatt MID10KTL3-XL) ikke helt takler at det er lyst ute mens taket enten er dekket eller dekkes av snø. Går inn i en for for nedlukking som den gjør når det blir mørkt men blir ikke ferdig. Har endt med å skru av systemet og ta sikringen når det skjer. Har kontaktet leverandør som ikke har svart enda.

Har et tak over garasje med snøfangere som nok stort sett vil være dekket av snø i vinter, men syd taket rensker seg selv relativt raskt ( er i alle fall planen har har fungert bra så langt...)

Andre med erfaringer fra solceller og snø ?
2007 Subaru Outback 2.5 (Solgt)
2016 BMW i3 (Solgt)
2020 Jaguar I-Pace HSE

geear

Helt normalt at invertere går hyppig av og på i fasene der det veksler litt mellom nok lys til å starte produksjon og ikke, morgengry/skumring, og kanskje snø. Hvis det er det du mener. Vet noen slår helt av i desember/januar for å unngå dette, da det uansett er helt marginal produksjon. Mitt står på alltid, og klikker inn og ut.

© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA