Diverse > elbil.no og elbilforumets nettsider

Forumnetikette og trolling

<< < (2/2)

Maximus:
Forøker å vekke denne tråden til live siden jeg er av den meningen at dette forumet akkurat nå er nede i en aldri så liten bølgedal. Og det er enda litt for tidlig for det å ende opp som et spøkelsesforum a la bilforumet.no.

Det kommer svært mange nye elbilister på veiene de nærmeste årene, og elbilforumet har til nå vært den beste, og for ikke si hyggeligste kilden til oppmuntring og kunnskap for ferske eller vordende elbileiere. Mange brukernavn kunne vært nevnt, og enkelte holder fremdeles entusiasmen oppe. Slik det bør kunne være enda noen år.

Benytter forumet nesten utelukkende via funksjonen "nyeste innlegg", og skummer derfor gjennom det meste av det som skrives her i løpet av en dag. Andelen klagende eller kjeklende innlegg er urovekkende høy når forumet leses på den måten. Spesielt gjelder det enkelttråder som, antakelig nettopp av de nevnte grunnene, innehar en stor andel av de daglige innleggene.

Slike tråder og slikt innhold er ikke inviterende. I alminnelighet frister de ikke potensielle nye deltakere til å ta forumet i bruk. Er av den oppfatningen at slike lange "interndiskusjoner" med negativt fortegn er nettopp det som enten har redusert brukermassen til enkelte interesseforumer ned til noen utvalgte frienemies eller ekkoropende individer, eller i verste fall lagt forumene øde. Bredden og mangfoldet forsvinner på steder med for mange ørkesløse diskusjoner eller for mye negativitet.

Derfor oppfordrer jeg til en viss selvjustis. Selvfølgelig skal man også diskutere problematiske forhold, både mht bilhold, bilprodusenter eller hva annet det måtte gjelde. Hvis problematisering etter hvert er det som driver samtalen framover derimot, at de samme momentene og argumentene tas opp igjen på nytt og på nytt, gjerne krydret med avsporinger, så tjener det i hovedsak kun for underholdningsverdien til den eksklusive gruppen som har ork til å delta.


Elmo:
Godt sagt  :+1:

bosonic:
Jeg har vært med i elbilforum siden 2006/2007 og har dermed vært vitne til den store utviklingen av elbiler.
I denne "pionertiden" ble det stort sett diskutert tekniske saker, da bilene trengte mye TLC for å fungere.
Lars (Admin) verdsatte stor takhøyde, men de få trollene vi hadde besøk av, fikk som hatten passer.
Må si at dette var en fin tid for oss elbilentusiaster. "Alle"  var meget hjelpsomme og delte villig av sin ekspertise.

Det er jo naturlig at når vi nå har mange gode elbiler å velge mellom, så er det mange flere mennesker som er interessert. Beklageligvis har dette også resultert i at vi får mer "trolling" eller det som ofte grenser til trolling og gjør trådene uinteressante å følge med på.

Mitt råd er følgende: Du som starter en ny tråd "eier" denne og bør følge ekstra godt med slik at du kan gi en klar melding når noen "avsporer".

gr:
Ble oppfordret til å legge linken for ignorering/blokkering av brukere inn i denne tråden:

https://elbilforum.no/index.php?action=profile;area=lists;sa=ignore

Bare å gå inn på denne og legge inn nicket til den man vil ignorere nederst, og trykke "Legg til". Man vil da kun se at vedkommende har skrevet et innlegg, men teksten vil være skjult, med mindre noen andre siterer innlegget. Uansett godt for både blodtrykk til de som ikke går overens, og temperaturen på forumet, at dette brukes.  :+1:

Navigering

[0] Oversikt

[*] Forrige side

Skift til full visning