Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny

Tetningslist under frontlykt

Startet av atrus, lørdag 27. januar 2024, klokken 19:06

« forrige - neste »

atrus

Oppdaget at en (rød) tetningslist under den ene frontlykten «hang og slang» i dag. Når det skjedde vet jeg ikke. Men det må ha skjedd en gang etter en vask og liten kjøretur. Fikk dyttet den tilbake med et plastkort, men den må festes/byttes for det bør være tett for innsig av vann m.m. Har bestilt time hos Møller. Dette, sett i sammenheng med andre små-feil jeg har opplevd, får meg til å konkludere at dette er dårlig kvalitet. Er det virkelig mulig at bilen ikke tåler å bli vasket?

RJK

Når man kjøper en "Verboten um Waschen" (VW), så sier det seg vel selv hva svaret er!


 ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Hyundai Kona Dark knight metallic med soltak - Kø# 2500, bil utlevert mars -19
Bosted Oslo

Otkristo


daktari

Tesla sine krav: ikke varmt  vann, ikke i sollys, mild såpe av høy kvalitet, ikke svamp eller vaskemaskin men mikrofiberklut av høy kvalitet, ikke rengjøringsmidler, 30 cm avstand fra høytrykkspylerdyse, ikke sprute med hageslange eller noe på vinduer, Luster, noe som helst elektrisk.
Kun børsteløs maskinvask men advarsel mot kjemikaler.
Ikke så mye mer spillerom der altså.
SitatModel 3 Owner's Manual
Search

Rengjøring
Utvendig rengjøring
Fjern korroderende stoffer (fett, olje, fugleskitt, kvae, døde insekter, tjæreflekker, veisalt, industriavfall osv.) så raskt som mulig for å forhindre skade på lakken. Ikke vent til Model 3 er klar for en komplett vask. Bruk om nødvendig denaturert sprit til å fjerne tjæreflekker og vanskelige fettflekker, og vask umiddelbart området med vann og mildt rengjøringsmiddel for å fjerne spriten.

Hold de utvendige kameraene fri for smuss, kondens eller hindringer. Hvis du ikke gjør dette, kan bildene bli uklare, eller Autopilot- og sikkerhetsfunksjoner kan slutte å fungere (se Rengjøring av et kamera).

Følg disse trinnene når du vasker Model 3 utvendig:

Spyl bort smuss og sand fra bilen med en vannslange før du vasker. Spyl bort ansamlinger av søle i områder hvor skitt lett samler seg (slik som hjulbuene og panelsømmene). Hvis det brukes salt på veiene (i vintermånedene), spyles alle spor av veisalt bort fra undersiden av bilen, hjulbuene og bremsene.
Håndvask Model 3 med en ren, myk klut og kaldt eller lunkent vann med .mild bilsjampo av høy kvalitet.
ADVARSEL
Noen rengjøringsmidler og bilsjampoer inneholder kjemikalier som kan forårsake skade eller misfarging, spesielt på plastkledning, lamper eller kameraobjektiv. Noen formler for bilrengjøringsmidler inneholder hydroksid eller andre svært alkaliske eller kaustiske ingredienser som kan skade utvendige komponenter. Ikke bruk syreholdige produkter heller. Skade eller misfarging som resultat av rengjøringsprodukter, dekkes ikke av garantien.
Etter rengjøring skyller du med rent vann for å forhindre at såpen tørker på overflatene.
Tørk grundig med et pusseskinn. Tørk om nødvendig bremsene ved å kjøre en kort tur og bruke bremsene flere ganger.
Bruk desinfeksjonsservietter (for eksempel for rengjøring av briller eller skjermer) til å fjerne små flekker.

Rengjøring og behandling av vinduer
Rengjør vinduer og speil med et glassrengjøringsmiddel for biler. Ikke skrap eller bruk slipende rengjøringsmidler på glass- eller speiloverflater. Følg retningslinjene i Utvendig rengjøring for anbefalte fremgangsmåter fore rengjøring av glass utvendig.

Når du skal påføre et vannavvisende belegg på bilens vinduer, brukes det bare på side- og bakvinduene, ikke frontruten. Hvis du bruker det på frontruten, kan det påvirke sikten til autopilotkameraene. Følg instruksjonene for påføring fra produsenten av det vannavvisende belegget.

Merk
Tesla er ikke ansvarlig for skader som oppstår som følge av påføring av vindusbehandling på bilen.
Bilvaskmodus
Når Model 3 kjøres inn i en bilvask, lukker bilvaskmodus vinduene, låser ladeporten og deaktiverer vindusviskerne, Sentry Mode, Walk-Away-dørlåsen og lydsignaler fra parkeringssensorene. Aktiver ved å berøre Kontroller > Service > Bilvaskmodus. Kjøretøyet må stå stille og ikke lade aktivt.

Hvis du bruker en automatisk bilvask, holder Aktiver fri rulling kjøretøyet i Neutral og aktiverer fri rulling under hele vasken, mens Model 3 hindres i å aktivere parkeringsbremsen hvis du forlater førersetet. Aktiver ved å trykke på bremsepedalen og berøre Aktiver fri rulling, eller skift gir til Neutral.

Bilvaskmodus deaktiveres hvis kjøretøyets hastighet overskrider 15 km/t eller ved å berøre Avslutt på berøringsskjermen.

ADVARSEL
Dersom Model 3 ikke settes i bilvaskmodus, kan det føre til skade (for eksempel på ladeporten eller vindusviskerne). Skader forårsaket av bilvask dekkes ikke av garantien.
Rengjøring av et kamera
Kameraobjektivet må holdes rent og fritt for forstyrrende elementer for å sikre et tydelig bilde.

Fjern eventuell oppsamling av smuss eller rusk ved å sprute vann på kameraobjektivet og tørke det med en mikrofiberklut. Rengjør kameraobjektivet ukentlig ved vått vær (snø, regn, sludd), og månedlig ved tørt vær.

ADVARSEL
Ikke bruk kjemikaliebaserte eller slipende rengjøringsmidler. Det kan ødelegge objektivets overflate.
ADVARSEL
Ikke rengjør en ultralydsensor (hvis utstyrt) eller et kameraobjektiv med skarpe eller slipende gjenstander som kan ripe eller skade overflaten.
Forholdsregler ved utvendig rengjøring
ADVARSEL
Ikke vask bilen i direkte sollys.
ADVARSEL
Ikke bruk behandlingsmidler for frontruter. Det kan påvirke friksjonen fra viskerne og føre til en klaprende lyd.
ADVARSEL
Ikke bruk varmt vann, rengjøringsmidler eller svært alkaliske eller kaustiske rengjøringsprodukter, spesielt de som inneholder hydroksid.
ADVARSEL
Ved bruk av høytrykksspyler må du holde en avstand på minst 30 cm mellom dysen og overflaten til Model 3. Unngå å rette vannstrålen direkte mot parkeringssensorer (hvis utstyrt). Hold dysen i bevegelse og ikke konsentrer vannstrålen på ett område.
ADVARSEL
Ikke rett vannslanger rett mot tetninger i vinduer, dører eller panser, eller mot elektroniske moduler eller eksponerte kabler.
ADVARSEL
For å unngå korrosjonsskade som kanskje ikke dekkes av garantien, må du skylle bort eventuelt veisalt fra undersiden av bilen, hjulbuene og bremsene. Når du har rengjort bilen, tørker du bremsene ved å kjøre en kort tur og bruke bremsene flere ganger.
ADVARSEL
Unngå bruk av ru og grove kluter, som vaskehansker. En rengjøringsklut av mikrofiber av høy kvalitet anbefales.
ADVARSEL
Bruk kun børsteløs vask ved vask i automatisk bilvask. Disse bilvaskene har ingen deler (børster osv.) som berører overflatene på Model 3. Noen berøringsfrie bilvasker bruker kaustiske løsninger som over tid kan føre til misfarging på utvendig dekorkledning. Unngå bruk av såper og kjemikalier over pH 13. Hvis du er usikker, ser du på produktetiketten eller spør de ansatte ved bilvasken. Skader forårsaket av feilaktig vasking dekkes ikke av garantien.
ADVARSEL
Ved vask i en automatisk bilvask må du sørge for at kjøretøyet er låst. I tillegg må du unngå å bruke kontroller på berøringsskjermen som kan føre til at dører eller bagasjerom åpnes mens kjøretøyet vaskes. Eventuelle skader som forårsakes, dekkes ikke av garantien.
ADVARSEL
Sørg for at viskerne er slått av før Model 3 vaskes, slik at du unngår fare for å skade dem.
ADVARSEL
Ikke bruk kjemikaliebaserte rengjøringsmidler til felgene eller forvaskprodukter. De kan skade overflaten til felgene.
ADVARSEL
Sprøyt aldri væske med høy hastighet (f.eks. ved bruk av høytrykksspyler) mot ladeporten mens Model 3 lader. Hvis disse instruksjonene ikke følges, kan det føre til alvorlig skade på bilen, ladeutstyret eller eiendom.
Mine videoer av Autopilot 2 Mine I-Pace videoer
2023 ID.4 GTX 2021 ID.4   2022 BMW iX40   2021 Model 3 LR   2019 Audi e-tron 55   2019 I-Pace HSE   2017 S90D


RJK

Hyundai Kona Dark knight metallic med soltak - Kø# 2500, bil utlevert mars -19
Bosted Oslo

daktari

Sitat fra: Otkristo på lørdag 27. januar 2024, klokken 20:54
Sitat fra: daktari på lørdag 27. januar 2024, klokken 20:47Tesla sine krav:
Klassisk whataboutisme... Sigh

Seriøst? Det var du som dro inn en irrelevant problemstilling knyttet til en tetningslist som løsnet.   

Mitt innlegg dokumenter at VW ikke er i noen særstillingz disse 2 merkene er like dårlige på å tåle vask, og antagelig alle andre merker også.

Når du skal kritisere VW så kan du med fordel forsøke et snev av saklighet.
Mine videoer av Autopilot 2 Mine I-Pace videoer
2023 ID.4 GTX 2021 ID.4   2022 BMW iX40   2021 Model 3 LR   2019 Audi e-tron 55   2019 I-Pace HSE   2017 S90D

Otkristo

#7
Sitat fra: daktari på lørdag 27. januar 2024, klokken 22:30
Sitat fra: Otkristo på lørdag 27. januar 2024, klokken 20:54
Sitat fra: daktari på lørdag 27. januar 2024, klokken 20:47Tesla sine krav:
Klassisk whataboutisme... Sigh

Seriøst? Det var du som dro inn en irrelevant problemstilling knyttet til en tetningslist som løsnet.   

Mitt innlegg dokumenter at VW ikke er i noen særstillingz disse 2 merkene er like dårlige på å tåle vask, og antagelig alle andre merker også.

Når du skal kritisere VW så kan du med fordel forsøke et snev av saklighet.
Irrelevant?
Trådstarter spør:
Er det virkelig mulig at bilen ikke tåler å bli vasket?
Jeg skriver saklig : «sjekk Møller sine krav» og viser til en artikkel rundt tema bilvask og du er den eneste som opplever dette som kritikk?!  😂
Ditt  innlegg dokumenterer heller at du er hårsår på VWs vegne..
Hvorfor svarte ikke du trådstarter med det han lurer på?
Whataboutisme kalles det


Roy Aasen

For å svare trådstarter. Nei...bilene tåler ikke vask.
Må kun brukes intimsåpe og bommulspads.

Hvis en skal tro bilprodusentene.
Ergo: Ikke vask bilen.

 :blank:

Otkristo

Sitat fra: Roy Aasen på lørdag 27. januar 2024, klokken 23:21For å svare trådstarter. Nei...bilene tåler ikke vask.
Må kun brukes intimsåpe og bommulspads.

Hvis en skal tro bilprodusentene.
Ergo: Ikke vask bilen.

 :blank:
👍🏻😂

Øyvind.h

Har hatt flere id4 vasket med diverse utstyr og midler, fra middels Kärcher hjemme til kraftig høytrykk i selvvask.  Ingen problemer med noen av dem. En tetningslist som har løsnet er sikkert feil ved en del og de bør bytte den uten diskusjon. Jeg ville ikke nevnt vask ved innlevering av bil, for det fremstår ikke relevant med mindre en står tett på og spyler av dekaler etc.

Aldri lest om noen annen id4 med løs list under lykt.
VW ID4 GTX 2023

Tidligere elbiler: VW ID4 GTX 2022, Nissan Ariya, Kia EV6 GT-Line, Hyundai Ioniq 5, BMW IX3 2021, VW ID4 1st 2021, Mercedes EQC AMG 2021 og 2020, Kia eNiro 2019, Tesla Model X90D 2016,  Tesla Model S90D 2016, Nissan Leaf 2012, Tesla Model S aug 2013

daktari

#11
Sitat fra: Otkristo på lørdag 27. januar 2024, klokken 22:54
Sitat fra: daktari på lørdag 27. januar 2024, klokken 22:30
Sitat fra: Otkristo på lørdag 27. januar 2024, klokken 20:54
Sitat fra: daktari på lørdag 27. januar 2024, klokken 20:47Tesla sine krav:
Klassisk whataboutisme... Sigh

Seriøst? Det var du som dro inn en irrelevant problemstilling knyttet til en tetningslist som løsnet.   

Mitt innlegg dokumenter at VW ikke er i noen særstillingz disse 2 merkene er like dårlige på å tåle vask, og antagelig alle andre merker også.

Når du skal kritisere VW så kan du med fordel forsøke et snev av saklighet.
Irrelevant?
Trådstarter spør:
Er det virkelig mulig at bilen ikke tåler å bli vasket?
Jeg skriver saklig : «sjekk Møller sine krav» og viser til en artikkel rundt tema bilvask og du er den eneste som opplever dette som kritikk?!  😂
Ditt  innlegg dokumenterer heller at du er hårsår på VWs vegne..
Hvorfor svarte ikke du trådstarter med det han lurer på?
Whataboutisme kalles det


Du skjønner vel også at det ikke har med vask å gjøre,men er en produksjons- eller monteringsfeil. Kanskje mekanisk knyttet til is/snø som har ført til at listen ble skrapet løs. Ditt forslag om at feil valg av kjemikalier skal ha hatt påvirkning var usaklig, og en avsporing for å sette VW i enda dårligere lys.
Mine videoer av Autopilot 2 Mine I-Pace videoer
2023 ID.4 GTX 2021 ID.4   2022 BMW iX40   2021 Model 3 LR   2019 Audi e-tron 55   2019 I-Pace HSE   2017 S90D

turfsurf

Sitat fra: daktari på søndag 28. januar 2024, klokken 09:33Du skjønner vel også at det ikke har med vask å gjøre,men er en produksjons- eller monteringsfeil. Kanskje mekanisk knyttet til is/snø som har ført til at listen ble skrapet løs. Ditt forslag om at feil valg av kjemikalier skal ha hatt påvirkning var usaklig, og en avsporing for å sette VW i enda dårligere lys.
Litt paranoid her? At kjemikalier kan påvirke lim er vel ikke usannsynlig?
Model Y P 2022 | BMW CE 04 2022 | x - e-tron 55 SB 2021  x - e-tron 50 SB 2021 | x - e-tron 50 2020 | x - Model 3 LR 2021 | x - I-Pace HSE 2019 |
x - i3 120Ah 2019 | x - Model X 100D 2017 | x - i3 60Ah 2015 | x - Model S 85D 2015  | x - Model S85 2013

Otkristo

Når lykteglass krakeleres pga bilvask så er det vel like sannsynlig at tetningslister kan løsne i forbindelse med vask.
Hvorfor er Møller så bekymret for bilvask ? Er det noen som setter VW i dårlig lys så er det Møller

atrus

#14
Bilen skal tåle å bli vasket. Tror mer det har å gjøre med det yoyo-været vi har hatt den siste uken med regn, frost, regn. Fått time hos Møller om 10 dager. Ringer dem i morgen tidlig. Det er meningen at det skal være tett der. Ikke bra å kjøre rundt på det slapse-føret vi har nå om dagen uten at det er tett. Burde ikke ta så lang tid å fikse.

Kommer bare til å være naiv i møtet med Møller og holde kjeft om vaskingen 😁

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA