https://vision-mobility.de//node/204895Kjørerapport Microlino: Riktig karakterhickey
I Paris kunne vi snurre den lille dvergen med Zürich-registrering gjennom gatene for første gang.
I Paris var vi i stand til å ta den første turen med Microlino - den andre serien som noen gang er bygget. | Foto: G. Soller
I Paris var vi i stand til å ta den første turen med Microlino - den andre serien som noen gang er bygget.
20.10.2022
Gregor Soller
Endelig er tiden inne! Den første Microlino rullet av samlebåndet i Torino og dro derfra direkte til messen i Paris, hvor vi kunne ta første avkjørsel. I den andre noensinne bygde Microlino fra Premier-serien! Selv det søte utseendet gir oss et glis. Her er forholdet mellom tomvekt og vekt som skal transporteres endelig riktig igjen: 530 kilo med biltransport 60 til 200 kilo mennesker, med forholdet mellom to tungvektere på nesten en til 2,5! Til sammenligning: Med Rolls Royce Spectre med en egenvekt på 2.975 kg kommer vi frem til en faktor på én til 14,87...
Perfekt hvis du vil "binde opp"...
La oss komme inn, noe som er praktisk og upraktisk på samme tid, fordi du kan presse Züri-dvergen inn på de trangeste plassene - siden du kommer inn foran, trenger du ikke ta hensyn til døråpningsvinkelen. Ved parallellparkering trenger du imidlertid alltid litt buffer foran og du må håpe at personen foran deg holder avstand ved parkering og ikke parkerer støtfanger til støtfanger. Trykk deretter på knappen og frontportalen åpnes. Selv høye sjåfører kan lett skli bak rattet – men to personer bør være enige på forhånd ved sammenslåing, for riktignok er det lettere å klatre opp i standardbiler. Men man kommer også tett på hverandre under denne prosessen, noe som kan støtte opp under «bindingen» mye.
Så tar du tak i portalen i løkken og trekker den igjen - både ved åpning og lukking fant sveitseren den rette blandingen av styrke, som uttrykker soliditet - og enkel bevegelse, fordi den ikke skulle utarte til en kraftprestasjon hver gang .
Vi starter, vri kjørevelgeren til venstre til "D" og tråkker på gasspedalen. Og Microlino er satt i gang. Om nødvendig kan den nå 50 km/t på fem sekunder i "Sportmodus". Det eneste som plager deg litt her er «hylingen» fra den lille elmotoren på 12,5 kW, som i hvert fall leverer modige 89 Nm dreiemoment til bakhjulene. Så det var det medgründer og sjef for PR Merlin Ouboter mente da han sa at de hadde et "problem med støyen". For å roe ned ting: Alle elektriske dverger ville da ha dette problemet - selv Renault Twizy og Opel Rocks-e høres mer ut som en trikk enn Porsche Taycan - i prinsippet høres større elektriske bilmotorer bedre ut, kan isoleres mye bedre i større kjøretøy og lydmessig enda bedre (kunstig) dubbet...
Klassisk semsket ratt med metalleiker
Likevel gir «Zürizwerg» deg i godt humør helt fra starten, fordi du griper et klassisk semsket skinndekket metalleikerratt uten servo og er glad for den direkte linjen til veien. Selv om du ikke huker som en kart over asfalten som i sveitsiske Kyburz, troner du i mikrokapselen i øyehøyde med de andre trafikantene. Og ja, i den parisiske gatekampen må du først tjene tillit og respekt for Microlino, men etter noen hundre meter og trafikklys suser du vilt av gårde!
Overalt ser du tommel opp og smilende ansikter og du kan snu nesten 90 grader uten å bremse for mye. "Sport-knappen" - angitt med en rakett på taket - gir litt mer trøkk - dette er en knapp på kjørevelgeren. Men i hverdagen flyter dvergen godt med standardprogrammet. Siden det er to personer som sitter på en benk foran, bringer dette også beboerne nærmere hverandre – noe som gjør Microlino til det perfekte koblingshjelpemiddelet. Men selv om du foretrekker å holde avstand, som i vårt tilfelle, kan du fortsatt gjøre det. Individuelle seter er vanskelige å implementere fordi føreren må skli bak rattet.
Fast chassis, ingen servostyring
Og siden det lille kjøleskapet (Isetta ble opprinnelig utviklet av kjøleskapsprodusenten Iso og tok derfor i bruk kjøleskapsdøren som et designelement) er høyt, ble chassiset designet for å være ganske stramt, noe som betyr at tilliten til bilen vokser for hver meter. . Bare grove humper eller fartsdumpene i Paris kommer gjennom litt tørre.
På grunn av dårlig vær starter rutene opp, noe som kan rettes opp umiddelbart og enkelt ved hjelp av skyvevinduet. Det er også en tre-trinns, effektiv blåser som lufter høyt selv i posisjon én (et annet mindre støyproblem) men som raskt tømmer rutene . Eller du trykker på avrimingsknappene for vinduene foran og bak. Noe som bringer oss til midten av menyrullingen, fordi Ouboterne har gjemt mange funksjoner på det lille rullefeltet under midten av ruten. Dette inkluderer også de ulike visningsmodusene til instrumentene. Blinklysene og (også tydelig hørbare) vindusviskere betjenes ved hjelp av rattstammespaken. Ved siden av rullefeltet kan du klemme fast smarttelefonen din som navigasjonssystem, under den sitter havarieknappen og to USB-porter, som det er flere av på passasjersiden.
Stor bagasjerom med stor klaff som lukkes tett
I tillegg er det et forholdsvis stort bagasjerom med en kapasitet på 230 liter eller flere Rivella-bokser og en klaff som lukkes tett. Takket være 14 kWh-batteriet kan du reise opptil 230 kilometer, noe som tilsvarer et forbruk på godt seks kWh/100 km. Til sammenligning: Økonomiske «tungvektere» som Teslas Model 3 er i beste fall 14 til 15 kWh/100 km, store elektriske SUV-er er mer som 20 kWh/100 km pluss. Men for mange pendler i byen og området rundt er de faktisk alle (nesten alltid) overkvalifiserte. Dessverre kan AC kun lades med inntil 2,6 kW på grunn av det lille batteriet, slik at du i verste fall må vente rundt fire timer før du kan fortsette igjen. Vi snurrer dvergen tilbake i den trange åpningen og går ut av den med et stort glis.
Hva betyr det?
Takk! Microlino er et forfriskende annerledes bidrag til elektrisk kjøring! Ikke nødvendigvis utelukkende mer praktisk og dynamisk enn standard 2,5 meter konstruksjoner som Opel Rocks-e eller en Renault Twizy, men den bringer deg tilbake nær den opprinnelige kjøringen. Og lar deg oppfatte hastigheter på en helt annen måte, sammen med følelsen av at du allerede kan «oppleve» grensene i bytrafikken – med mye mindre ressurs- og plassforbruk enn med en standardbil.
Alle rettigheter forbeholdt · 1998 - 2022 · HUSS VERLAG GmbH