Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Nomi

Startet av nilka, onsdag 05. mai 2021, klokken 14:40

« forrige - neste »

nilka

Er veldig spent på hvordan Nomi blir integrert når de nå går til engelskspråkelige operativsystem.

Nomi er NIOs AI assistent. I motsetning til alle de andre har NIO en liten gimmick med at Nomi faktisk er en rund liten kule som kan snu seg mot deg og skjermen viser diverse ansiktsutrykk. Det blir spennende å se hvordan europeiske brukere ser på dette.

Mottakelsen i Kina er veldig god, men jeg kan se for meg at mange her vil rulle med øynene av dette. Det er likevel ikke til å legge skjul på at det er noe som mangler i dagens integrasjon mot AI-assistenter. Ser veldig liten bruk av dette ute i verden og titter alltid en gang ekstra rundt meg før jeg sier «hei Siri» for å passe på at ingen ser meg prate til telefonen min.

Utifra dagens teaser med pressekonferansen er det tydelig at Nomi regnes som viktigi uttestingen i Norge.

Because Norwegians are technologically savvy, we are excited to learn their views about NOMI (the world's first in-vehicle artificial intelligence   

andy99

Tror nok det er noen kulturforskjeller i forhold til teknologi. Det er vel kanskje ikke follow me kamera på taket (som xpeng) eller nomi med selfie mode som står høyest på ønskelista.
Men fungerer stemmestyringen bra kan det ha noe for seg i forhold til oppmerksomhet/trafikksikkerhet, men det nulles litt ut av å ha et ansikt på dashbordet som stadig blunker og beveger på seg. Men det er vel ikke noe som ikke kan løses med litt gaffa  ;)
Tesla Model Y Long Range 2019 med sw: 2022.20.6

nilka

Vet ikke helt hvordan det blir når NIO nå kommer til Norge, men i Kina er Nomi boten stort sett et tilvalg. Så er ikke usannsynlig at det går an å velge bort dette lille runde ansiktet om man er ukomfortabel med det.

Personlig tror jeg kanskje kineserne er inne på noe for å få folk til å mer aktivt bruke denne typen teknologi. Jeg har lest litt forskning som understøtter det at det er lettere å ta ibruk slik teknologi om man får mer naturlig respons tilbake. Sier ikke at nominer perfekt men jeg tror det er et steg i riktig retning. Måned om jeg finner igjen den aktuelle forskningen.

oddi900

Jeg kan bekrefte etter å ha kjørt bilen idag at nomi forstår alt veldig godt å forstår om det er passasjer eller fører som prater

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA