Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Skrevet av Emne: Testkjøring med ES8  (Lest 512 ganger)

nilka

 • Jr. Member
 • **
 • Innlegg: 81
  • Vis profil
Testkjøring med ES8
« på: Tirsdag 08. Juni 2021, klokken 20:35 »
Jeg er så heldig at jeg har blitt valgt ut på NIOs User advisory board og har derfor fått kjørt en liten testtur i en av de to preproductionbilene som er her i landet.

Så her kommer mitt førsteinntrykk av testkjøring av NIO ES8.

Vi hadde ikke så mye tid til rådighet ettersom områdettil NIO nærmest oversvømmes av nysgjerrige hver gang det er en representant ved bilen og samtidig skulle jeg sjekke hvordan det var å feste 2stk isofix seter bak hverandre. Svaret er at det går veldig fint. Hadde en Axkid One bakerst og en BeSafe Izi Modular insekter foran denne. Det gikk helt greit og Sebastian fra Nio satt foran det igjen. Tror han satt helt ålreight selv om han kanskje ikke fikk full glede av Queen seat. 

Er i pappaperm ut Juni så måtte ha med unge på testkjøringa og har derfor ikke kjørt i sportmodus for å sjekke aksellerasjon og lignende. Tror den var innstilt på comfort og da var aksellerasjon i ca samme område som min MG ZS EV i sport modus. Så vil tippe 0-100 på rundt 7,5 sekunder noe som holder i massevis til familiekjøring med små i baksetet. Vil såklart også prøve den i sportmodus ved en annen anledning når jeg ikke har med barn.

Turen gikk opp i Maridalen for å sjekke landeveisegenskaper. Har lest fra internasjonal presse som har testet bilene i Kina at den er litt for gyngete. På pressekonferansen sa de jo at den nettopp har jobbet for å få bilen litt fastere og tightere, slik vi europeere liker. Det virker det som de har lyktes ganske godt med. Bilen er stor men tok den dårlige og svingete veien i Maridalen meget godt. Var veldig lite følelse av den duvinga jeg har blitt vant til fra MGen.

I tillegg er det en ting som må nevnes og det er hvor stille det er i bilen. Er markant mye mindre dekkstøy og vindsus enn i f.eks. MGen og Leafen jeg har kjørt til vanlig. Har dessverre ikke kjørt e-Tron som sies å være markedsledende så kan ikke komme med noen direkte sammenligning men har hørt folk si NIO er ørlite grann stillere ved målinger. Den er i alle fall svært stillegående. Føles utrolig merkelig å seile avgårde så stille i en sånstor bil.

Setene er også verdt å nevne. Synes det er de beste setene jeg har sittet i punktum. Ikke i en bil, nei synes de er bedre en sofaer, stoler, benker, stresslessen alt jeg har sittet i. Det betyr ikke at de er perfekte. Men de er svært gode. Skulle gjerne hatt forlenger så de kom litt nærmere knehasen. Og så savner jeg et sted å hvile venstre albue. Dørkarmen er akkurat for langt unna for mine litt stutte armer.
Massasjen i setene er også god selv om jeg bare testa det litt før avreise.

Musikkanlegget fikk vi bare såvidt prøvd da det var ei lita ei som blei litt ilter på slutten av turen. Men av det lille jeg hørte så virker det svært lovende. Er ganske så hifi-interessert så det betyr litt at det er god lyd selv om det ikke er helt avgjørende. Tror det skal tåle sammenligning med Tesla Model 3. Men må få testa mer.

Sikkert masse jeg har glemt men bare å stille spørsmål så skal jeg se om jeg får svart.

Ting NIO i Norge bør prøve å få på plass til de første bilene kommer fra en familiefaren perspektiv er skiluke i 7 seteren. Og Isofix også i fremsetet. Ja skjønner det er mye med 5 isofix i bilen. Men når man skal kjøre aleine langtur med en på 10mnd og en på 2,5 år kan det være greit å kunne ha den minste foran på deler av turen. Slik at eldste får litt fred og ro.
Og også for kortere turer når man skal handle noe stort og trenger plassen kan det være greit å kunne slå ned alle seter bak og ha en unge sittende forran.

Radial

 • Hero Member
 • *****
 • Innlegg: 583
  • Vis profil
Sv: Testkjøring med ES8
« Svar #1 på: Torsdag 10. Juni 2021, klokken 22:17 »
Se der ja... 7seter har ikke nedfellbart midtsete ELLER skiluke.
Får håpe TB får ta en av standard testene sine snart🙂

Lite støy, god plass, Hengerfeste med litt vekt, og kanskje ~500km blandet WLTP, da har man en sterk konkurrent til feks BYD og de andre etablerte.
Ser for meg slaget av EQC, E-tron (classic), iPhase etc må være i fritt fall med kineserenes inntog.

BubbaJoFet

 • Jr. Member
 • **
 • Innlegg: 24
  • Vis profil
Sv: Testkjøring med ES8
« Svar #2 på: Onsdag 07. Juli 2021, klokken 10:52 »
Er også med i UAB programmet til NIO og har prøvd bilen i en kortere periode. Det som overrasket meg mest var hvor lettkjørt og selvsikker bilen føltes. Lang akselavstand hjelper selvfølgelig, men den føltes meget solid og nesten uten sporing overhodet. XC40 med litt mindre vekt og mindre akselavstand føles langt mer nervøs. Testet aksen i sport modus og ingenting å si på den, men vil tro komfort med 7,5s på 0-100 fungerer best i hverdagen. Eco drar det ned til 10s.

Det mest irriterende for meg var AVAS lyden, høres ut som en ID4 eller Renault Zoe, men det er heldigvis ingen falsk motorlyd. Det skal være visstnok være en innstilling for å justere AVAS nivået i kupeen, men lyden på stereoanlegget senkes ble det litt nedtur når bilen er så stille i høyere hastighet. Med to barn hadde jeg sterkt vurdert 6 seteren, baksetene der er konge og en får langt lettere tilgang til de siste 2 setene. Samt plass til ski. 

batterimannen

 • Gold Member
 • ******
 • Innlegg: 1038
  • Vis profil
Sv: Testkjøring med ES8
« Svar #3 på: Torsdag 08. Juli 2021, klokken 10:58 »
En ulempe med 6-setere er når man har bagasje og bakerste rad nedslått. Blir åpent fra bagasjerommet til kupeen. Ser enkelte med Model X 6-seter har laget en egen innsats/skillevegg.
Hyundai Kona electric 2019