Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Kjøpt ny kia e-niro som viser seg å være bruktimportert

Startet av monein@live.no, onsdag 17. februar 2021, klokken 10:03

« forrige - neste »

monein@live.no

Jeg og samboeren kjøpe i fjor en ''eskeny'' kia e-niro fra bilforhandler mot slutten av året. vi betalt fulltpris for bilen, og nå har både startbatteri og radio sluttet å fungere/begynt å fuske. etter dette viser det seg at bilen en bruktimportert, hvilket det ikke var informert om noen steder av forhandler. Vi lurer nå på forskjellene på en importert kia e-niro exclusive 2020 mod. og er norsk versjon. har hatt bilen inne til diagnostikk, og det ser ut til at årsaken til at batteri og radio ikke fungerer er fordi noe av ledningsnettet i bilen har begynt å irre/ruste. mest sannsynlig grunnet dårligere isolasjon blant andre ting. har prøvd å finne bilen via chassisnr o.l. for å finne utstyrslister, men finner ingenting på nett. er det noen her som har peiling på hva forskjellene er? vi tror bilen er importert fra tyskland, men forhandler svarer ikke på spørsmål vi stiller.

kaiat

Usikker på alle forskjellene, men de norske bilene har et dypere bagasjerom enn de tyske. Har du prøvd https://partsouq.com/ for dekoding av VIN? Virker ikke på alle ser jeg, men verdt et forsøk.

Ellers blir det å sammenligne brosjyrer og prislister. De tyske brosjyrene og prislistene finner du på https://www.kia.com/de/broschuere/#/. En del biler kommer også fra Sverige har jeg lagt merke til, men de virker å være mer bruktbiler med litt km.stand.

Hvilken forhandler var dette?

vinterdekk

#2
Kia Norge har alle bilene de importerer i sine systemer, så om man ikke klarer å få noe klart svar hos forhandler er Kia Norge sikkert behjelpelig med å sjekke opp. Man kan også se om forhandleren er listet her: https://www.kia.com/no/finn-forhandler/
Veldig surt å betale full pris på importbil da det er veldig vanskelig å vite om man har fått forventet utstyrsnivå.
På elbiljakt. Volkswagen ID.4 Pro 4MOTION AWD (2023).

kaiat

For å komplisere ting, ser jeg at det faktisk finnes Kia-merkeforhandlere som selger bruktimporterte e-Niro'er. Da kan en fort bli litt "lurt".

vinterdekk

Visst man kjøper bil hos Kia forhandler og den ikke er tatt inn av Kia Bil Norge slik at man mister gratis veihjelp og hva man nå ellers kan gå glipp av, så høres det utrolig useriøst ut.

Det sagt, har jeg eid en Kia fra forhandler (tidl. demobil) med svensk håndbok, så at man er garantert bil opprinnelig tenkt til norge er ikke sikkert.
På elbiljakt. Volkswagen ID.4 Pro 4MOTION AWD (2023).

kaiat

Med tanke på ventelistene som det har vært på e-Niro, er det kanskje ikke så rart om Kia-forhandlerene tyr til bruktimport. Har du ivrige kunder som ønsker bil og tilgangen er for dårlig gjennom de "offisielle" kanalene, vil nok selv en seriøs merkeforhandler vurdere andre alternativ. Men det er klart, kunden må vite hva han/hun får.


© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA