Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny

Rekkevidde wltp

Startet av elhansen, onsdag 17. mars 2021, klokken 11:12

« forrige - neste »

hoffweb

Sitat fra: HelEl på mandag 12. april 2021, klokken 13:51
Det refereres ikke til noe målestandard. Derfor bør en avvente til mer info. Om det er EPA så er den normalt under wltp som vi bruker i europa.

Jepp, er kanskje det, ser jo at de referer til at Kona Long range er testet til 405,6 km og der er jo WLTP oppgitt til 484 km såvidt jeg kan se (https://www.hyundai.com/no/bilmodeller/kona-electric.html).
-walter-

Forstmann

Jeg har fått til svar at 430 km er offisielle wltp-tall for 20´awd long range. Hvis de er offisielle må de vel være testet av noen?

Stusset litt over at gjennomsnittsforbruk i tekniske data er satt til 1,9kw/mil, det skulle bare tilsi 380 km. Er dette vanlig for andre biler, trodde gjennomsnitt var nettopp det?

Finnøy (Arne Johan Larsen)

Offisiell målemetode i Sør Korea har til nå vært basert på nordamerikanske EPA testsyklus med tillegg for påkrevd kuldetesting (valgfri i nordamerika).

Oppgitt forbruk i både EPA og WLTP inkluderer ladetap.

Mer om tema rekkevidde og målemetoder finnes her:
https://elbilforum.no/index.php?topic=34844.0

© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA