Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Skrevet av Emne: Hvor ofte må en bytte bremsevæsken?  (Lest 216 ganger)

elektrolux

 • Gold Member
 • ******
 • Innlegg: 14433
  • Vis profil
Hvor ofte må en bytte bremsevæsken?
« på: ſøndag 14. Mars 2021, klokken 10:49 »
De som tjener penger på dette påstår hvert annet år, mens jeg som har mekket MC og bil i 43år påstår at det egentlig aldri trengs.*

(*Ut fra at en som regel uansett må bytte en kollapset/svulmet/elastisk slange, eller rustent bremserør uansett før selve bremsevæsken blir dårlig.)

Siden bytte av bremsevæsken er en utrolig enkel jobb som selv far kan utføre sammen med mor, bør en likevel sjekke vesken og bytte den ved behov.

Sjekket akkurat på min 2015 BMW R1200RS. Denne har hoppet over 3 bremsevæske bytte. Selv nå når den runder 6 år gav sjekk av bremsevæsken heller ikke i år grunn til panikk.

Vurder selv hva dere synes om tilstanden på denne bremsevæsken. Bør jeg ta de 5-10 minuttene og 30 kr i veske og bytte nå, eller kan jeg kjøre videre?

Eller for å si det på en annen måte; Kan/vil bremsene mine svikte grunnet tilstanden på min 6år gamle bremsevæske?

Hadde bremsevæsken vært uklar grunnet vanninnhold, eller misfarget fra slanger og/eller rust ville jeg byttet, men denne blir nok værende noen år til.
« Siste redigering: ſøndag 14. Mars 2021, klokken 11:30 av elektrolux »
Stavanger:

Selger ladeutstyr via http://Elbilhjelpen.no AS

Har hatt Cree SAM og City el
Har for tiden Tesla S85, Smart ED, BMW C- evolution, Citroen C1 EVie, Berlingo, div. Think og PSA Classic og City 2010 model, Chin 3 hjuler Pickup, Buddy M9 samt Vectric scooter. Kjøpt Fiat X 1/9 for elektrifisering og venter på Sort Solo EV #635, Microlino, Aptera #2246 og Sølv Monotrazer MTE-150 #7042

Daglig leder i Elbilhjelpen.no

Toalmar

 • Gold Member
 • ******
 • Innlegg: 1939
 • Mercedes das beste oder nichts
  • Vis profil
Sv: Hvor ofte må en bytte bremsevæsken?
« Svar #1 på: ſøndag 04. April 2021, klokken 10:51 »
Det er nok ikke uten grunn at bilmerker som Mercedes og andre skifter bremsevæsken hvert 2. år. Man kan ikke ut i fra ett bilde av en bremsevæskebeholder se tilstand på bremsevæsken. Det er flere ting som er viktig for at bremsevæsken skal fungere. Dette er f. eks kokepunkt og viskositet.
Jeg har også kjørt i mange, mange år uten å skifte bremsevæske på mine biler, men har i de senere årene blitt mere opptatt av at bremsevæsken er bra og at den fungerer når jeg trenger den. Det er når man kommer ut for en hard nedbremsing, eller en nødbremsing i høy fart at det er spesielt viktig med bremsevæske som har ett høyt kokepunkt. Hvis man kun kjører rundt i nabolaget i lav fart så er kanskje ikke behovet for å skifte bremsevæsken hvit 2. år nødvendig.
Ta en liten tur ut på google og les litt rundt dette så ser du flere eksempler på hva som er viktig.

Livet er for kort til å kjøre rundt med dårlig bremsevæske.
Mercedes-Benz ECQ 400 AMG 2021 - Levert 13.01.2021