Bilmerker > KIA

Kjøpt ny kia e-niro som viser seg å være bruktimportert

(1/2) > >>

monein@live.no:
Jeg og samboeren kjøpe i fjor en ''eskeny'' kia e-niro fra bilforhandler mot slutten av året. vi betalt fulltpris for bilen, og nå har både startbatteri og radio sluttet å fungere/begynt å fuske. etter dette viser det seg at bilen en bruktimportert, hvilket det ikke var informert om noen steder av forhandler. Vi lurer nå på forskjellene på en importert kia e-niro exclusive 2020 mod. og er norsk versjon. har hatt bilen inne til diagnostikk, og det ser ut til at årsaken til at batteri og radio ikke fungerer er fordi noe av ledningsnettet i bilen har begynt å irre/ruste. mest sannsynlig grunnet dårligere isolasjon blant andre ting. har prøvd å finne bilen via chassisnr o.l. for å finne utstyrslister, men finner ingenting på nett. er det noen her som har peiling på hva forskjellene er? vi tror bilen er importert fra tyskland, men forhandler svarer ikke på spørsmål vi stiller.

kaiat:
Usikker på alle forskjellene, men de norske bilene har et dypere bagasjerom enn de tyske. Har du prøvd https://partsouq.com/ for dekoding av VIN? Virker ikke på alle ser jeg, men verdt et forsøk.

Ellers blir det å sammenligne brosjyrer og prislister. De tyske brosjyrene og prislistene finner du på https://www.kia.com/de/broschuere/#/. En del biler kommer også fra Sverige har jeg lagt merke til, men de virker å være mer bruktbiler med litt km.stand.

Hvilken forhandler var dette?

vinterdekk:
Kia Norge har alle bilene de importerer i sine systemer, så om man ikke klarer å få noe klart svar hos forhandler er Kia Norge sikkert behjelpelig med å sjekke opp. Man kan også se om forhandleren er listet her: https://www.kia.com/no/finn-forhandler/
Veldig surt å betale full pris på importbil da det er veldig vanskelig å vite om man har fått forventet utstyrsnivå.

kaiat:
For å komplisere ting, ser jeg at det faktisk finnes Kia-merkeforhandlere som selger bruktimporterte e-Niro'er. Da kan en fort bli litt "lurt".

vinterdekk:
Visst man kjøper bil hos Kia forhandler og den ikke er tatt inn av Kia Bil Norge slik at man mister gratis veihjelp og hva man nå ellers kan gå glipp av, så høres det utrolig useriøst ut.

Det sagt, har jeg eid en Kia fra forhandler (tidl. demobil) med svensk håndbok, så at man er garantert bil opprinnelig tenkt til norge er ikke sikkert.

Navigering

[0] Oversikt

[#] Neste side

Skift til full visning