Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Bilbeltet låser ikke ved rykk - kan beltetrommel fra EURO-Leaf benyttes?

Startet av HaakonGrø, onsdag 27. januar 2021, klokken 22:58

« forrige - neste »

HaakonGrø

Hei!
Har en US Leaf 2013-modell der setebeltet (trommelen) til førersetet ikke låser når det nappes hardt i beltet. Har prøvd med beltet i ulike vinkler ut fra veggstolpen, men samme resultat.
Trommelen må også ha hjelp for å rulle inn beltet.

Klarer ikke finne ut jeg kan erstatte med trommel fra EURO-Leaf, da min trommel har flere delenummer og numrene ikke like med trommel som eks. Grønvold Bilopphugger selger.
Min trommel har delenummer 623717700A og 623658163D. Grønvold selger noen med delenummer 868853ND1A 620721600A.
Får ingen relevante treff når jeg søker på delenumrene til min trommel, da jeg tenkte å kjøpe ny fra utlandet.

Det hjelper heller ikke at min Nissan-forhandler ikke vil oppgi noen delenummer og forteller at ny trommel har tre måneder leveringstid.

Har lest om noen som rengjør beltet i Zalo-vann og smører trommelen, men er usikker på om det hjelper.
 

Thomas Parsli

Har du prøvd å demontere trommelen for rens og inspeksjon?
At den ikke låser tyder på en ødelagt del.

Elbilmek kan sikkert hjelpe - og de er ikke nødvendigvis så dyre :)

Ser forøvrig at hele beltet koster rundt 750,- fra bruktdel.no det burde jo passe?
2022 Tesla Model 3 LR
2019 Tesla Model X 100D 6 seter
2012 Nissan Leaf (135.000km, mistet tre streker på batteriet hittil)
1999 Peugeot 106 (solgt ved 99.900km pga. batteriproblemer)

kaiat

Det selges deler fra en US-bil her: https://www.bruktdel.no/nbf/Delebiler/nissan/leaf/_demonteringsobjekt_/3502-121616/ Muligens har de setebeltet til den ennå.

Setebelter er kanskje ikke så lette å få tak i brukt da bilene som havner på hoggeren, gjerne har vært i en ulykke og beltet derfor har fått gjort nytten sin...

Finner ingenting selv på de delenummerene du oppgir, bortsett fra 868853 som med forskjellige bokstav- og nr.kombinasjoner bakom brukes på setebeltene både i amerikansk og europeisk delekatalog. Om det er noen større forskjell, tør jeg ikke si.

Trekkoppbil

Vanligvis finner man usa-modeller på høggeriene: Leit etter et vrak med "D" som tiende tegn, da det kjennetegner 2013-usamodell.

På de europeiske Leafene kan man ikke lese årgang ut fra vin, så der finner du ikke D som tiende tegn. Leafene som er produsert i usa starter på 1, og de som er produsert i Europa, starter på S.

(Har du bil med nordamerikansk typegodkjenning, så krever veivesenet at du bruker deler som også har amerikansk typegodkjenning, så i teorien kan du ikke bruke deler som bare har europeisk godkjenning, for den som er opptatt av teorier. Så det er nok helt andre forskrifter og krav som stilles til belter på usa-Leafer og europeiske leafer)

Man finner mange butikker som selger amerikanske Nissan-deler, og de har gjerne illustrasjoner:
https://www.nissanpartsdeal.com/parts-list/2013-nissan-leaf/seat_seat_belt/front_seat_belt.html


HaakonGrø

Takk for gode svar fra Thomas, kaiat og Trekkoppbil!

Komplett belte fra EURO-Leaf 2014 passer i US Leaf 2013, så det ble løsningen.

© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA