Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Lader seg ut når den er parkert

Startet av Øyvind F., fredag 06. august 2021, klokken 18:03

« forrige - neste »

Øyvind F.

Hei.

Nettopp kjøpt meg e2008.
Opplever at batteriet lader seg ut når bilen står parkert.
Har opplevd at etter 8 timer parkering er det borte opptil 60 km rekkevidde på måleren i bilen.
noen andre som har opplevd dette? synes også den er litt stiv i forbruket. Er det noen som har erfaring å dele med meg?

Sandstrøm

Tviler på at den lades ut etter noen timer slik du beskriver. Er nok bare "gjettometeret", som viser dette. Har selv opplevd noe av det samme.

Øyvind F.

Ok. Ja jeg er som sagt helt fersk i Elbilverden. Lærer nye ting hele tiden. Var inne på verksted i går ang dette. Der var det kommet enn kampanje oppdatering på drivbatteriet på grunn av slike tilfeller. Hadde også måttet bytte ladeport på noen biler sa Peugeot. Så dette er heldigvis under kontroll. Ellers er jeg strålende fornøyd med bilen så langt. Så når dette blir bra. Helt topp.

Nitrius

#3
GOM=Guess o meter, er ikke 100% nøyaktig, og det kan godt være temperatursvingninger som gjør at du "mister" rekkevidde, også vil dette fort forandre seg når man begynner å kjøre, gjerne noe man bare skal ta med en klype salt, blir noe bedre på gjettingen sin jo mer man har kjørt derimot.

Det som er mer interessant å se etter er batteriprosenten, noe som heller ikke vises enkelt i disse bilene dessverre. Man får nøyaktig batteriprosent i appen eller når man står å lader, ellers så får man bare en bar som viser 100% og 0% med merker for 75%, 50% og 25%, så blir litt gjetting når man står en eller annen plass mellom 100% og 0%.

Uansett det jeg vil frem til er at hvis batteriprosenten din forsvinner over natten da er det gjerne noe galt på fære.

bjaolsen

Jeg ville sjekket om det er km eller % som forsvinner mens bilen er parkert. Enten ved å se på "tankmåler" eller i app.
Dersom det er % som forsvinner så er det absolutt ikke normalt
bjaolsen

2020 e-2008
(2015 Zoe 43kW)
Jeg jobber i ABB, men er ikke direkte involvert med hurtigladere

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA