Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Bilbeltealarm ved nedlagte bakseter ?

Startet av Tankeboks, tirsdag 02. juni 2020, klokken 18:39

« forrige - neste »

Tankeboks

Er det vanlig at denne går av når seteryggen ligger nede og jeg har litt last på ?  kan jo alltids plugge i sånne belte-dummies, men kommer jo ALDRI på det før jeg har lastet i bilen.

tmn

Har frakta et hjulsett baki der fra Trondheim til Oslo med seteryggene nede uten en lyd :)
Tesla Model 3 LR 2019
Tesla Model Y LR 2021

GOS

Sitat fra: Tankeboks på tirsdag 02. juni 2020, klokken 18:39
Er det vanlig at denne går av når seteryggen ligger nede og jeg har litt last på ?  kan jo alltids plugge i sånne belte-dummies, men kommer jo ALDRI på det før jeg har lastet i bilen.

Jeg har kjørt veldig tunge kasser og esker oppå nedlagte seter uten at setealarmen har gått av. Da snakker vi om rundt 50 kg ganger 4 (mener jeg) over baksetene. (De største biltema flytteeskene som sier maks 30 kg, men jeg lastet de med ca 50 kg og hadde da 4 av dem i bredden + ting stroppet fast oppå dem)
Model Y bestilt jan 2020, tatt ut juni 2022
Hyundai Ionic 5 bestilt aug 2021, levert 13.01.2022
Model 3, LR AWD, MCR, FSD, svart/svart levert februar 2019, solgt juni 2022
Hyundai Kona levert og solgt februar 2019
S85 blå, levert juni -14, 2019

Tankeboks

Da tolker jeg det slik at det (heldigvis) antakelig er noe feil med bilen min, og booker meg time :)  i dag kjørte jeg med en søppelsekk med isoporbiter liggende på seteryggen, og det plinga i ett.

gsm2k

Tror ikke det er noe galt med bilen. Opplever det enkelte ganger, og ikke bare i Teslaen =) Sist lå det er sammenkrøllet håndkle mellom seteryggen og setet som gav nok trykk på sensoren når jeg lastet i bagasjerommet til å det begynte å plinge.
2019 TM3 LR
2022 TM3 LR
2023 TMY P

Autowinder

Så vidt jeg har hørt skal det være en sensor i utløseren for bakseteryggen. Den skal nok deaktivere slike meldinger. Mulig den er defekt.
TMY 2021 LR AWD • BMW i3 2021 120ah FC

Jeg: Unnskyld, men jeg fikk tilbake bilen etter garantiservice hos dere med 30 cm oppkrubbet støtfangerhjørne.
Tesla SC Rud: Alle ansatte skal rapportere inn slikt og det er ikke gjort, så det kan umulig ha skjedd hos oss!
TA ALLTID VIDEO AV HELE BILEN RETT FØR ALL SERVICE, OG SI GJERNE FRA AT DET ER GJORT.

Handyman

Jeg tviler litt på en slik sensor. Hvis det ligger noe baksetet når jeg legger ned seteryggen skal det lite til før det plinger.
RTFM: https://www.tesla.com/ownersmanual (Manual for alle modeller)

Tankeboks

Sparte meg en bomtur til SC , tenker selve sitteputene ikke blir presset ned til vanlig når ryggen ligger, men når noen tullinger glemmer en nakkepute (sånn liten u-formet pølse) i setet blir det tydeligvis nok trykk til at det sier pling.


Rydda bort puta og lasta tungt på setene , ikke et pip.  :-[

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA