Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Skrevet av Emne: Driftsikkerhet bevegelige parkeringsplasser?  (Lest 304 ganger)

Amatøren

  • Gold Member
  • ******
  • Innlegg: 2584
    • Vis profil
Driftsikkerhet bevegelige parkeringsplasser?
« på: ſøndag 05. Januar 2020, klokken 12:44 »
Mange nyere bygg har fått parkeringssystem som er bevegelige hyller der bilene skyfles rundt for å maksimere antall plasser i et gitt kjellervolum.

Flere ganger har vi her i stuen vært enige om skepsis til slike anlegg.

Ser for oss frustrasjonen når strømmen har gått og man skal på arbeid eller rekke en timeavtale. Slike anlegg bør virkelig ha UPS eller nødstrømaggregat.

For ikke å snakke om driftsutgifter på slitasjedeler etter at anlegget har blitt fem år gammelt.Liten avsporing på til gammel utgave:

Selv har vi unngått parkeringshus nedover i Europa hvor det har vært automatisk parkering (tidlig på nittitallet). Riktig nok så var det en type som ikke egner seg på moderne biler.

Der måtte man parkere bilen på et felt, sette den i fri/nøytral, så kom en mekanisme med en plate som ble presset opp under bilen og så ble bilen rullet på hjulene til en heis/eller rett til parkeringsluke.
VW e-Golf 11.2018 - Smurfen
Audi e-tron 50 03.2020 - Tannløs
---------------------------------------------------------
VW Caravelle 2016 - Rulle
---------------------------------------------------------
Venter på ID. BUZZ