Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Skrevet av Emne: Forskjeller på garanti og utstyr på bil kjøpt i utlandet?  (Lest 1261 ganger)

esan

 • Jr. Member
 • **
 • Innlegg: 64
  • Vis profil
Forskjeller på garanti og utstyr på bil kjøpt i utlandet?
« på: Lørdag 23. November 2019, klokken 11:03 »
Ser at bil som f.eks. er kjøpt ny i Tyskland har kun 3 års garanti. Er det mulig å få "norsk" garanti når man registrerer en slik bil i Norge? Hvordan vil eventuelle garantireparasjoner bli utført i Norge om bilen har tysk garanti?
 Ser jo det selges en del av disse biler som er importert fra andre land, bla. Sverige og Tyskland. Er det andre forskjeller man bør være obs på?

chargedup

 • Hero Member
 • *****
 • Innlegg: 687
  • Vis profil
Sv: Forskjeller på garanti og utstyr på bil kjøpt i utlandet?
« Svar #1 på: Lørdag 23. November 2019, klokken 16:35 »
Ingen mulighet til å få norsk garanti av Jaguar (så vidt jeg vet) på bruktimporterte biler. Det er ikke normalt, men det er noen bilmerker som lar deg kjøpe 5 års garanti dersom den som kjøper nybilen i Tyskland velger det før bilen blir registrert (altså ikke mulig å legge det til etter kjøpet).

Noen av bruktbilimport firmaene lar deg få kjøpe (eller det kan følge med i prisen) bruktbilgaranti (feks bruktbilgaranti gull osv) i x år. Denne må ikke forveksles med Jaguars Land Rover Norge garanti. Dersom noe oppstår må man ofte si ifra til "forsikringsselskapet", altså bruktbilgaranti gull, og få godkjenning fra de mtp verksted og faktisk reparasjon før det utføres, samt at man noen ganger må legge ut for rep selv.

Angående forskjeller ellers, kan det være forskjell på hva som er inkludert i de forskjellige pakkene, men på denne bilen spesifikt, vet jeg ikke. Norske biler har også service i 3 år inkl.
Solgt: i3 (60Ah)-I-pace S-EQC-Model 3 LR-Ampera-Model Y - I-pace FE

JaguarNorge

 • Jr. Member
 • **
 • Innlegg: 68
  • Vis profil
Sv: Forskjeller på garanti og utstyr på bil kjøpt i utlandet?
« Svar #2 på: Mandag 25. November 2019, klokken 10:25 »
Ved salg av en ny Jaguar distribuert av BC Norway AS, får kunden en fabrikkgaranti på 5 år eller 100 000 km, det som inntreffer først. Dette er for at det skal samsvare med norsk lovverk og bransjestandarder.
I tillegg får kunden en serviceavtale som inkluderer gratis service (Jaguar Care) opptil 100 000 km, samt at tilkoblede tjenester som InControl-tilkobling, InControl Apps, Secure Tracker er standard i bilene.

Garanti:
Gjelder i Norge, selv om bilen er kjøpt i eks Tyskland. Hvilke avtaler som gjelder for biler solgt av andre parter kan vi ikke uttale oss om. Men det går ikke å ''overføre''  bilen til andre avtaler som gjelder for biler som er solgt ny i Norge.

Service:
Innen EU er det slik at service kan utføres hos valgfri verksted og garantien gjelder fortsatt.
Da kreves det at bileieren kan bevise at service er utført korrekt i forhold til produsentens anvisninger, til rett tid og med godkjent utstyr.
Det er enklere for bileier om service blir utført av autorisert verksted. Da finnes alt registrert og servicekampanjer og oppdateringer blir utført.
Bruker man ikke autorisert verksted har du ikke mulighet til å utføre utestående kampanjer, garantiarbeid eller oppdateringer.