Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Skrevet av Emne: Forbruksbatteri 12V - lav spenning  (Lest 563 ganger)

fstromsv

  • Full Member
  • ***
  • Innlegg: 151
    • Vis profil
Forbruksbatteri 12V - lav spenning
« på: Torsdag 21. November 2019, klokken 00:02 »
Har hatt en rekke tilfeller det siste året (2014 modell) hvor spenningen på det lille forbruksbatteriet blir for lavt til at bilen klarer å starte.  Har gjerne skjedd etter at bilen har stått ubrukt en rekke dager.  Sist idag hadde den riktignok kun stått over natten.  Har bestilt et "nytt" batteri fra et huggeri.  Håper det løser problemet.

Har også funnet en nødløsning.  På Biltema får man kjøpt en booster som i design inneholder noen relativt store kondensatorer som vil la seg lade opp fra batteriet (til tross for dets lave spenning).  Spenningen (14.V) som da bygges opp på kondensatorene er da mer enn godt nok til å få startet bilen.  Har lagd en liten videosnutt her som viser hvordan dette gjøres i praksis.
https://youtu.be/F-yGsRKrv9k
« Siste redigering: Torsdag 21. November 2019, klokken 11:22 av fstromsv »