Det viktige er nok å ha en sval garasje, og ved planlegging av bolig bør man gå for garasjekjeller.
Man kan vel ikke regne med at Lithium-celler beholder kapasiteten sin så lenge, dersom man klattlader til 4,2V stadig, og man lar cellene stå fullt opplada i heteperioder. Topplading er vel bare hensiktsmessig rett før man skal på langtur, og en gang i blandt for å balansere cellene.
4,2Volt er standard toppspenning for lithiumceller innen forbrukerelektronikk. Mange har vel erfart hvor mye kapastitet man har igjen på en bærbar pc eller en mobiltelefon etter 2-3 år.
På biler er det et helt annet krav til levetid på batterier. Hvis man taper 10-20% av batterikapasiteten her, så merkes det godt på rekkevidda samtidig som at hurtiglading blir begrensa også. I Norge har vi tradisjon for å kjøre biler til de blir svært gamle.
Eldre Leafer begrenser topplading til 4,1V, og på de eldste Leafene kan bilisten begrense ladinga til 4V når man måtte ønske det. 4,1V skulle gjøre at batteriet lever dobbelt så mange ladesykluser som om man lader til 4,2V. Og stopper man ladinga på 4V, så skulle man få dobbelt så mange ladesykluser som om man lader til 4,1V.
Når Nissan mener at 40kwt batteriet skal holde 90% av kapasiteten sin etter 100 000km, så kan det gjelde samme typen bruk som man har i laboratioret, hvor batteriet lades helt opp og ganske langt ned i hver syklus, så man kjører kanskje 500 sykluser på 100 000km.
Med 40kwt batteri, kan det være mange bilister som ikke behøver å lade opp så ofte. Kjører du 20 000km/år, så kan det teoretisk være mulig å klare det med 100 oppladinger i året. Dersom du derimot klattlader til 100% 500 ganger i året, så blir slitasjen annerledes.
Det er kombinasjon av høy temp og høy lading som sliter.