Skrevet av Emne: TM3 lader ikke på Fortum Alpitronic hypercharger  (Lest 3321 ganger)

kristtorp

  • Jr. Member
  • **
  • Innlegg: 77
    • Vis profil
TM3 lader ikke på Fortum Alpitronic hypercharger
« på: Onsdag 12. Juni 2019, klokken 10:24 »
Har den seneste tiden hatt problem med å bruke Fortum sine lynladere, bilen vil ikke starte å lade og har opplevd dette på flere av stasjonen til Fortum.

Tok kontakt med Fortum og etter mye frem og tilbake, så har jeg fått denne tilbakemeldingen fra de.

Sitat
Det viser seg at 'feilen' ligger i bilen. Tesla følger ikke CCS-protokollen når det gjelder kommunikasjon mellom bil og lader. Derfor har den noen ganger problemer (eller alltid) med å lade på Alpitronic sine Hyperchargere. Alpitronic lagde en workaround for en eldre software-versjon hos Model 3, men den har altså blitt påvirket av Teslas nyere software-versjoner. Fremtiden vil vise om Telsa vil følge CCS-protokollen. Dette er kjedelig fos oss og kjedelig for Model 3-eiere.

Hadde problemer både på 2019.8.3 og 2019.16.3.2 , har nå fått 2019.20.1, men har ikke fått testet enda.

Er det noen som har 2019.20.1 og som har fått ladet på disse Fortum laderene? De stasjonene jeg har testet på er Fortum Korsegården og Fortum Sonsveien.
« Siste redigering: Onsdag 12. Juni 2019, klokken 10:55 av kristtorp »

Muffinman

  • Gold Member
  • ******
  • Innlegg: 11670
    • Vis profil
Sv: TM3 lader ikke på Fortum Alpitronic hypercharger
« Svar #1 på: Onsdag 12. Juni 2019, klokken 22:05 »
Samme problem som Teslabjørn beskrev for en tid tilbake?
2013 P85
2015 85D

daktari

  • Gold Member
  • ******
  • Innlegg: 2295
    • Vis profil
Sv: TM3 lader ikke på Fortum Alpitronic hypercharger
« Svar #2 på: Onsdag 12. Juni 2019, klokken 23:01 »
Hvordan kan den lade så raskt på Ionity hvis den ikke følger CCS-standarden? Åpenbart rom for tolkning...

Er det sikkert at Fortum/Alptronic har korrekt tolkning av standarden?

Tellus

  • Gold Member
  • ******
  • Innlegg: 1567
    • Vis profil
Sv: TM3 lader ikke på Fortum Alpitronic hypercharger
« Svar #3 på: Onsdag 12. Juni 2019, klokken 23:12 »
CCS er dessverre en svært dårlig standard hvor mye overlates til tolkning.

Trultefan

  • Jr. Member
  • **
  • Innlegg: 35
    • Vis profil
Sv: TM3 lader ikke på Fortum Alpitronic hypercharger
« Svar #4 på: ſøndag 16. Juni 2019, klokken 03:10 »
Prøvde nettopp bil med 20.1 software på ny stasjon i Losgata 5 i Trondheim. Der var det 3 hyperchargere. 2 er merket 180kw i appen og 1 150kw. Ingen startet å lade med brikke eller app. Starter handshake, men avbryter
« Siste redigering: ſøndag 16. Juni 2019, klokken 12:31 av Trultefan »
TM3 LR

Fush

  • Full Member
  • ***
  • Innlegg: 150
    • Vis profil
Sv: TM3 lader ikke på Fortum Alpitronic hypercharger
« Svar #5 på: Tirsdag 18. Juni 2019, klokken 00:42 »
Kan dere som har mulighet prøve følgende prosedyre :

Ikke plugg i laderen. Start lading på stolpe. Når landing er "startet" (men venter på plugg) åpne ladelokk på bilen og sett i pluggen. Viktig at lokket var igjen og ladeport låst når du startet lading på stolpen.

Starter ladingen da? Viktig poeng her er at pluggen ikke står i / er låst før stolpen er "i gang"
Hvit Volkswagen E-Up! siden 7. november 2014 [Solgt mai 2019]
Hvit Tesla Model S 85D siden 18. mai 2015 [Solgt mai 2019]
Hvit Tesla Model 3 LR AWD siden 6. juni 2019

Trultefan

  • Jr. Member
  • **
  • Innlegg: 35
    • Vis profil
Sv: TM3 lader ikke på Fortum Alpitronic hypercharger
« Svar #6 på: Onsdag 19. Juni 2019, klokken 00:09 »
Kan dere som har mulighet prøve følgende prosedyre :

Ikke plugg i laderen. Start lading på stolpe. Når landing er "startet" (men venter på plugg) åpne ladelokk på bilen og sett i pluggen. Viktig at lokket var igjen og ladeport låst når du startet lading på stolpen.

Starter ladingen da? Viktig poeng her er at pluggen ikke står i / er låst før stolpen er "i gang"

Da har jeg forsøkt med denne metoden. Samme resultat
TM3 LR

Redgarden

  • Jr. Member
  • **
  • Innlegg: 6
    • Vis profil
Sv: TM3 lader ikke på Fortum Alpitronic hypercharger
« Svar #7 på: Onsdag 19. Juni 2019, klokken 14:24 »
Jeg (tror) jeg ladet på en sånn i går kveld. Sto en på YX Bekkelaget (dvs nede på Mosseveien) som det sto 225 kW på, så antar det var en slik "Fortum Alpitronic hypercharger" (?)

Ladingen gikk hvertfall fint på versjon 2019.7.etellerannet. (Oppdaterte i natt til 2019.16.3.2, så kjipt om det ikke funker lenger nå...)

mikaelf

  • Jr. Member
  • **
  • Innlegg: 17
    • Vis profil
Sv: TM3 lader ikke på Fortum Alpitronic hypercharger
« Svar #8 på: Torsdag 20. Juni 2019, klokken 21:39 »
Fikk oppdatering 2019.20.2 i går. Forsøkte å lade på Fortum sin superlader på Skøyen i dag, men bilen lot seg ikke å lade. Kjørte videre til Sandvika og forsøkte igjen på en vannlig 50kWh Grønn kontakt lader og det gikk heller ikke.
Snakket både med Tesla og GK kundeservice uten å finne løsning. Heldigvis ladingen går nå på shucko hjemme.
Skal på bilferie til syden  om en uke, begynner å bli bekymret .

olekvi

  • Full Member
  • ***
  • Innlegg: 139
    • Vis profil
Sv: TM3 lader ikke på Fortum Alpitronic hypercharger
« Svar #9 på: Fredag 21. Juni 2019, klokken 00:22 »
Prøvde nettopp bil med 20.1 software på ny stasjon i Losgata 5 i Trondheim. Der var det 3 hyperchargere. 2 er merket 180kw i appen og 1 150kw. Ingen startet å lade med brikke eller app. Starter handshake, men avbryter

Beklager litt off-topic, men på laderene står det 75kW på to og 150kW på den tredje.  Noen som vet hva som er korrekt?
'19 TM3P

Trultefan

  • Jr. Member
  • **
  • Innlegg: 35
    • Vis profil
Sv: TM3 lader ikke på Fortum Alpitronic hypercharger
« Svar #10 på: Fredag 21. Juni 2019, klokken 01:53 »
Det er korrekt som du sier. Det sto feil i appen til fortum i starten. Fikk du ladet på 150kw?
TM3 LR

olekvi

  • Full Member
  • ***
  • Innlegg: 139
    • Vis profil
Sv: TM3 lader ikke på Fortum Alpitronic hypercharger
« Svar #11 på: Fredag 21. Juni 2019, klokken 01:58 »
Det er korrekt som du sier. Det sto feil i appen til fortum i starten. Fikk du ladet på 150kw?

Stod en e-tron der, så fikk ikke testet.  (den stod der både før og etter jeg spiste burger, så den måtte lade greit lenge)
'19 TM3P

Trultefan

  • Jr. Member
  • **
  • Innlegg: 35
    • Vis profil
Sv: TM3 lader ikke på Fortum Alpitronic hypercharger
« Svar #12 på: Onsdag 26. Juni 2019, klokken 23:52 »
Testen på 150kw laderen igjen idag med sw 2019.20.4.2. Samme problem.
TM3 LR

henrikhoe

  • Jr. Member
  • **
  • Innlegg: 78
    • Vis profil
Sv: TM3 lader ikke på Fortum Alpitronic hypercharger
« Svar #13 på: Torsdag 27. Juni 2019, klokken 09:11 »
se svar fra fortum på vedlegget


warfair

  • Newbie
  • *
  • Innlegg: 3
    • Vis profil
Sv: TM3 lader ikke på Fortum Alpitronic hypercharger
« Svar #14 på: Torsdag 27. Juni 2019, klokken 09:27 »
Samme opplevelse på 150kW laderen på Yx Jaren i Tomter, lading stopper etter handshake. Er som regel innom og tester hver dag. Snakket med Fortum på chat support og fikk tilsvarende svar som henrikhoe i posten over.