Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Skrevet av Emne: Hjemmelader. Boks eller kabel med styringsboks?  (Lest 113 ganger)

bjornroark

  • Newbie
  • *
  • Innlegg: 1
    • Vis profil
Hjemmelader. Boks eller kabel med styringsboks?
« på: Torsdag 02. Juli 2020, klokken 13:43 »
Kjøpte meg en brukt Leaf gen. 2 uten dobbeltlader i mai, og har kun vanlig Schuko for lading. Bruker en 16A kurs i garasjen (garasjen er for øvrig innebygget i huset) som også brukes til diverse annet, som f.eks fryseboks.
Men, jeg har også en egen 32A kurs med industrikontakt (332-9, blå) som jeg fikk installert i 2015 med tanke på fremtidig lading. Har ikke eget B-type jordvern på denne.
Spørsmålet er om jeg skal gå for vegglader med type 2 uttak eller om jeg skal forsøke meg på kabel med innebygget B-vern.
Har sett litt på Qubev, enten fra Elbilhjelpen, eventuelt importere selv fra England.
Da jeg i fremtiden på et eller annet tidspunkt kommer til å bytte ut Leaf'en med en annen elbil eller en ladbar hybrid tenker jeg umiddelbart at veggboks er det beste.
Noen som har erfaringer, tips eller synspunkter rundt dette?

elektrolux

  • Gold Member
  • ******
  • Innlegg: 14033
    • Vis profil
Sv: Hjemmelader. Boks eller kabel med styringsboks?
« Svar #1 på: Torsdag 02. Juli 2020, klokken 16:13 »
Har den egne (blå) kursen jordfeilautomat er Qubev et godt valg og gir inntill 7,4 kW lading. Er det kun overbelastningsvern på kursen bør du velge f.eks en Ratio som har både DC og AC vern innebygd.
Stavanger:

Selger ladeutstyr via http://Elbilhjelpen.no AS

Har hatt trimma City El, Citroen AX elektro
Har for tiden Tesla S85 VW e-Up, Peugeot P106 og Citroen Saxo, C1 EVie,  og Berlingo nye modellen, div. Think Classic og City 2010 model og Norges eneste Cree SAM og Chin 3 hjuler samt Vectric scooter. Kjøpt Fiat X 1/9 for elektrifisering og venter på Sort Solo EV #635 og Artega Karo for levering sommeren 2020

Daglig leder i elbilhjelpen.no