Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Skrevet av Emne: Think City Enerdel Lithium batteri høyspenningsfeil i fuktig vær  (Lest 2703 ganger)

Marsto

 • Jr. Member
 • **
 • Innlegg: 18
  • Vis profil
Think City Enerdel Lithium batteri høyspenningsfeil i fuktig vær
« på: Mandag 09. Februar 2015, klokken 11:14 »
Hei. Har et innlegg på den nasjonale Think City tråden men oppdaget at det var en egen tråd for Trøndelag idag. Det var kjempefint og håpet mitt er at noen kan ha kompetanse på Enerdel Li batteri og kasse?
Har blitt anbefalt å sjekke for fuktighet i batterikassen. Har opplevd nå et par ganger i regnvær og manuell høytrykksvask (ikke vaskemaskin) at Thinken plutselig kommer opp med høyspenningsfeil med påfølgende power limit. Da kuttes fremdriften helt. Lading er heller ikke mulig. Ved opptørking i garasje en dag eller to er den ladbar og kjørbar igjen, men det er ingen god følelse å kjøre rundt her i Trondheim hvor Thinken plutselig kan stoppe bare fordi det er regnvær. Det hadde vært fint om noen har vært borti lignende eller om dette er mulig å feilsøke/reparere her i Trondheim.  Legger ved et bilde av batterikassen som viser 4 hull i fremkant. Tror dette er ventileringshull men det er også en mulighet for vann å trenge inn i batterikassen hvis man kjører gjennom en vanndam av hvis dybde. Er det noen som har slike hull i fremkant av sine batterikasser også?
« Siste redigering: Mandag 09. Februar 2015, klokken 18:28 av Marsto »
Think 2010 mod., 2 seter med Enerdel Litium Ion batteripakke. Farge: City Citrus

Gul Think 2011 lithium

 • Jr. Member
 • **
 • Innlegg: 21
  • Vis profil
Sv: Think City Enerdel Lithium batteri høyspenningsfeil i fuktig vær
« Svar #1 på: Fredag 08. Februar 2019, klokken 23:25 »
Hei Marsto.
Fant du ut noe mer om fukt og Lithium batteri?
Thinken min stoppet på vei til jobb i dag, power limit startet å lyse like før. Slo av og på igjen, og kunne kjøre inn og parkere.
Startet fint da jeg skulle hjem, men etter noen kilometer lyste power limit igjen, og bilen stoppet etter en liten stund. Fikk ikke start på den igjen.
Det regner massivt nå i kveld, masse regn på isunderlag.
Det regnet ikke før i dag, men det er mye bløt snø.
Kan det være den starter når den får tørket?
Vennlig hilsen eksilbergenser ;)
2 gule

Marsto

 • Jr. Member
 • **
 • Innlegg: 18
  • Vis profil
Sv: Think City Enerdel Lithium batteri høyspenningsfeil i fuktig vær
« Svar #2 på: Onsdag 03. April 2019, klokken 20:06 »
Hei. Thinken går fremdeles fint og etter opptørkinga i 2015. Jeg jekket opp bilen og satte den på bukker. Måtte bruke litt tid og en liten vifteovn satt på gulvet under bilen et par dager. Det ser ut til å være viktig å ikke kjøre inn i vanndammer i for stor fart. Unngå dammer helt om mulig og der det renner vann i hjulspor i slitt asfalt er det ihvertfall min erfaring at Thinken går helt fint om man unngår kjøring i dem også. For høy fart inn i større vannmengder ser ut til å være årsaken her. Med vennlig hilsen Marsto
Think 2010 mod., 2 seter med Enerdel Litium Ion batteripakke. Farge: City Citrus