Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Skrevet av Emne: Lading med tilhenger  (Lest 579 ganger)

jlan

  • Gold Member
  • ******
  • Innlegg: 1862
    • Vis profil
Lading med tilhenger
« på: Mandag 27. August 2018, klokken 11:55 »
Jeg har nettopp kjørt Bergen - Kristiansund - Trondheim - Dombås - Bergen med campingvogn. Kun en gang (på Aspøya)  måtte jeg koble av vognen, og det er jo veldig bra, men nå var det lite trafikk. Det er ikke noen stor sak å koble fra, men i dårlig vær for eksempel, er det jo greit å slippe. 

Noen ladere er helt perfekte for tilhenger, for eksempel Ørskogfjellet. Andre steder, Dombås bl.a. er det veldig hyggelig om de uten tilhenger unngår å bruke laderene i enden av rekkene, hvis de kan lade like godt på noen av de andre. Det samme der det er bare en front-in lader.
(TMX 90D AP1 - solgt)
TM3 LR AWD HF - 2019

Øyvind.h

  • Gold Member
  • ******
  • Innlegg: 12818
    • Vis profil
Sv: Lading med tilhenger
« Svar #1 på: Mandag 27. August 2018, klokken 12:28 »
Til entusiaster og små grupper vil nok oppfordringen kunne synke inn. Jeg prioriterer nå ryggeplasser fremfor de jeg kan kjøre rett inn i. Når det passer. Men jeg er nok redd store deler av eiermassen aldri vil tenke på dette. Og små lokale variasjoner vil få klare å holde styr på.

At den ytterste plassen på Dombås skulle være bra for bil med campingvogn tenkte i hvert fall ikke jeg på når jeg tok den nå i sommer. Jeg ville bare stå lengst mulig unna andre biler og stå med udelt lader. Det blir etter hvert mye å holde styr på når man skal lade med forskjellige hensyn på forskjellige plasser.
Jeg har hatt flere lengre turer med tilhenger, men kun en langtur med campingvogn. I praksis synes jeg ikke avhuking av vogn var noe stort problem. Tok et par minutter, men da kunne jeg forlate bilen med god samvittighet. Hadde vognen vært tilkoblet ville jeg blokkert ladestasjoner og da kunne jeg ikke gått noe sted mens jeg ladet.
Fotgjenger frem til ny bil ankommer :)
BMW ix3 bestilt
VW ID4 4WD reservert
Model Y Performance reservert
x Mercedes EQC AMG 2020
x Tesla Model X90D 2016
x Kia eNiro 2019
x Tesla Model S 90D 2016
x Nissan Leaf mars 2012
x Model S aug 2013