Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Reparere justeringsmekanisme på frontlykt

Startet av helgeo, onsdag 26. september 2018, klokken 11:54

« forrige - neste »

helgeo

Hadde min 2012 iMiev på EU etterkontroll hos NAF i går, de skulle samtidig justere frontlysene.
Fikk beskjed om at mekanismen for justering av venstre frontlykt var ødelagt og fikk tilbud på å bytte hele lykta, dette kom på den nette sum av kr 12 165,-  11025,- i deler og resten i arbeid. Dette har jeg ingen planer om å betale.

Fikk byttet en frontlykt på garanti for et par år siden av samme årsak, men nå er jo bilen utenfor garanti. Er dette et kjent problem på disse bilene? Noen som har reparert en slik lykt og kan komme med tips?

Fant en brukt lykt hos hugger for 1450 kr, men om det går å reparere den jeg har så er jo det enda bedre.
i-Miev 2012

helgeo

Får svare meg selv. Plukket ut lykten og fant at justering opp og ned ikke fungerte, akkurat på denne justeringen er det en fleksibel kabel som overfører rotasjonen fra justerskruen til justeringsmekanismen på baksiden av lykta. Hele kabelen med skrue og tannhjul er festet med 4 skruer og er svært enkel å skifte, latterlig å få tilbud på over 12 tusen for å skifte hele lykta.

Justerskruen er presset inn i en plastdel som igjen passer på den fleksible kabelen. Det var skruen som spant rundt inni plastdelen uten å få tak. Limte den fast med epoxy og sprayet tannhjul og justermekanisme med wd40 og vipps så har jeg spart over 12000 kr :)
i-Miev 2012

engolf


© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA