Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Skrevet av Emne: Demontere dashboard(eller diverse deler av det) i en BMW i3 2014....?  (Lest 1450 ganger)

stigero

 • Jr. Member
 • **
 • Innlegg: 5
  • Vis profil
Demontere dashboard(eller diverse deler av det) i en BMW i3 2014....?
« på: Tirsdag 10. Juli 2018, klokken 23:17 »
Har nettopp gått til anskaffelse av denne godsaken og umiddelbart så kommer trangen til å demontere for å evt. oppgradere o.l. Men aller første ting er bombrikken, og hvor denne kan skjules. Noen som vet om en fin liten plass bak et deksel eller i et "skjult rom" i dashbordet denne kan gjemmes? På Teslaen så er det et lite deksel som kan fjernes for å legge bombrikke i slik at den er skjult men virker fremdeles - har i3 noe slikt?

Eventuelt noen som har en link til hvordan jeg demonterer (store)deler av dashboard? Tenkte området rundt infotainment skjerm og styring, rattstamme, a-stolpe deksel.

Noen som vet om det er hokus pokus å demontere a-stolpe dekslene?

Har kun funnet link til demontering av dørtrekk HER og til midtkonsoll HER, men er redd det blir for langt unna frontruta, men det går jo an og prøve i verste fall.

Tips mottas med takk!

Orbit

 • Medlem i Elbilforeningen siden 2017
 • Gold Member
 • ******
 • Innlegg: 3303
  • Vis profil
Sv: Demontere dashboard(eller diverse deler av det) i en BMW i3 2014....?
« Svar #1 på: Tirsdag 10. Juli 2018, klokken 23:30 »
Se tidligere tråd med link til "BMW TIS", dvs dokumentasjon for hvordan du plukker bilen fra hverandre ned til minste skrue. Demontering av A-stolpe var en av tingene som ble tatt opp i tråden, med direktelenke til anvisninger. (TIS er nødvendigvis veldig stort og omfattende). Åpning av dashbord under senterskjerm er her.

Generelt, dersom dette er for å putte bombrikken et sted, vil jeg heller foreslå i frunken (i vanntett pose). Panser i plast  gjør at brikken kan kommunisere også herfra. Dersom du vil være litt eksotisk, fester du brikken på utsiden av frunk-kassen, så den ikke er i veien for annen bruk av frunken.

Edit: Fortsettelse følger her (under i3-forumet).
« Siste redigering: Onsdag 11. Juli 2018, klokken 07:52 av Orbit »
2016 BMW i3 94Ah
2019 Audi e-tron 55