Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Rust på infestningsbolt av demper

Startet av antohagg, torsdag 19. oktober 2023, klokken 12:59

« forrige - neste »

antohagg

Er det bare jeg som regart på den klønete avledningen av vann fra frontruten. Kjøpte en brukt leaf 2018 nå i høst og skulle rense for blader ved venstre vindusviskere. Fjernet en liten plastdeksel for å komme åt underifra og ser da at vannet renner rett ned på infestningen av venstre demperbein som er formet som en liten kopp varpå vann blir liggende med betydelig rustangrep som føljd. Nå er bilen desverre utenfor garanti, men jeg mener dette er et konstruksjonsfeil som gjør at bolten og infestningen kommer å ruste bort om ikke altfor lenge. Hvordan ser det ut hos dere andre?

Mario1

Kjent problem. Samme på min 2018 Leaf og min venn 2014 Leaf 1.
Jeg tørket opp vannet og penset på med masse fett, skjært opp bunnen av 2l cola plast flaske og dekket over. 

Ligger en del Youtube video om dette, kan kjøpe plastdekksel på Ebay, Aliexpress... søk på "Nissan Leaf Suspension Strut Mount Cover "

antohagg

:+1: Nice takk, blir en slik... Noen spesiell du anbefaller?

kaffer

Tidlige versjoner av Leaf ( - 2014) hadde et plast deksel på støtdempertoppen. Som tidliger nevnt blir det i Youtube filmen montert en av disse. De er merket med org. delenr for Nissan. De er å finne på ebuy til ca kr 50. De kan også bestilles fra Nissan til en pris av ca kr 280!!!!!

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA