Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Skrevet av Emne: Vil elbilen kaste Norsk bilbransje ut i kaos ?  (Lest 3110 ganger)

bno

 • Gold Member
 • ******
 • Innlegg: 2559
  • Vis profil
Sv: Vil elbilen kaste Norsk bilbransje ut i kaos ?
« Svar #30 på: ſøndag 17. Desember 2017, klokken 20:15 »
Det da vel den teknologiske utvikling som er avgjørende faktum. Når vi nå har kommet over point of no return så vil utviklingen akkselerere. Mange vil miste jobbene sine og atter andre vil finne nye innteksmuligheter i kjølvannet av denne utviklingen. Klart at salget i frmtiden også vil gå bli tvunget mer og mer over på nett som Tesla og med det vil også salgspalassene (som viser hvor fett inntjeningen er i bransjen) måtte vike. Bunnlinja vil ikke bli like feit som før med elbil med 18 bevegelige deler vs. ICE med sine 2300. Det vil klart bli svært store omveltninger ikke ukjent fra andre bransjer som har vært gjenstand for disruptional change.
Reservert Prolestar - Kansellert
VW ID.3 ST Reservert - Kansellert
Ventebil Kona sin E-Up 2016

Knut Røe

 • Gjest
Sv: Vil elbilen kaste Norsk bilbransje ut i kaos ?
« Svar #31 på: ſøndag 17. Desember 2017, klokken 20:22 »
Tyskerne viser ingen tegn til å holde tritt teknologisk. TMS kom i 2012. Har de noe som konkurrerer i 2022 engang? Lade nettverk og hele greia, totalpakke? Dette blir vondt for tysk industri og stat. Kanskje på tide å utvikle noe nytt og slutte å jukse?

Rollep

 • Hero Member
 • *****
 • Innlegg: 901
  • Vis profil
Sv: Vil elbilen kaste Norsk bilbransje ut i kaos ?
« Svar #32 på: Mandag 18. Desember 2017, klokken 13:28 »
Og så skal det jo forbys å selge biler som ikke har nullutslipp snart så da vil jo de fleste bilmerker som ønsker å fortsette å selge måtte gå bort fra forbrenningsmotor.
Vet ikke hva du legger i "snart" men det man har hørt fra EU er jo snakk om et salgsforbud tidligst 2040. Det er i hvert fall i min bok rimelig langt frem i tid.
2020 Porsche Taycan Turbo
2017 BMW i3