Ikke sett opp ladestasjoner med fast kabel. Dagens Leaf bruker type1, men mange andre elbiler bruker type2. Neste versjon av Leaf kanskje også bruker type2. Alle elbiler kan lade på ladestasjoner med type2-kontakt. Mer fremtidsrettet.
Noen kommuner tilbyr støtte til opprettelse av ladestasjon, feks Oslo kommune.
Pristilbud fra forskjellige installatører kan være veldig forskjellig, avhengig av hva slags utstyr elektriker kjenner til. Man kan ofte spare litt på å kjøpe ladeboksene og jordfeilbryter type B selv, i stedet for å kjøpe det gjennom elektriker. Men sjekk med elektriker før du kjøper. Graving av kabel koster mye penger. Vegghengte ladebokser er billigere enn ladebokser på stolpe.
Du skriver ikke hvor mange ladebokser dere skal sette opp, hva slags elbiler som skal benytte ladeboksene eller om dere trenger låsing med nøkkel/kort.
Er det mer enn en ladeboks, så kan dere vurdere lastdeling, dvs at flere ladebokser deler en større kurs. Da sparer man på trekking av færre kurser og færre jordfeilbryter type B, det kan bli mye billigere å sette opp flere ladebokser senere og hvis det er ledig kapasitet kan de gjenværende ladeboksene tilby større effekt ut (noe som er nyttig for elbiler som støtter 32A lading). Et rimelig alternativ er Ecolite ladeboksene til Ladespesialisten, de har både type2-uttak og kan lett lastbalansere mellom 2 stk. Et annet litt dyrere og mer fancy alternativ kan være Zapcharger. Keba og Salto har også lastdeling.
Har dere tilgang til 400V TN trefase, så bør dere vurdere å legge det ut til ladeboksene. Det er som regel en minimal ekstrakostnad, når TN først er tilgjengelig. Noen elbiler, som feks nye BMW i3, Zoe og Tesla lader 3x raskere på TN trefase. Trefaselading anbefales også for å unngå skjev last på det elektriske anlegget og netteiers trafo.