Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Forventet levetid på en typeto veggboks?

Startet av svingen, mandag 23. februar 2015, klokken 12:04

« forrige - neste »

svingen

kjøpt brukt bil via forhandler kjøpte med en hjemme lader type pod-point hjemme lader 16a. (den hadde blitt brukt i ca 3 år tidligere sammen med bilen av tidligere kunde)
Bilen ble gitt garanti på 4 år på selve bilen og 5 år på batteriet (så batteret er jo fabrik garanti)
etter halvt år så starta laderen og slite og var ustabil,den virka igjen men etter ca 10mnd etter kjøpet så slutta hjemme laderen og virke.
Leverte den inn i slutten av November forhandleren ville egentlig ikke ta den i mot da den var brukt og forsøkte og få meg til og snakke med dem som kunne reparere den norge,sa det er ikke jeg som skal gjøre det og til slutt tok dem den i mot men det kunne ta tid,noe som var greit sa jeg.
starten av Februar purrer jeg og spør om status fikk ikke svar så ringte dem sist uke men da var ikke selger på jobb.
fikk så takk i selgere av bilen i dag og dem skulle sende det til en kar som dem brukte til andre oppdag som kanskje kunne se på den,ukjent hvor lang tid det vil ta,og han sa igjen det var brukt produkt og man kan ikke forvente att det vare så lenge når det er brukt,de hadde 2 slike ladere og begge 2 var defekt.
forklarte att jeg betalte jo 3000 kr får de og forventet att det var mer enn under 1 år.
ble enig om att vi ikke skulle ta den praten om vedrørende garanti før han karen som skulle se på den hadde fått gjort det,skulle komme tilbake til meg når det var forventet gjort.

jeg frykter nå att han ikke får fikset dem og hvordan skal jeg ta "forsvare" min rett da jeg syns produktet burde ha holdt i 2 år minimum,Eventuelt får man heve kjøpet og jeg får tilbake de 3000 kr mine? Det her burde vel uansett vare like lenge som bilen er garanti på?
peugeot ion 2011 med OVMS,DAB radio,sykkel hengerfeste.
Bor i Nittedal (oslo)

Thomas Parsli

Hvis den er solgt av en profesjonell aktør (firma) i Norge, har du fem års reklamasjonsrett ihht. forbrukerkjøpsloven (jeg forutsetter at laderen er ment å være mer enn to år).

Reklamasjonsretten gjelder produktet (laderen) og hvis selger ikke påviser feil fra montering/demontering er det uvesentlig om laderen har byttet eier.

Dette høres ut som en useriøs forhandler...

Thomas
2022 Tesla Model 3 LR
2019 Tesla Model X 100D 6 seter
2012 Nissan Leaf (135.000km, mistet tre streker på batteriet hittil)
1999 Peugeot 106 (solgt ved 99.900km pga. batteriproblemer)

RaBalder

svingen: jeg håper dem ordner laderen din gratis dersom den er under 2/5 år gammel. Alternativt hjelper deg så godt som mulig hvis den skulle være eldre.

Og hvis dem ikke gjør det så håper jeg du kan dele med oss andre hvilken forhandler det er snakk om. Det er helt sikkert noen som vil styre unna denne forhandleren for å unngå problemer i fremtiden.

svingen

Takk får svar folkens :)
Har ikke lyst til og gå ut med navn på forhandlere enda før jeg ser hvordan saken utvikler seg. (har fått veldig bra hjelp de andre gangen det har vært problemer/feil bare tatt litt tid)
Jeg ser utfordringen her att laderen er snart 4 år og er nå defekt,så spørsmålet er om jeg burde ha regnet med det siden laderen når jeg kjøpte den alt var 3 år,eller om jeg kan forvente 2 år fra jeg har kjøpt varen.
Han ringte aldri tilbake igjen i dag så blir vel en purring i morgen :)

@RaBalder kjempe fint att du tilbyr deg og hjelpe skal ha det i bakhode :)
peugeot ion 2011 med OVMS,DAB radio,sykkel hengerfeste.
Bor i Nittedal (oslo)

emil

Kan jo presisere litt her at laderen sitter i bilen, er svindyr, og sansynligvis fungerer utmerket. Det er laderegulatoren som egentlig inneholder minimalt med ting som kan gå i stykker som da ikke fungerer.

svingen

Sitat fra: emil på mandag 23. februar 2015, klokken 19:55
Kan jo presisere litt her at laderen sitter i bilen, er svindyr, og sansynligvis fungerer utmerket. Det er laderegulatoren som egentlig inneholder minimalt med ting som kan gå i stykker som da ikke fungerer.

Jepp du har rett der,heldighvis får jeg ladet med andre "laderegulatorer" som virker.
Har vært i dialog med NAF og dem mener jeg har en sterk sak som dem gjerne tar hvis forhandler ikke klarer og reparere eller gi meg tilsvarende vare :)
peugeot ion 2011 med OVMS,DAB radio,sykkel hengerfeste.
Bor i Nittedal (oslo)

© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA