Skrevet av Emne: Tar ikke lading og oransje ladelys slokkes etter kort tid  (Lest 3863 ganger)

Peri

  • Jr. Member
  • **
  • Innlegg: 16
    • Vis profil
Tar ikke lading og oransje ladelys slokkes etter kort tid
« på: Torsdag 13. November 2014, klokken 20:41 »
I kveld vil ikke min Peugeot iOn ta lading. Når jeg putter ladeledningen inn i kontakten, hører jeg ikke den normale viftelyden, men det oransje ladelyset på kladden kommer på. Normalt lyser lading i instrumentpanelet inne i bilen, men dette kommer ikke på og etter noen sekunder slukkes det oransje ladelyset på kladden.

Batteriet har 12 streker igjen og bilen starter og stopper helt fint. Det er ingen feilmeldinger. Jeg har testet to forskjellige ladekabler og det samme skjer med begge to. Dette er litt irriterende siden jeg gjerne skulle fulllade batteriet før kjøringen i morgen.

Er det noen som har opplevd lignende ladeproblem?  ???
Stavanger / Sandnes
Peugeot iOn 2011

svingen

  • Gold Member
  • ******
  • Innlegg: 1565
    • Vis profil
Sv: Tar ikke lading og oransje ladelys slokkes etter kort tid
« Svar #1 på: Torsdag 13. November 2014, klokken 20:47 »
skal ikke forsøke og lade en annen plass? en annen kontakt? (kurs)
har du hatt bilen på service? etter siste updaten så vil ikke min lade på den ene laderen min lengre vet ikke om det er tilfeldig eller lader som ikke virker lengre har ikke fått feilsøkte så mye på den
peugeot ion 2011 med OVMS,DAB radio,sykkel hengerfeste.
Bor i Nittedal (oslo)

Peri

  • Jr. Member
  • **
  • Innlegg: 16
    • Vis profil
Sv: Tar ikke lading og oransje ladelys slokkes etter kort tid
« Svar #2 på: Torsdag 13. November 2014, klokken 21:07 »
Tusen takk for lynrask tilbakemelding og godt løsningsforslag!   :)

Nå har jeg vært en tur ut i garasjen og byttet til en annen stikkontakt, og da kom den kjente viftelyden og ladingen startet som normalt.  :D
Stavanger / Sandnes
Peugeot iOn 2011

PionerThink

  • Sr. Member
  • ****
  • Innlegg: 485
    • Vis profil
Sv: Tar ikke lading og oransje ladelys slokkes etter kort tid
« Svar #3 på: Mandag 01. Desember 2014, klokken 11:12 »
Har hatt tilsvarende opplevelse som Peri med min i-Miev nå i helga. Satte kabel i bilen og vifta startet ikke, men det røde ladelyset med kontakt i bilen kom på samt det orange på kladden. Etter noen sekunder forsvant begge, og kladden lyste bare grønt :(
Tok ut ladekabel fra bil og satte den inn igjen, samme leksa >:(
Etter tredje forsøk startet vifta og lading startet som normalt :)
Er det noen som vet om det kreves en viss "startstrøm/spenning" for å få ladingen i gang? Jeg har jo en avfukter i samme kretsen som starter og stopper etter behov, men trodde ikke den trakk så mye at jeg ikke skulle få i gang ladingen på i-Mieven?
Noen som har opplevd det samme? ???
Grå BMW i3 I01 2014-modell i daglig bruk i Kristiansand
Hvit i-Miev 2012-modell, gått 53 500 km, solgt
Grå Think 2001-modell, USA-utgave, solgt.

TB

  • Gold Member
  • ******
  • Innlegg: 2560
    • Vis profil
Sv: Tar ikke lading og oransje ladelys slokkes etter kort tid
« Svar #4 på: Mandag 01. Desember 2014, klokken 12:44 »
Det er nok ei minste grense for spenning, men at du skal ha så pass låg spenning vil du nok merke på anna utstyr også. Men, det kan vere "jordfeil" - IT nett er kjent for å fungere godt med jordfeil - som i eit 400 V anlegg er uakseptabelt.

Om det ligg på grensa kan desse feil kan komme og gå - og du kan oppleve denne typen feil.

I følge andre rapportar skal trillingene sin originale EVSE vere mindre sensitiv mot denne typen feil, enn nyare EVSE levert t.d. til Leaf. Uoriginal EVSE kan vere meir / mindre tolerant alt etter fabrikant.

Sjå om feilen oppstår andre stadar du ladar - eller om det berre skjer heime.
Lørenskog
Citroen C-Zero 2012 med OVMS - 97 000 km - solgt
Hyundai KONA electric 2019 (på venteliste siden 2017 til 2019.)

PionerThink

  • Sr. Member
  • ****
  • Innlegg: 485
    • Vis profil
Sv: Tar ikke lading og oransje ladelys slokkes etter kort tid
« Svar #5 på: Mandag 01. Desember 2014, klokken 14:22 »
Glemte å si at vi har 400V anlegg hjemme, så da bør det vel ikke være noe jordfeil?
Derimot så er det er en nylig oppsatt støpsel ute jeg nå bruker, så kanskje jeg må se om det kan være noe dårlig kontakt i en ledning eller noe?
Var et godt forslag å prøve andre steder, og kanskje i et annet støpsel hjemme i tillegg!
Takk for innspill!

EDIT: Har ikke vært noen "hickups" de siste dagene, og lading har starter som normalt hver gang. Har ingen peiling på hva som kan være grunnen til at lading ikke startet i helga(kan det skyldes tenning av julegrana på den lokale skolen?) ???
« Siste redigering: Tirsdag 02. Desember 2014, klokken 19:40 av PionerThink »
Grå BMW i3 I01 2014-modell i daglig bruk i Kristiansand
Hvit i-Miev 2012-modell, gått 53 500 km, solgt
Grå Think 2001-modell, USA-utgave, solgt.

TB

  • Gold Member
  • ******
  • Innlegg: 2560
    • Vis profil
Sv: Tar ikke lading og oransje ladelys slokkes etter kort tid
« Svar #6 på: Onsdag 03. Desember 2014, klokken 23:37 »
Har du 400 V anlegg er det neppe jordfeil.

Har merka at om "pistolen" ikkje blir satt heilt inn, så kan dette skje.

Dvs, om det berre har oppstått ein enkelt gong, så kan det vere årsaken. Eg parkerer bilen med ladeluka mot vegg, hender eg ikkje treffer heilt - og lading startar aldri.

Ved å ta ut / sette inn pistolen fungerar det igjen.
Lørenskog
Citroen C-Zero 2012 med OVMS - 97 000 km - solgt
Hyundai KONA electric 2019 (på venteliste siden 2017 til 2019.)

pwb

  • Gold Member
  • ******
  • Innlegg: 1318
    • Vis profil
Sv: Tar ikke lading og oransje ladelys slokkes etter kort tid
« Svar #7 på: Tirsdag 23. Desember 2014, klokken 10:08 »
er man uheldig å trykke ned knappen på pistolen så stopper ladingen. Det er veldig lite som skal til, kanskje noe møkk som gjør at mothaken ikke får skikkelig tak?

Eldorado

  • Jr. Member
  • **
  • Innlegg: 19
    • Vis profil
Sv: Tar ikke lading og oransje ladelys slokkes etter kort tid
« Svar #8 på: ſøndag 21. Februar 2016, klokken 13:09 »
Er en til som har opplevd problemer her.
Satte Mieven på lading i fredag kveld, og kom ut lørdag formiddag til en bil som ikke hadde tatt lading. I Stedet lyste det rødt på "fault" på kladden. Javel? tenkte jeg, og tok turen til Bystasjonen og satte bilen på lading der. Kom tilbake senere og så at bilen hadde tatt lading. Flott alt vel! Trodde jeg. Kom hjem og satte bilen på lading igjen om kvelden, men da var det ikke snakk om noe lading. Da begynte den å lade i noen sekunder før kladden igjen lyste rødt på "fault".
Hm, kan det være noe med kabelen som ikke er som det skal? Før heller prøve med kabelen fra PHev'en i stedet.
Den velkjente lyden av bilen som starter lading kommer, og det lyser rødt i ladeikonet i dashbordet.
Flott, bilen lader. Da er det nok kabelen.
I dag går jeg ut for å koble bilen fra lading, og hva ser jeg da - joda, rødt lys i "fault" og bilen har ikke ladet likevel.
Koblet ladekabelen til PHev'en da den også trenger litt strøm. Venter i spenning på om den også ikke tar lading....
Mitsubishi PHEV 2015 - ?
Mitsubishi I-MiEV 2013 - ?
Th!nk 2002 - 2012 - måtte ditt hjerte rulle videre.

TB

  • Gold Member
  • ******
  • Innlegg: 2560
    • Vis profil
Sv: Tar ikke lading og oransje ladelys slokkes etter kort tid
« Svar #9 på: ſøndag 21. Februar 2016, klokken 18:23 »
Rødt lys kan bety jordfeil? Det er kjent enkelte ladekabler er meir tolerante enn andre. Dvs, dermed kan ein kabel fungere, ein annan feile - men feilen er strømnettet.

Med tanke på at ladekabel fungerte annan stad kan det stemme.

Men, det kan og vere feil i kabelen - eg opplevde kabelbrot på min Charge Amps kabel, ved inngangen til Type 1 ladepistolen. Der fungerte kabelen om den var i rett vinkel.
Lørenskog
Citroen C-Zero 2012 med OVMS - 97 000 km - solgt
Hyundai KONA electric 2019 (på venteliste siden 2017 til 2019.)

Eldorado

  • Jr. Member
  • **
  • Innlegg: 19
    • Vis profil
Sv: Tar ikke lading og oransje ladelys slokkes etter kort tid
« Svar #10 på: Mandag 22. Februar 2016, klokken 17:17 »
Lukter jordfeil når to forskjellige ladekabler sier nei på to forskjellige biler, men funker andre steder. Har allerede snakket med elektriker :)
Mitsubishi PHEV 2015 - ?
Mitsubishi I-MiEV 2013 - ?
Th!nk 2002 - 2012 - måtte ditt hjerte rulle videre.

nofuelno

  • Gold Member
  • ******
  • Innlegg: 1065
    • Vis profil
    • Nofuel.no
Sv: Tar ikke lading og oransje ladelys slokkes etter kort tid
« Svar #11 på: Mandag 22. Februar 2016, klokken 17:31 »
Hvis det viser seg å være feil på Charge Amps kabelen, får du byttet den inn hos www.nofuel.no
Jobber hos innovativ forhandler av elektriske ladeløsninger på Lysaker. www.nofuel.no
Jaguar iPace 2018 - Renault ZOE 2015- iMiev 2011 - Think Classic 2004 - Maranello

TB

  • Gold Member
  • ******
  • Innlegg: 2560
    • Vis profil
Sv: Tar ikke lading og oransje ladelys slokkes etter kort tid
« Svar #12 på: Onsdag 24. Februar 2016, klokken 22:49 »
Hvis det viser seg å være feil på Charge Amps kabelen, får du byttet den inn hos www.nofuel.no
Usikker på om bruker Eldorado sin kabel er frå Charge Amps.
Min kabel er kjøpt direkte frå Charge Amps, og vart bytta direkte - den fungerar fint no.
Lørenskog
Citroen C-Zero 2012 med OVMS - 97 000 km - solgt
Hyundai KONA electric 2019 (på venteliste siden 2017 til 2019.)