Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny

Nyeste innlegg

#1
Ford / Sv: VW MEB baserte Ford-biler
Siste innlegg av turfsurf - I dag kl. 20:05
Trodde de gikk for Taycan og slikt jeg.
#2
Audi e-tron / Sv: Datasim i bilen
Siste innlegg av Wendel - I dag kl. 20:04
Dette er nok fordi lisensen din er utgått. Den har kun 3 års varighet fra bilen er ny. Hjelper dessverre ikke å sette inn datasim. Det du må gjøre er å evt kjøpe forlengelse av lisensen.
#3
BMW i4 / Sv: Ikke fått bilen enda, blir...
Siste innlegg av RJK - I dag kl. 20:03
Hehehe!

Ups, trodde det var nok en Tesla-leveringstråd... Sletter forrige innlegg!
#4
Model S 2013 - 2022 / Sv: Bremser m.m
Siste innlegg av zanzibar - I dag kl. 19:59
Takk for svaret :-)
Det er akkurat det jeg skal gjøre,
bestille bremseservice hos dem som anbefalte å ikke gjøre noe som helst. :)
#5
Gjerne bruk min kode, hentet ut bil før 5000km dealen i desember og har stort behov for gratis supercharging-km!

https://www.tesla.com/referral/preben73362
#6
Lade hjemme / Sv: Svenske Elsäkerhetsverket ...
Siste innlegg av jlan - I dag kl. 19:45
Sitat fra: Electric cars in Norway på I dag kl. 19:13Har denne fra i går på NRK vært her inne?

Elsäkerhetsverket om Easee-permitteringene: – Tragisk
0,7 millimeter har bidratt til krise hos Easee. De svenske tilsynsmyndighetene avviser at det har gått prestisje i saken.

Det er fortsatt litt sammenblanding av de forskjellige funksjonene. All jordfeilmåling er selvsagt elektrisk, og et relé har også per definisjon alltid en elektrisk aktuator . Men man vil at reléene skal være sammenkoblet mekanisk. Slik det også er med sikringene i et nyere sikringsskap. 

 3 mm gjelder jo likestrømvernet, som mange ladebokser har innebygd (RDC-DD). 4 mm gjelder selve jordfeilbryteren (RCM), som Easee også mener er integrert. Det siste er litt mer uvanlig, og hvis jordfeilbryteren står inne i boksen, så er det gjerne en egen enhet med separate kontakter.
#7
Bestilling og levering / Sv: 5000 km gratis lading ved ...
Siste innlegg av Krizz - I dag kl. 19:41
Kan lønne seg å sjekke retningslinjene, nå blir du bannlyst:

https://elbilforum.no/index.php?topic=45283.0
#8
Model S 2013 - 2022 / Sv: Bremser m.m
Siste innlegg av geear - I dag kl. 19:34
Får knapt bedre tilstand enn dette på fem-seks år gamle bremseskiver. Lite striper og ingenting rust. Eneste grunner til å skifte de er om de er under minimumsmål (da er det mer slitekant ytterst enn du har, med mindre den er slipt ned tidligere) eller de er skjeve (vibrasjoner).

Bremseklossene på det siste bildet nærmer seg siste vise, de har nok maks 1/4 igjen av levetiden. Ville ikke vært feil å skifte nå, men kan sikkert holde 10-20k til om du vil strekke strikken, avhengig av kjørestil/regenbruk.

Det ukjente her kan være hvis den er tung på pedalen, da er det behov for å rengjøre bremsekalipere/klosser og montere det sammen igjen med bremsefett. Tids/kostbesparende å gjøre samtidig med bytte av klosser. Ikke noen stor jobb hvis det har vært gjort før, om ikke kan det være litt krise å få ut pinner og klosser. Noen ganger kan det ende med kaliperbytte. Vet du ikke når det er gjort sist så be de som IKKE anbefalte å skifte bremser om å ta den jobben.  ;D
#9
BMW i4 / Sv: Ikke fått bilen enda, blir...
Siste innlegg av Jalla - I dag kl. 19:29
Sitat fra: RJK på I dag kl. 17:47
Sitat fra: steensk8 på I dag kl. 11:36Bestilte bil i mai, lovet levert i januar, kanskje til og med desember. Desember kom og levering skulle være mars. Nå er det straks april og jeg venter fortsatt (uten noen informasjon). Er det flere som opplever dette?

Har du en farge som ikke er tilgjengelig ennå? Og har du i det hele tatt vært i kontakt med din Tesla salesrep. for å spørre om status? Kanskje er det noe som henger på bestillingen/reservasjonen din, som hindrer den fra å bli effektuert. Kontakt Tesla og hør med de.

Er det aktuelt å bytte farge f.eks. for å få bil tidligere, så er kanskje en inventory-bil mulig å plukke opp raskt. Men det får du ikke nødvendigvis tilbud om, uten at du tar kontakt med de og forteller at dette er aktuelt.
Har du sjekket hvilken tråd du er i?
#10
Må bare si det....i3S er en Kongebil....selv om den spiser dekk til frokost  ;D

Lekker med de brede skjermene og litt fetere dekk...er det innafor å si slikt? he he
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA