Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny

Nyeste innlegg

#1
Tesla SW og AP / Sv: 2023.32.x
Siste innlegg av sjokomelk - I dag kl. 22:54
Jeg har oppdaget flere tegn til at FSDß brukes i dag. Parkerte med nesa inn på ei rekke med parkeringsplasser, og da jeg hadde kjørt helt inn på min plass, så viste animasjonen i instrumentpanelet at det stod to biler til høyre for min. Bil nummer to kan den ikke ha sett direkte med kamera sånn som jeg stod parkert, så den må ha vært "i minnet" fra når når den ble sett da jeg kjørte forbi den sekunder tidligere.
Bilen viste meg også søppeldunker som står ute ved veien, men gjemt bak en hekk etter at jeg hadde rygget inn i garasjen min. Det er fysisk umulig å se dunkene fra bilen og gjennom garasjen og hekken, men animasjonen på instrumentpanelet viste de fortsatt.
#2
Brukererfaring Ladeutstyr / Sv: Erfaring med SPARK Univers...
Siste innlegg av TB - I dag kl. 22:21
Sitat fra: vinterdekk på I dag kl. 20:53Bygg-sentraler har samme problem som med dyr evse, og det er at man ikke får noe igjen for det dersom man ikke har ett bruksområde for det i hverdagen.
Kan bekrefte det, har en liggende i boden...  :angel:
#3
Audi Q4 e-tron / Sv: Innkalling til oppdatering
Siste innlegg av janbanan - I dag kl. 22:13
Sitat fra: tangofor2 på I dag kl. 10:59Jeg skrudde av pin-koden. Men må fortsatt velge bruker hver gang jeg setter meg i bilen, så det er fortsatt det ene trykket. 😕
Dersom du bare kjører uten å velge, vil den ikke da aktivere den brukeren som sist brukte nøkkelen du har i lommen?
Min har 3669 (eller det den kom med for ganske nøyaktig et år siden). Jeg har hatt personlig brukere hele tiden, men bare en bruker. Denne kommer opp som standard, og profilen blir automatisk valgt når jeg setter bilen i bevegelse.
#4
Smart#1 / Tester av Smart #1
Siste innlegg av batterimannen - I dag kl. 22:08
Det som jeg ser gå igjen i veldig mange tester, er at det virker som de har bæsjet på leggen når det kommer til regenereringen. De har lagt inn en forsinkelse fra når du tar foten vekk fra pedalen, til når den faktisk begynner å regenerere. Da blir det ikke behagelig å kjøre med en-pedalkjøring. Forhåpentligvis er det noe de fikser gjennom oppdatering av programvare.   

Teslabjørn med prøvekjøring:
https://www.youtube.com/watch?v=_B2e687fak4

Teslabjørn sine førsteinntrykk:
https://www.youtube.com/watch?v=RsaBILoDB-U
#5
e-Golf / Sv: servicepunkter E-golf
Siste innlegg av Olerype - I dag kl. 21:48
Pris fra merkeverksted for 70'km service 3840,-. Kan gjøre sammen jobben selv for 250,-
#6
e-Golf / Sv: servicepunkter E-golf
Siste innlegg av Olerype - I dag kl. 21:46
Hvis du fremdeles lurer:

#7
Audi e-tron / Sv: Lekkasje frontrute og bakl...
Siste innlegg av Orbit - I dag kl. 21:12
Jeg vet ikke når dette kom, men jeg fikk det påpekt på 60k-service i mars i år, og utbedret litt senere på garanti. Det var bytte av vindavviser samt dreneringsslanger foran+bak. Jeg hadde ikke hatt noen lekkasjer, så dette gikk kun på at de registrerte at det var gammel utgave av deler.
#8
Bygg-sentraler ja, godt poeng og alternativ.

Bygg-sentraler har samme problem som med dyr evse, og det er at man ikke får noe igjen for det dersom man ikke har ett bruksområde for det i hverdagen.
#9
Kjøpe elbil? / Sv: Det evige spørsmål, hvilke...
Siste innlegg av ToWalkOrDrive - I dag kl. 20:38
Du får vente på at Rivian SUV kommer til Norge  ;D  https://youtu.be/SJbZjJNq9NM?si=-GTQ6ltmmFvLAtfc
Sånn i mellomtiden kan du jo hive på både takboks og bagasjeboks for hengerfeste på S-max'n, om det er for mye med tilhenger. Finnes masse forskjellige utgaver i forskjellige prisklasser.

#10
Det er en misforståelse at varmepumper gjør at en øker varmen. Den holder nok folk på nivået de pleier. Det som derimot skjer er at noen øker komforten med kjøling om sommeren, som for noen utjevner mye eller deler av gevinsten.
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA