Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Supernullet

#1
Skoda ENYAQ / Sv: VIN checker
I går kl. 23:11
Sitat fra: Bigdrago på I går kl. 21:03S-OTA update to version ME3.0.7 (1/2) - ICAS1 flash
Status: Outstanding

Flere som har denne meldingen på vin checker?

Jeg søkte via Skodas internasjonale nettside på skoda-auto.com og fant da følgende side: https://recall.skoda-auto.com/004/en-com, der jeg fikk følgende svar på mitt VIN-nummer:

Dear customer,
No relevant recall campaigns have been launched by ŠKODA for the entered VIN......................

Er dette rett nettside for oss her i Norge når det gjelder eventuelle tilbakekallinger for "norske" Skodaer? Jeg finner ikke denne recall-siden via de norske nettsidene skoda-auto.no. Jeg har tidligere også prøvd den australske Skoda-nettsiden som i3/RSiV har referert til i et tidligere innlegg, og fikk da et annet svar...
#2
Skoda ENYAQ / Sv: Enyaq IV RS SUV til Norge?
onsdag 20. september 2023, klokken 18:17
Ser kul ut, jeg liker fargen også. Hvor stor er bakkeklaringen nå?

Jeg kunne nok ikke jeg kunne hatt en så lav bil. Min gamle Ford Focus Coupé tok flere ganger nedi på vei til hytta på heller humpete dårlige veier, den hadde vel noe sånt som 12,5 cm bakkeklaring. Med 18,6 cm på min Enyaq (uten DCC) går det helt fint :). Det var også et av sjekkpunktene som passet med Enyaq da jeg skulle kjøpe ny bil.
#3
Skoda ENYAQ / Sv: Nye vindusviskerblad til Enyaq
mandag 11. september 2023, klokken 19:08
Sitat fra: Egil S på torsdag 10. august 2023, klokken 20:10Bosch A027S er til Enyaq frontrute.
Jeg har coupè så jeg har ikke visker bak, men det bør ikke være så vanskelig å finne.

Jeg byttet mine originale etter ca 3000km, Bosch viskerne var av en helt annen kvalitet, de originale virket være mye tynnere i gummien enn Bosch sine.
Var stor forskjell i hvordan de tørker ruten iallfall, snart kjørt 10.000km nå og de er enda som nye.

Er du medlem i Elbilforeningen har du rabatt på Bosch viskere hos BilXtra, men de kommer på rundt 500kr mener jeg å husek.

Jeg kjøpte Bosch A027S vindusviskersett til Enyaq på BilXtra (med 25% rabatt som medlem av Elbilforeningen) etter Egil S sin anbefaling. Kostet som du sa rett i overkant av kr. 500,-. Etter en måneds tid nå er jeg helt enig i at de virker som å være bedre enn de orginale som fulgte med bilen. Virker også mer smooth på ruten og tar bedre enn det jeg husker de orginale gjorde etter en måned i fjor. Og det hender jo at det regner litt også her i Bergen, av og til  ::)
#4
Skoda ENYAQ / Sv: Enyaq IV RS SUV til Norge?
mandag 11. september 2023, klokken 18:48
Sitat fra: EriTom på mandag 11. september 2023, klokken 09:19Takk sjokomelk!

Jeg hører med selger idet jeg tar imot min nye Sportline 80X i Phoenix Orange på torsdag 😋

Er spent på fargen Phoenix Orange. Ser lekker ut på bilder, nesten bronseaktig. Men jeg er redd den kanskje blir vel mye oransje i virkeligheten. Del gjerne med oss hvordan du opplever lakkfargen når du har fått bilen.

Når vi er inne på Phoenix Orange får jeg forresten damebesøk fra Phoenix (USA) i morgen  ;D .  Så kanskje Phoenix Orange i stedet for Race Blue hadde imponert mer  ::) 8) 8)
#5
Skoda ENYAQ / Nye vindusviskerblad til Enyaq
torsdag 10. august 2023, klokken 00:12
Jeg sjekket nylig på nettet hvor jeg kan få kjøpt nye vindusviskerblad til min Enyaq 80x 2022-modell (snart 1 år gammel). De orginale jeg fikk med bilen som jeg har hatt til nå, har vart mye lenger enn jeg trodde de skulle gjøre - kanskje mye på grunn av at jeg hittil kun har kjørt 7000 km med bilen. Men nå bør jeg skifte de ut.

Tenkte å unngå å kjøpe nye vindusviskerblad hos merkeforhandler, da dette normalt er mye dyrere. Biltema er min nærmeste fysiske butikk, mens både BilXtra og Thansen ikke er så veldig langt unna heller. Men på biltema.no får jeg ikke noe treff på vindusviskere tilpasset Enyaq. Ikke på bilxtra.no heller (der fungerer ikke registreringsnummeret mitt). Mens på thansen.no får jeg kun treff for vindusvisker på passasjersiden, og da kun som outlet i en thansen-butikk som befinner seg i en annen region i landet.

Jeg har fått med meg at det er "flate" viskeblad som skal benyttes, 700mm på førersiden og 450mm på passasjersiden. Husker ikke dimensjonen for bakruten, og om denne også har "flatt" viskerblad.

Kan jeg da bare kjøpe standard universelle flate viskerblad 700mm/450mm hos biltema? Vil de kunne passe sånn helt uten videre? Biltema er ofte billigst på vindusviskerblad. Eller anbefales det spesielle viskerblad som er tilpasset Enyaq? Er det da kanskje anbefalt å kjøpe orginale hos Møller Bil (eller annen Skoda-forhandler)?

https://www.biltema.no/bil---mc/bildeler/viskerblad/vindusviskere-flatblade/vindusvisker-flatblade-700-mm-28-2000041960

Til mine tidligere biler har jeg stort sett alltid kjøpt vindusviskerblad på Biltema. Min erfaring er at biltema-viskerene er gode og holder ganske lenge. Og da har jeg alltid funnet spesifikasjon for min bilmodell på biltema.no, og også på baksiden av viskerpakken.

Noen som har gjort seg noen erfaringer eller har noen anbefalinger her?
#6

Det er fortsatt et ganske godt annonsert tilbud på Skoda Enyaq iV 80x Tour Edition med firehjulstrekk for 499.900,-, inkl. valgfri metallic-lakk som standard. Dette tilbudet gjelder ut måneden, og gjelder vel ikke kun lagerbiler som allerede er i Norge? Jeg vet ikke hvordan denne versjonen er spekket på utstyrssiden til den prisen (unntatt at det er metallic-lakk), men grunnprisen er vel ikke så verst? Noen som vet hvordan den er spekket?

https://www.skoda-auto.no/tilbud-og-kampanjer/detaljer/enyaq-iv-tilbud

Min Enyaq kostet som grunnpris ca. kr. 480.000,- da jeg bestilte den i oktober 2020. Ca. kr. 490.000,- med metallic-lakk. Videre la jeg til utstyr og behandling for i overkant av kr. 100.000,- (inkl. vinterhjul på felg, Dinitrol understellsbehandling, Ditec Ceramic Ultra lakkforsegling, EcoSuite interiør, +++). Jeg fikk en rabatt på bilen via en jobbavtale på ca. 50.000,-. Så jeg betalte tilsammen ca. kr. 540.000,- da jeg hentet bilen i august 2022. Jeg følte meg heldig med den prisen, særlig mht. at rabattavtalen egentlig opphørte en stund før utlevering (ventet på utlevering i 1 år og 10 måneder pga. brikkemangel og krig).

Hvis man kan legge til en Max-pakke el. og hengerfeste på en Enyaq Tour Edition så blir ikke det så ille pris for 4x4. Avhengig av hvordan den i utgangspunktet er spekket...
#7
Skoda ENYAQ / Sv: Ekstremt treg infotainment
torsdag 08. juni 2023, klokken 20:20
Sitat fra: Egil S på torsdag 08. juni 2023, klokken 17:43Veldig merkelig at det noen ganger tar lengre tid enn andre.


Som jeg skulle sagt det selv!

Jeg bruker omtrent bare sensoren på dørhåndtaket når jeg skal åpne bilen. Av og til tar det opp mot 20-30 sekunder før infotainmentsystemet er oppe og går, mens andre ganger går det bare noen få sekunder. Veldig merkelig :-\
#8
Skoda ENYAQ / Sv: Støydemping
tirsdag 06. juni 2023, klokken 18:44
 
Sitat fra: elektro på tirsdag 06. juni 2023, klokken 10:52Mitt beste tips er å aldri, på noen bil, gå for største dekkdimensjon. Gå for mellomste eller minste. Og gjerne samme dimensjon på sommer og vinter, da sommerdekk støyer mer enn piggfrie vinterdekk. Hvorfor skal man da gå opp i dimensjon? Elbiler har også ofte stiv fjæring for å klare vekten. Litt mer gummi vil da hjelpe både på støy og comfort.

I den grad man kan velge, finn også det sommerdekket som scorer best på støy. Da helst på grov, norsk asfalt i moderate sommertemperaturer. Alle dekk er stille i Spania.. De fleste premium sommerdekk har gode nok kjøreegenskaper, er min erfaring. Det skiller ofte bare noen cm. i bremselengde. Men støyen kan variere.

 :+1:
#9
Skoda ENYAQ / Sv: Tilbakekall av biler
lørdag 25. mars 2023, klokken 16:40
Sitat fra: SolEL på fredag 24. mars 2023, klokken 14:25obs det gjelder vår bil. Men har ikke hørt noe fra selger. Vi har 80X. Sier dette noe om hva slags batteri som er i bilen, om det er CATL eller koreanske (LG Skem)? Det har vært en del problemer med de koreanske batteriene ser jeg.

Når ble din 80x produsert?  Hvilken 80x-variant har du?  Sportline-versjon eller standard SUV-versjon?  Jeg tror det er CATL-batterier og ikke LG Chem-batterier i 80x standard SUV-versjoner som ble produsert rundt uke 25-26/2022 (slik min ble), men jeg er ikke 100% sikker.  Jeg fikk min bil utlevert i uke 33/2022.  Jeg har også hørt at Skoda ikke satte inn samme type batteripakke i 80 (RWD) som i 80x, selv om de har samme batteristørrelser.
#10
Skoda ENYAQ / Sv: Tilbakekall av biler
lørdag 18. mars 2023, klokken 02:07
Sitat fra: Bigdrago på fredag 17. mars 2023, klokken 18:21
Fant en tilbakekallingsside hvor man kan taste inn vin. Min er ikke berørt. Husker ikke hvilken nettside det var.

Ikke min heller  :)

Her er vel siden du mente: https://www.skoda-auto.com/services/recall-campaigns
Gå så inn på Other recall campaigns
#11
Skoda ENYAQ / Sv: Dashcam?
tirsdag 14. mars 2023, klokken 18:55
Sitat fra: Bigdrago på fredag 10. mars 2023, klokken 22:50
Har bestilt fitcamx pakken med 4k kamera foran og kamera bak :D

Gi et ord når du har installert. Da tenker jeg både på hvordan det gikk med installasjon av front-enheten med strømtilkobling og kabelføring til bak-kameraet, parkeringsmode og strømforbruk når denne står på over tid (hvis parkeringsmode er med?), lagring av bildedata og billedkvalitet, tilkobling til bilens wifi og overføring til app, samt kvalitetsinntrykk generelt. Jeg tenker på å kjøpe det samme...
#12
Skoda ENYAQ / Sv: Lade 12v batteri, tar lang tid
søndag 26. februar 2023, klokken 15:38
Sitat fra: Bigdrago på mandag 20. februar 2023, klokken 14:22
Satte på en batterilader for å lade 12v batteri. Den stod på i ca 10 timer og var fortsatt ikke ferdig. Kanskje noe ekstra trekker strøm når panseret står åpent? Fikk opp i appen at bilen var ulåst.
Fikk nytt batteri ved oppdatering til 3.0.

Flere som har ladet batteriet?

Jeg har nå prøvd å lade batteriet med en "Intelligent" lader som skal takle alle typer 12V bilbatterier. Har nå stått på i 24 timer, uten at det viser at batteriet er ferdigladet. Det høres også ut som noe i bilen kobler inn og ut underveis i fbm. ladingen av 12V-batteriet. Spenningen på laderen har vist mellom 12,4 og 13,2V de gangene jeg har vært ute og sett etter. Spenningen endres i fbm. at jeg hører et rele kobler nær 12V-batteriet (da synker spenningen på laderen først ned til 12,4-12,5V, for så å gå sakte opp igjen til 12,7-12,8V). Det er ikke i laderen jeg hører releet kobler, men i bilen. Panseret står på gløtt pga. at ladekabelen skal komme seg ut. Hovedlading for det store batteriet har ikke vært tilkoblet samtidig (kabel ikke satt inn). Bilen er et halvt år gammel med programversjon 3.0 fra starten av, og står utendørs hele året. Det har vært pluss/minus 0 grader gjennom døgnet nå i helgen (pluss 3 til minus 2). Det har heller ikke vært veldig mange minusgrader ute her jeg bor siden før jul (Vestlandet nær Bergen).

Gjorde det samme før jul - med samme ladeprogram ("Slow" med inntil 2A/14.4V) - og da tok det 2-3 timer før batteriladeren viste at batteriet var fulladet.

Jeg kjører ofte korte strekk på 3-9 km, gjerne med rattvarme, setevarme førersete og kupevarme på 21 grader (gjerne med forvarming i 5-10 minutter ved minusgrader). 1-2 ganger i uken kjører jeg oftest litt lengre strekk på 10-40 km. Så derfor ville jeg vedlikeholdslade batteriet 2-3 ganger i løpet av vinteren som anbefalt på mange nettsider, uten at jeg har fått noe indikatormelding fra bilen om at 12V-batteriet er dårlig.

Da jeg nettopp prøvde å endre til vinterprogrammet på laderen (inntil 8A/14,7V), etter nærmere et døgn på "Slow" (inntil 2A/14,4V), fikk jeg i løpet første minutt melding på lader-displayet om at batteriet er dårlig og ladingen stanset opp. Tilbake til "Slow" så fortsetter det å lade, men blir aldri fullført...

Hva skjer?
#13
Skoda ENYAQ / Sv: Feil og mangler - Oppsamlingstråd
fredag 17. februar 2023, klokken 23:47
Sitat fra: Egil S på fredag 17. februar 2023, klokken 22:12
Har ikke hatt DAB problem på min RS, hører for det meste på P5/P6 Rock/NRJ, aldri opplevd noe problem med lyden.
Vet noen har fått nye antenner.
Hvordan er LTE signalet? du kan prøve å resette infotainment med å holde på "På-knappen" i 20 sek, evt prøv å trekk sikring nr 19 og restart kommunikasjonesmodulen.

Eneste jeg har hatt problemer med er at ambient lys resetter seg, går til "mode" og lysinnstillingene blir resatt (jeg slår av belysning av fotbrønnene), kjøremodus individuell resetter seg, dette skjer oftest når jeg får opp at "din profil har nye innstillinger, vil du bruke dem", trykker jeg ja, blir mye resat.
Jeg har hatt problem at fører setet ikke går til rett plass når jeg går inn i bilen.
Bilen var på verksted denne uka.
De kjørte en reset av setemodulen, får se om det hjelper.

Så ba de meg prøve å filme når ambient lys resette seg.

Har også merket litt skrangling i dørene framme når jeg spiller musikk (Canton), har funnet ut at det er i paraplylommen, skal prøve å kile noe (filt e.l.) inn i plast skjøten der for å stoppe det.

Jeg har akkurat samme opplevelse med at ambient lys av og til resetter seg, og førersetet av og til ikke er rett innstilt når jeg setter meg inn i bilen, selv om jeg er eneste bruker av bilen. Men ikke så ofte heldigvis, kanskje 5-6 ganger det halvåret jeg har hatt bilen til nå, som oftest da i sammenheng med at jeg også får opp "din profil har nye innstillinger, vil du bruke dem". Jeg har derfor begynt å trykke "nei" på spørsmålet siste par ganger, og heller satser på en programoppdatering i ny og ne. Gi et ord dersom du finner ut om slik resetting kan forebygges på en eller annen måte...

Jeg har i tillegg noen mobil/iPad-holdere liggende i dørlommene bak, og de har jeg måtte kile fast i dørlommen for å unngå klirring.
#14
Skoda ENYAQ / Sv: Kjipe chips og ventesukk...
tirsdag 10. januar 2023, klokken 00:04
Sitat fra: 1yaQ på mandag 09. januar 2023, klokken 15:26
Nå nærmer det seg snart levering, IV80 Sportline bestilt mai 22 står i Bremerhaven, så får vi se når neste båt til Drammen går. Vurderer understellsbehandling og lakkforsegling (Ditec Ultra), forhandler kan fikse dette før utlevering og sier det ikke går ut over garanti på bilen. Hva har andre blitt fortalt med tanke på garanti og understellsbehandling? greit å være på den sikre..   

Når forhandler ordner både understellsbehandling og lakkforsegling, og du i tillegg får dette priset inn i kjøpekontrakten, så burde det være svært safe.  Jeg fikk min 80X i august inkl. understellsbehandling (Dinitrol), lakkforsegling (Ditec Ultra), og skvettlapper foran og bak gjennom Møller Bil Kokstad (i Bergen) som del av nybilkontrakten.  Da gjelder full Norgesgaranti fra Møller i 5 år, batterigaranti i 8 år (minst 70 % gjenværende batterikapasitet), og 12 års rustgaranti (gjennomrusting).  Ikke noe problem her i hvert fall...

Nesten så jeg savner bilen her jeg sitter på GranCa  :D
#15
Skoda ENYAQ / Sv: 80X i produksjon - når bestilte du?
mandag 12. desember 2022, klokken 17:04
Sitat fra: NorEss på mandag 12. desember 2022, klokken 10:54
Endelig gikk bilen i produksjon, 4 uker etter bekreftet produksjonsuke (Uke 46)!

Bestilt 15. juli 2021, og om alt går på skinner (bil+båt) rekker selger å registrere bilen før nyttår...

Det skal vel holde hardt, med mindre enn 3 uker igjen til nyttår. Men det kan jo kanskje gå hvis produksjonen av din bil ikke stopper opp underveis pga. en eller annen del eller chip som mangler, og du i tillegg treffer med båten fra Bremerhaven ::).  Håper det på dine vegne.  Du får krysse både fingre og tær  :)
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA