Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Fleur

Sider: [1] 2 3
1
Model Y / Lademeny vil ikke åpne seg
« på: I dag kl. 16:59 »
Skulle teste superlading ista. Satte bilen i park og trykket på ikonet for apper på skjermen og videre på menyen "lading". Den åpnet seg ikke,men bare gikk ned igjen. Trykket så på ladeikonet på selve bildet av bilen men det skjedde ingenting.
Kjørte så videre. Når jeg kom hjem og satte bilen i park så åpnet alt seg. Hva kan ha skjedd? Er helt sikker på at den sto i park for satte den i drive og så park igjen, men hadde samme problemet da.

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


2
Model Y / Mister fort mye batteri
« på: I går kl. 15:26 »
Har bare hatt bilen 1 dag men ladet igår opp til 80% på superlader. Kjørte så hjem som er ca 15 km, en del av strekningen på motorvei. Hjemme var den nede på 72%. Kjørte så en liten tur imorges på 2 km t/r og samme tur på ettermiddagen, begge forvarmet jeg bilen først. Nå er den nede på 52%. Normalt? Ikke sentry mode på. Er det noe annet som drar strøm, eller er dette bare noe man må forvente når det er så kaldt som nå? (mellom - 8 og - 10).

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


3
Model Y / Spørsmål om forvaring
« på: I går kl. 10:48 »
I appen har man en meny for tidsplan. Her kan jeg stille inn tidspunkt for planlagt avreise. Ser ut som man lagrer valget ved å huke på "forvarm/avkjøl" under?

Men hvordan stiller jeg inn at kupévarmen samtidig skal være en viss temperatur? Må jeg da inn på menyen "klima" og slå på "på" - knappen der? Men da ser det jo ut som den starter kupévarmeren umiddelbart?

Ser også det er en knapp for "tin bil" og "luft". Hva gjør disse i forhold?Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


4
Lading av Tesla / Ulike typer ladere?
« på: Tirsdag 30. November 2021, klokken 16:19 »
Fått bil idag og var innom supercharger. Den brukte 35 min på å lade fra 24-80%. Var ikke det veldig sakte?
Noe slo meg at jeg har lest at det er ulike typer ladere på stasjonene? Er det noen som lader raskere enn andre?

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


5
Model Y / Kjøre en liten strekke på sommerdekk?
« på: Mandag 29. November 2021, klokken 19:17 »
Skal hente min Tesla Y straks. Er meldt snø på formiddagen som jeg muligens tror blir liggende. Har kjøpt vinterdekk fra 3.part som ligger hos dekkverksted 500 m unna Tesla. Må altså kjøre bort og bytte. Er midt i en storby som ligger på havnivå så normalt er det ikke snø på veiene men akkurat imorgen er litt mer usikker, iallefall på småveiene. Må først kjøre 200 m på en hovedvei som nok er salta, så rundt en rundkjøring, så noen hundre meter i 40-50 sone på småvei. What to do? Liker ikke tanken på å kjøre på sommerdekk bort men har ingen alternativer, annet enn å la bilen stå og komme tilbake en annen dag, noe jeg helst vil unngå.
Andre som har forsøkt?

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


6
Model Y / Hvordan få skilter i tide?
« på: ſøndag 28. November 2021, klokken 18:50 »
Skal hente bilen om et par dager men står fortsatt ikke registrert med regnr på vegvesen.no. Fikk sms på fredag om å gå inn og godkjenne. I praksis har tesla bare morgendagen på å montere de. Rekker de det da? Må de fysisk til trafikkstasjonen og hente skiltene for hver bil?

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


7
Model Y / Når bruker man bremsepedalen?
« på: Tirsdag 23. November 2021, klokken 22:18 »
Åssen funker dette med regenerering og bremsing? Slipper man gassen bremser bilen, men når bruker man egentlig bremsepedalen? Hva om man trenger å bråbremse?

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


8
Model Y / Mangler jeg noe til dekkene her?
« på: Lørdag 20. November 2021, klokken 18:29 »
Var og hentet nye continental vinterdekk til min nye Tesla Y som kommer om et par uker. De har ikke hjulkapsler så mutterne vil synes. Er det slik at jeg skulle ha fått med muttere i samme farge? Når jet bytter over hjulmutterne fra tesla sommerdekkene så er vel de mye lysere i fargen?

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


9
Model Y / Hvilket forsikringsselskap skal jeg velge?
« på: Torsdag 18. November 2021, klokken 22:09 »
Trenger forsikring til min nye Y som kommer om et par uker. Tilbudet fra If (som vi har idag) var elendig. Er så mye å velge mellom men er usikker på hvilke selskaper som faktisk er bra hvis uhellet skulle oppstå. Står så mye forskjellig overalt.
Hva er deres erfaringer?
Fått veldig bra pris fra coverme.no f.eks, men er de bra?


Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


10
Model Y / Hvor korrekt et speedometeret?
« på: Torsdag 04. November 2021, klokken 00:07 »
Er det ikke slik at de fleste biler viser 10% for lav fart på speedometeret? Ligger man i 110 i 100-grense så går det fint.
Når jeg prøvekjørte Y føltes det som 100 km/t var raskere enn på min egen bil. Er det slik at Tesla viser den faktiske farten?

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


11
Lading av Tesla / Hvor mye kan man hurtiglade før det tærer på batteriet?
« på: Torsdag 04. November 2021, klokken 00:04 »
Vet at man ikke bør hurtiglade for mye pga at det tærer på batteriet. Men hva er for mye? Er jo fristende å lade bilen opp om man feks likevel er på kjøpesenteret (med teslaladere utenfor). Er 1 gang annenhver uke for mye?

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


12
Model Y / Forskjell på 19" og 20" dekk?
« på: ſøndag 31. Oktober 2021, klokken 10:08 »
Har forsøkt inninellom en annen tråd å spørre hva forskjellen på 19" og 20" betyr i praksis på Tesla Y, men fikk kun svar om at 19" er fornuftig og 20" stilig.

Men leser så mye ulikt om dette. Jeg trodde at 19" gjorde bilen mer komfortabel men så leste jeg et sted at det var motsatt? For min del er komfort og rekkevidde viktigere enn kult utseende (sålenge det ikke ser helt håpløst ut da ).

20" er vel også vesentlig dyrere? Så hva gjør at det evt er verdt det?

Jeg har bestilt 19" både på sommer- og vinterdekk. Er det slik at noe er bedre om sommeren og noe annet om vinteren?

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


13
Model Y / Hva betyr stiv bil?
« på: ſøndag 31. Oktober 2021, klokken 01:04 »
Leser at mange skriver at model y er ganske stiv, men hva betyr det egentlig?

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


14
Model Y / Anbefales lakkforsegling?
« på: ſøndag 24. Oktober 2021, klokken 18:57 »
Anbefales det lakkforsegling? Vil dette påvirke garantien på noen måte eller er det bare å kjøre på?

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


15
Model Y / Kommer bilen min fra Kina?
« på: ſøndag 24. Oktober 2021, klokken 18:56 »
Har en Tesla i bestilling siden september. Var da forventet levering i november.
Kan ikke se noe VIN nr i kildekoden enda.

Er sjansen for at bilen kommer fra noe annet sted enn Kina der? Ønsker helst en Kina-bil og ikke Berlin. Og iallefall ikke USA (men der kommer det kanskje ingen biler fra uansett?)

Sent fra min SM-G991B via Tapatalk


Sider: [1] 2 3