Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - markusthorsen

#16
Model Y / Sv: Keramisk coating
torsdag 28. april 2022, klokken 11:00
Jeg betalte 6-7000 for coating ifjor høst og etter den første vinteren så er jeg veldig i tvil om hvorvidt det var verdt det. Føler det er minimalt med forskjell på coating og vanlig polering + jevnlig vask/spyling av bilen. Har 3 kids så riper har vi også fått, selv om jeg aldri forventet at coatingen skulle beskytte mot dette. Når det er sagt så var bilen sabla shiny i etterkant av coatingen, men det blir den jo av vanlig polering og jevnlig vask også!

Så med mindre dette er et passion prosjekt og du koser deg med å teste ut å legge coating, så tror jeg at jeg ville ha spart meg strevet:)

Sent from my BE2029 using Tapatalk

#17
Model Y / Sv: Takboks til Model Y
onsdag 06. april 2022, klokken 01:11
Sitat fra: Handyman på tirsdag 05. april 2022, klokken 22:46
Sitat fra: markusthorsen på mandag 04. april 2022, klokken 19:06
Muligens litt off topic, men er det noen som har erfaring med disse her:
https://www.elbilgrossisten.no/collections/tesla-model-y-tilbehor/products/tsla-takstativ-til-tesla-model-y?gclid=CjwKCAjwrqqSBhBbEiwAlQeqGhYWJlYGMrCq8vVy-gSWyU7LTW6aBU1xVM7qB3-ZLtbT7CgysYpHPRoCm0sQAvD_BwE

Sommerferien nærmer jo seg om ikke så alt for lenge og jeg er usikker på om jeg tar sjansen på at Tesla får inn/jeg rekker å bestille før de blir utsolgt igjen.
Et litt viktig moment. Manualen er tydelig på at det kun er originale takbøyler som lovlig muliggjør taklast. Hadde vekten vært oppgitt i vognkortet hadde det muliggjort taklast med uoriginale takbøyler.
Veldig godt poeng! Da er det bare å krysse fingrene og smøre seg med tålmodighet i Tesla shoppen

Sent from my BE2029 using Tapatalk

#18
Model Y / Sv: Takboks til Model Y
mandag 04. april 2022, klokken 19:06
Muligens litt off topic, men er det noen som har erfaring med disse her:
https://www.elbilgrossisten.no/collections/tesla-model-y-tilbehor/products/tsla-takstativ-til-tesla-model-y?gclid=CjwKCAjwrqqSBhBbEiwAlQeqGhYWJlYGMrCq8vVy-gSWyU7LTW6aBU1xVM7qB3-ZLtbT7CgysYpHPRoCm0sQAvD_BwE

Sommerferien nærmer jo seg om ikke så alt for lenge og jeg er usikker på om jeg tar sjansen på at Tesla får inn/jeg rekker å bestille før de blir utsolgt igjen.

Sent from my BE2029 using Tapatalk

#19
Model Y / Sv: 3-barn, 5 eller 7-seter?
søndag 06. mars 2022, klokken 23:01
Vi har Y med 5 seter, 3 kids på 1,  3 og 5 år. Oppgraderte fra en Mazda 6 stasjonsvogn. I MY får vi plass til 2 Isofix seter på sidene til 1 og 3 åringen og eldstemann sitter på en pute i midten. Det er et sabla knot å feste setebeltet i midten da de er nedfelt i setet og isofixene stjeler en del plass, men vi har lært oss en slags teknikk og "overlevd" siden september 2021 i allefall. Det får heller bli en velkommen bonus når 3 åringen kan gå over til et ikke ISO sete og vi får litt mer wiggle room men når det er sagt er det god plass i baksetet og ingen av setene treffer bildørene osv. Seteryggen kan vinkles litt opp og ned som har vært greit for eldstemann på lengre turer. Jeg er 188cm og trenger naturligvis å ha førersetet en viss lengde bakover, og det går fint foran 3 åringen som sitter framovervendt. Det gikk ikke foran 1 åringen som sitter i bakovervendt... Sistnevnte sitter da bak kona og da er det såpass plass i mellom at eldstemann kan komme seg mellom og sette seg selv. Men alt dette her kommer jo så klart an på hvilke seter dere har og hvordan dere liker å ha framsetene. MY er forresten 3cm smalere i baksetet enn M3, men siden MY har en god del jevnere baksete uten så alt for mye lårstøtte ut mot dørene så får man bruke hele bredden mer effektivt enn man får gjort på M3. Om jeg husker riktig så ligger MY på 130 ish cm og M3 var oppe på 133 ish.


Ang bagasjerom osv, så var det bedre plass i Mazdaen, spesielt mtp å få inn en barnevogn/søskenvogn i bredden. Men syns også å huske at vi hadde litt mer dybde også i Mazdaen. Men mangelen på hattehylle som gjør at man har en del høyde å gå på + brønnen under gulvet gjør at det aldri har vært noe problem for oss. Man har jo også frunken, men den glemmer vi av at vi har. Men man får en god bag nedi der også. Takboks har vi enda ikke prøvd da det som regel er utsolgt for takstativ hos Tesla og hengerfeste har også latt vente på seg. Men når en av disse, eventuelt begge 2 er på plass, så blir ikke plassmangel et tema. Min MY er av varianten med beskjeden totalvekt, men skjønner det slik at det er i orden på de bilene som blir levert nå.

Vi har jo også naturligvis vurdert 7-seteren, all den tid den ikke er tilgjengelig utenfor USA(?) Men det ryktes vel at den kanskje skal komme en vakker dag... Ikke fordi vi planlegger kid nr. 4 og 5, men bare for at det kanskje er "kjekt å ha"... Når det er sagt så har jeg sett litt videoer fra folk i USA og da syntes jeg bagasjerommet begynner å virke veldig knapt. Da er nesten takboks/hengerfeste et must vil jeg tro. Men skal man kjøre med dette permanent så vil jo det spise av rekkevidde osv. Så da må man igjen vurdere hvor lang rekkevidde man trenger i det daglige/ukentlige. Men det blir en annen diskusjon:)

Men da tror jeg det er nok babbel fra meg, du får heller skrike ut om du har noen spesifikke spm:) jeg har en god del stash fra AliExpress som jeg kan anbefale mtp å babyproofe baksetet og inngangspartiene, hvis det skulle være av interesse

Sent from my BE2029 using Tapatalk

#20
Mazda MX-30 / Sv: App og mx-30
fredag 18. februar 2022, klokken 08:42
I første bilde kan du starte og stoppe lading, hvis laderen er koblet til. Ingen kontroll over amper osv. Her kan man også se hvor bilen er, men begrenset til sist plass den ble parkert, ikke live view. Og man kan låse dørene, dessverre bare den veien og ikke slik man kan åpne dører via app.

På andre bildet kan du starte og stoppe forvarming av bilen. Som tar deg til tredje bilde som lar deg justere temp og framrute/bakrute varme.

De tre siste bildene er bare "info" som man kan se, uten noen valg eller innstillinger som kan trykkes på.

Ang batterivarme osv, så er det som du sier auto eller off. Har ikke sett noe indikasjoner på at den kjører igang batterivarme sammens med kupevarme, på feks kalde dager, men man må kanskje bare håpe de gjør det når det står på auto?

Jeg skrev litt tanker rundt appen i en post over her... Ikke akkurat imponert, men den funker.

Sent from my BE2029 using Tapatalk

#21
Model 3 / Sv: Beholder hengerfeste på?
torsdag 20. januar 2022, klokken 19:01
Har du bilde av bilen med hengerfeste? Aldri sett det montert på MY før

Sent from my BE2029 using Tapatalk

#22
Tesla SW og AP / Sv: FSD – vår tids største bløff?
søndag 16. januar 2022, klokken 19:08
Sitat fra: sjokomelk på søndag 16. januar 2022, klokken 15:45
Husk også at Autopilot-koden som kjører i bilene våre her i Norge i dag er gammel og utdatert og blir ikke vedlikeholdt lenger. Etterhvert som FSD-beta kommer lenger, vil koden fra denne ta over. Så vi kan ikke basere hvordan FSD-beta og ny kildekode vil oppføre seg basert på det vi opplever per i dag.
Har den "vanlige" autopiloten i Tesla vært lik lenge? Eller har det vært jevnlige drypp med gode oppdateringer, basert på FSD i USA? Har kun hatt Tesla siden september 21, så har ikke erfart noe annet en slik det er nå. Men ser fram til at dette med kart og skilt blir forberedt for oss i Norge :)

Sent from my BE2029 using Tapatalk

#23
Model Y / Ventilerte/kalde seter?
torsdag 06. januar 2022, klokken 22:42
Er det lov å håpe på en hidden feature som kan bli tilgjengelig via SW på våre 2021 MY? Eller er dette potensielt snakk om 2022 MY/glitch i manualen fra S eller X refresh?

https://www.tesla.com/ownersmanual/modely/en_us/GUID-4F3599A1-20D9-4A49-B4A0-5261F957C096.html

Legger ved link til original reddit post: https://www.reddit.com/r/ModelY/comments/rx7cqr/model_y_cooled_seats/?utm_medium=android_app&utm_source=share

Sent from my BE2029 using Tapatalk

#24
Model 3 / Sv: Beskyttelse for sete - barnestol
tirsdag 16. november 2021, klokken 10:51
Jeg har bestilt disse her, men har dessverre ikke mottatt de enda så kan ikke si noe på kvalitet. Men føler de ser OEM ut og så får de vare så lenge de varer. Jeg ødelegger heller disse enn å få stein og sand skrapet inn i det originale setet

US $41.99  16%OFF | 2PCS Car Seat Anti Kick Pad Side Mat Cover Sticker Protector For Tesla Model 3 Y Waterproof Leather Styling Accessories New
https://a.aliexpress.com/_mOzyxJy


Sent from my BE2029 using Tapatalk

Edit: jeg har også bestilt og mottatt disse her:

US $16.15  5%OFF | Matte Carbon Fiber For Tesla Model 3 Interior Armrests Box Rear Seat Anti-Kick Kickproof Protection Cover for Model Y
https://a.aliexpress.com/_msL4m0a

US $17.10  5%OFF | Matte Carbon fiber For Tesla Model 3 Car Interior Rear air outlet cover back exhaust vent cover For Tesla Model Y accessories
https://a.aliexpress.com/_mtS1h0m

Tenkte det var greit i tilfelle eldstemann i midten finner ut at han skal slenge beina oppå midtkonsollen og/eller sparke inn i den.
Jeg gikk for matt black og det ser ekstremt anonymt ut. Glemmer at at det er der
#25
Jeg opplever samme feil av og til, men da med 3 barneseter baki. Gjelder kun side setene som er festet med Isofix og pipingen ser ut til å komme i en "god sving" eller med litt hard bremsing, da jeg har tenkt at setene presser litt ekstra ned i en slags sensor? Hadde aldri dette problemet i Mazdaen vi hadde før. Mulig den merket isoen og ignorerte beltet? Aner ikke hvordan slikt fungerer

Sent from my BE2029 using Tapatalk

#26
Mazda MX-30 / Sv: App og mx-30
onsdag 03. november 2021, klokken 11:31
Jeg har hatt min MX-30 i en uke nå og føler at appen har for det meste vært stabil. Litt rusk den første dagen, men selger sa det kunne ta 24t før alt var på plass! Ting har alltid funket, men hvorvidt appen er brukervennlig og effektiv er noe annet 🥲

Jeg ergrer meg stadig over at jeg må trykke og holde på hver knapp for å "bekrefte" at jeg faktisk vil det jeg trykker på. Virker veldig tungvint. En annen ting er at jeg ikke får bekreftelse med en gang... Virker som den må sende en forespørsel til bilen, så må bilen tenke litt, så sender den en bekreftelse tilbake. Men innen den tid så har jeg for lengst slengt mobilen i lomma og nesten glemt hva jeg skulle gjøre. Så må ta opp tlf igjen og sjekke hva som peip.

Hvis man skal ta utgangspunkt i at appen selvfølgelig skal fungere, så er et varsel om at det du ba den gjøre faktisk fungerte, litt travelt i lengden. Tenker at er varsel om at noe feilet er mer naturlig, selv om den forsåvidt sier ifra om det også. Men begge deler blir for meget for min del:)

Mulig det er jeg som er pirkete, men men... Er vel bare en vane sak som så mye annet:)

PS: vi har også en Tesla og sammenligner naturligvis appen opp mot Tesla sin. Den er langt ifra perfekt, men oppleves som mer responsiv og effektiv. Men vet ikke hvorvidt Mazda sin måler seg med feks Nissan, Mercedes, Honda etc etc sine apper.

Sent from my BE2029 using Tapatalk

#27
Model Y / Sv: Spesifikasjoner Model Y — innspill?
tirsdag 02. november 2021, klokken 20:52
Jeg har samme specs som du beskriver her, med svart lakk. Har hatt bilen siden september og er strålendes fornøyd. Var litt redd for å oppleve fomo med å droppe enhanced autopilot og/eller FSD, men har ikke savnet noe av dette. Enhanced autopilot virker til å være veldig hit and miss, i allefall enn så lenge i Norge og FSD er vel enda mer opp og frem... Vanlig autopilot er helt supert og mer en kult nok spør du meg:)

Enig i "all black" tankegangen din, men som sagt så gikk jeg også for 19" mtp rekkevidde og pris. Var innom et lokalt lakk sted i Ålesund og de skulle ha 4K for å lakke kapslene, så kan tenke meg at selve felgen fort blir 3-4 ganger dyrere.

Jeg prøver meg på enten DIY plastic dip av kapsler til sommeren, eventuelt noe i denne duren: https://rimetrix.com/product/orbital-black/

Har fjernet "dual motor" bokstavene og fått på svarte deksel til T logo fremme, bake og på ratt

PS: skulle kanskje ønske jeg hadde gutset litt å kjørt rød lakk! Den ser meget kul ut men aldri feil med "matt black everything" heller

Sent from my BE2029 using Tapatalk

#28
Jeg klarte bare 3 vinterhjul på Gemini felg bake i min Y. Nr.4 ble lagt i baksetet.

Sent fra min SM-A326B via Tapatalk

#29
Mazda MX-30 / Sv: Slå av og på kunstig motorlyd
torsdag 28. oktober 2021, klokken 22:48
Prøvde denne oppskriften uten hell, men fant en norsk video som gjorde det samme, men med "vanlig" start av bilen :)

https://youtu.be/jqq4SeWo3Sg

Deilig å bli kvitt motorlyden

Sent fra min SM-A326B via Tapatalk

#30
TMY Hjul, dekk og felg. / Sv: Utlevering av vinterdekk?
tirsdag 19. oktober 2021, klokken 20:24
Fikk hentet ut vinterdekk i Ålesund idag. Fikk også tatt med meg skvettlapper, som ikke var på lager i september når jeg fikk bilen, dog bare 2stk til forhjulene. Tenkte kanskje det skulle/burde være 4?

Sent from my IN2023 using Tapatalk

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA