Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - HouseGlover

#1
Kjøpe elbil? / Sv: Kina - Priskrig på elbiler
fredag 17. mars 2023, klokken 12:48
Sitat fra: arthur på fredag 17. mars 2023, klokken 07:19
Vi blir vel faktisk bare enda rikere? Og mer konkurransedyktige?
Denne tråden handler om elbilpris. Vi vil selvfølgelig være mer konkurransedyktige i eksportnæringen for det vil være billigere å kjøpe norske varer/tjenester. Det gjør imidlertid ikke billigere for nordmenn å importere elbiler. Svekkelsen i den norske kronen fører isolert sett til dyrere elbiler.
#2
Kjøpe elbil? / Sv: Bytte bort Tesla Model 3
fredag 17. mars 2023, klokken 07:51
Det er vanskelig for oss å anbefale noe når vi ikke vet hvilke avstander bilen skal brukes mest på.

Ta meg f.eks. som bor sentralt i Oslo og har en oppvarmet garasje. Jeg har Hyundai IONIQ electric 28 kW (den gamle modellen). Jeg bruker bilen mest til å komme meg på jobben som ligger ca. 20 km en vei i en strekning hvor fartsgrensen på vinterstid varierer i all hovedsak mellom 50-60 km/t. I tillegg til det så kommer jeg meg lett til og fra Oslo Lufthavn vinterstid. Familien min bor også ca. 120 km fra Oslo og på vinteren så klarer bilen det en vei  selv om jeg kjører i høye hadtigheter. Det hjelper at bilen er forvarmet. Utover det så er det en del lokalkjøring. På sommeren så hender det at vi tar oss en tur til Vestlandet med 1-2 ladestopp - det går fort unna. Eller København, men da er det flere ladestopp. København er nok den mest krevende turen hvor jeg kunne tenkt meg en bil med bedre rekkevidde, men jeg bruker heller 30 min ekstra på lading enn å kjøpe meg en dyrere bil for et par  slike turer ila. året.

Når de testet IONIQ electric 28 kW mot Model 3 i Australia så konkluderte de at IONIQ var diggere å kjøre. Det bør dog tas med en klype salt for IONIQ er mye tregere enn Model 3, men det viser at den fortsatt er morsom å kjøre på svingete veier.

Problemet med IONIQ 38 kW er treg hurtiglading. Den er mye kjappere på den gamle modellen. Men til gjengjeld så har man bedre rekkevidde til å starte med. Så man må veie hva som er viktigst her.
#3
Kjøpe elbil? / Sv: Kina - Priskrig på elbiler
fredag 17. mars 2023, klokken 06:28
Med den svake norske kronen så blir det ikke noe prisreduksjon. Skal det bli det så må den styrke seg først. Euroen koster snart 12 norske kroner. Vi blir rett og slett fattigere over utlandet.
#4
Kjøpe elbil? / Sv: Hvilken bil skal man velge til maks 150k
torsdag 09. februar 2023, klokken 14:27
Det må være et spøk.
Det er som å kjøpe katta i sekken.

Sitat fra: ToWalkOrDrive på onsdag 08. februar 2023, klokken 12:41
Trådstarter har funnet en løsning, men for andre:
Kommer an på hvor hardt straffet en blir av diesel/bomringer osv, men hvis jeg hadde 140.000 til å kjøpe bil, når en har hund og barn og kone, så ville jeg vurdert en ikke-elbil. Er så sykt mange biler til salgs at en kan gjøre veldig gode kjøp, f.eks. denne 2013-modellen (riktignok kjørt 300.000km) som bruker 0,6 på milen (sikkert litt snilt målt), og da har en en luksusbil. Kan fort bite deg bak, så her bør en kjøpe superforsikring hvis det går (pleier å være aldersbegrensning).
https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=290718138

Poenget er at det finnes veldig mange gode alternativer i den prisklassen, og at brukte elbiler så langt har holdt seg veldig godt i pris, så du må betale mye for lite.
#5
Kjøpe elbil? / Sv: Barn på vei - hvilken elbil?
onsdag 25. januar 2023, klokken 21:03
E-Golf og Nissan Leaf er jo ikke i nærheten det Hyundai IONIQ electric leverer til den prisen.
#6
Kjøpe elbil? / Sv: Barn på vei - hvilken elbil?
tirsdag 24. januar 2023, klokken 22:59
Med det budsjettet ville jeg gått for Hyundai IONIQ electric. Bare pass på at den ikke er bruktimportert og at den har skinnseter. Har den skinnseter så er den nok topputstyrt med unntak av takluke kanskje.
#7
Kjøpe elbil? / Sv: Tesla dumper prisen på model Y med 120.000
fredag 13. januar 2023, klokken 22:15
Faktisk så koster Y'en tilnærmet samme som 3'er. Bare kr 20.000 i forskjell da Y'en har tilhengerfeste inkludert, men man må betale kr 10.000 for 3'er. Wow. Y'en er en prisbombe - hva skjer med prisen til de andre merkene nå?
#8
Kjøpe elbil? / Sv: Tesla dumper prisen på model Y med 120.000
fredag 13. januar 2023, klokken 22:00
Vurderte å kjøpe meg en Hyundai Kona til 250K for jeg vil så billig bil som mulig. Nå som Tesla har satt ned prisene vil vel beukt Model 3 SR+ 2021 eller nyere nærme seg 300K?

Venter til jeg får solgt leiligheten så kjører jeg på med Tesla tror jeg, før garantien til IONIQ electric går ut.
#9
Kjøpe elbil? / Sv: Hvilken bil skal man velge til maks 150k
mandag 14. november 2022, klokken 22:36
Sitat fra: noia på torsdag 03. november 2022, klokken 09:16
Takk for alle svar og engasjementet folkens! Det har hjulpet masse. Vi har bestemt oss for å gå litt over budsjett og går for Ioniq 28kWh. Tror det blir bra! E-Golfen var også en kandidat, men når jeg fikk oversikt over omfanget av sensorproblematikken i varmeapparatet ble den uaktuell.

Da er det bare å vente på at noen kjøper Polestaren. Har allerede bud fra forhandler 30k under prisantydning, men sitter foreløpig stille i båten (og nyter hver eneste kjøretur som om det skulle være den siste).

Bra valg, IONIQ er nok best til den prisen. I tillegg er det en stor fordel at ladeluken ligger samme sted som på Tesla, blir enkelt å lade på Tesla sine ladestasjoner.
#10
Kjøpe elbil? / Sv: Ny Nissan Leaf til 230000 eller brukt
onsdag 24. august 2022, klokken 19:45
Helt enig med deg. Nå som Tesla har åpnet opp sine ladestasjoner i både Norge og Sverige så er det klart en fordel å ha CCS kontra ChaDemo hurtiglading. Når vi kjørte til Danmark i sommer så var det ladekaos i Sverige, skapt av norske elbilister, og da var det deilig å ty til Tesla ladestasjoner. Så vidt jeg husker så måtte vi lade IONIQ'en 4 ganger for å komme til Danmark (via Malmø), brukte totalt bare litt over en time på ladingen. Den muligheten hadde man ikke hatt om man brukte ChaDemo, da måtte man ha ventet flere timer i kø bare for å komme til laderen.


#11
Kjøpe elbil? / Sv: Ny Nissan Leaf til 230000 eller brukt
søndag 21. august 2022, klokken 00:11
Jeg ville nok heller valgt en Hyundai IONIQ electric 28 kw 2017-2019 modell.

Problemet med Nissan Leaf er at den bruker Chademo for hurtiglading som er utdatert.

Mazda MX-30, selv om den ser bra ut, har dårlig hurtiglading og er ubrukelig på langkjøring.

Opel Ampera E er ikke nevnt her, men denne er grei så lenge man bruker den til lokalkjøring. Den egner seg imidlertid dårlig til langkjøring (sløser med strøm i høy fart, ingen varmepumpe, dårlig på hurtiglading), den har heller ikke Adaptive Cruise Control.

Alle disse elbilene jeg har listet over blir slått av den første Hyundai IONIQ electric 28 kw. Denne elbilen har til og med ladeluken plassert samme sted som på Tesla. Det gjør det enkelt å lade på Tesla sine ladestasjoner i både Norge og Sverige - nå som Tesla har åpnet disse for alle. Denne har også de fleste funksjonene som Adaptive Cruise Control, ventilerte seter, ryggekamera mv. Mangler kun app.
Her får du en bra totalpakke.
#12
Kjøpe elbil? / Sv: Elbil førstegangskjøper
lørdag 20. august 2022, klokken 22:55
Med dette budsjettet så har du mye å velge i, men skal du trekke 1.800 kg så er det kun noen få elbiler som gjelder. Jeg kommer bare på Audi E-tron, BMW iX4, Mercedes EQS eller Tesla model Y. Hvis du kan godta designet, som jeg synes er stygg, til model Y så ville jeg nok gått for denne. Tesla er en av de beste elbilene for førstegangskjøpere pga. sømløs lading på Tesla sine ladestasjoner. Den har også en nøktern forbruk. Men det kan hende (har ikke sjekket) at du må strekke deg litt for å få den utstyrspakken du vil.

Før du kjøper elbil vær klar over at rekkevidden er vesentlig kortere om vinteren, på motorveien og dersom du trekker noe.
#13
Kjøpe elbil? / Sv: 2019 Ioniq (28) vs 2020 Soul (39)
lørdag 02. juli 2022, klokken 21:42
Litt morsomt å tenke på at jeg for over ett år siden kjøpte en brukt IONIQ electric til 130K og den er fortsatt under nybilgaranti.

Jeg har ingen erfaring med Soul, men IONIQ har fått et nytt liv nå som Tesla har åpnet det meste av sine ladestasjoner. IONIQ har ladeluke på samme sted som Tesla noe som gjør at det er enkelt å lade på Tesla sine ladere. Tipper at det samme kan du ikke gjør med Soul.
#14
Synes det er uetisk å kjøpe kinesiske biler, spesielt nå som de støtter Russland i krigen mot Ukraina. Så kan man argumentere at det meste er uansett produsert i Kina og det er sant, men overskuddet havner i hvert fall ikke hos kineserne dersom man kjøper andre merker som tilhører Sør Korea, Tyskland, USA e.l.

Ville derfor gått for Tesla av de du listet.
#15
Et tips fra meg er å laste ned ABRP appen og velge de modellene du er interessert i. Her kan du legge inn destinasjonen din, værforhold, vindretning, temperatur ute, hastighet o.l. Da vil du kunne se hvordan de ulike modellene i din prisklasse gjør det mtp. rekkevidde.
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA