Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - vinterdekk

Sider: [1] 2 3 ... 29
1
MG ZS EV / Sv: MG på vinterføre?
« på: Tirsdag 07. Desember 2021, klokken 16:02 »
Jeg har nok ikke så kjempemye å bidra med i denne tråden uten om at jeg er nyskjerrig på det samme, og registrerer at MG ZS EV long range nå er lagt inn i ABRP. Det er en lang strekning i nord-finland som jeg er interessert i å kunne kjøre med framtidig elbil og liten henger, og nå når det har kommet noen hurtigladere der er det f.eks. ett strekk på rett i underkant av 20 mil mellom hurtigladere som vil sile ut potensielle biler. Det ser ut som at den oppdaterte ZS stortsett bør klare denne strekningen selv om jeg vrir og forverrer vinterforholdene betraktelig. Så forutsatt at ABRP treffer nogenlunne bra her så er det lovende.

2
Kjøpe elbil? / Sv: Nissan Evalia i distrikt rundt Tromsø
« på: Torsdag 02. Desember 2021, klokken 08:58 »
Er fortsatt tynt med hurtigladere utenfor europaveiene her i Troms, kombinert med ett vinterføre man må respektere. Det er mange steder i distriktene hvor man lett når 20 mil på en rundtur, Senja inkludert. Så det er vel noe som kan fungere for fastboende som ikke er avhengig av å kjøre avgårde på hvilken som helst vinterdag.

3
Siste nytt fra elbil.no / Sv: Her er nye Kia e-Niro
« på: Fredag 26. November 2021, klokken 03:52 »
Det er bilde av Kia Niro hybrid i saken, e-Niro ser litt annerledes (men gjenkjennbar) i front på bilder jeg har sett. Jeg vil nok anta at Niro blir en fortsettelse på dagens modell med flere drivverk på samme bil, og ikke er basert på e-GMP. Men det kan hende dere har informasjon om saken som jeg ikke kjenner til. Kia EV4 vil være e-GMP basert.

4
Kia Niro EV / Sv: Ny Kia teaser
« på: Torsdag 25. November 2021, klokken 18:37 »
Litt ute i denne reportasjen fra Seoul Mobility Show ser vi Kia Niro EV i hvit «stormtrooper» variant. Da er det i alle fall rett å anta at vi får se ny Niro på norske veier snart. :) https://youtu.be/d4-W9mtyzH8

5
Kia Niro EV / Sv: Ny Kia teaser
« på: Torsdag 25. November 2021, klokken 10:56 »
Her er nye Kia Niro

https://www.whatcar.com/news/2022-kia-niro-suv-revealed-price-specs-and-release-date/n23818

Vellykket designløft på hybriden spør du meg. Håper de har funnet ett vel så bra design på den elektriske utgaven. Ser nesten ut som at den nye Niro’en er strukket ørlite, men det kan også være fraværet av vindu bak c-stolpen som gjør det?

6
Kia Niro EV / Ny Kia teaser
« på: Mandag 22. November 2021, klokken 12:04 »
Kia har begynt å slippe noen drypp om ny Niro.
https://youtu.be/D7IJCPkhXiA

Blir spennende å se om det kommer oppdatert elektrisk Niro, eller om Kia satser på å levere e-gmp basert Kia EV4 som erstatter.

7
Kjøpe elbil? / Sv: Det "rasjonelle" valget - familieelbil
« på: Mandag 22. November 2021, klokken 10:06 »
Men, uansett, dette er mer en behovsindikator enn absolutt. MGen virker jo grei den, men om den kan slå de to Kia'ene? Nå når Kona har fått en liten overhaling, kommer kanskje e-Niro med en oppfræsjing også?

En lokal forhandler mente en ansiktsløft kunne forventes til e-Niro til neste år. Det er ganske sikkert at Niro hybriden kan vente seg en oppdatering, men tiden vil vise om Kia viderefører e-Niro dersom Kia EV4 lanseres i løpet av 2022. Vil gi mening å videreføre e-Niro ett par år til da den har kort leveringstid og kanskje kan lanseres til lavere pris.

8
Model 3 / Sv: Pigg eller piggfritt på SR+
« på: Mandag 22. November 2021, klokken 09:14 »
Her i Tromsø er piggdekk det trygge valget, som 80% andre velger å kjøre med her.
Men en klar ulempe er at dekkene mister mange pigger med langvarige nullføreperioder.
Kan man la bilen stå noen dager i blant og man ikke bor håpløst til er nok piggfritt helt greit.

9
Xpeng / Sv: G9
« på: Fredag 19. November 2021, klokken 09:14 »
G9 ser ut som ett bra tilskudd i Xpeng familien.

Mulig det bare er meg, men jeg synes det lange panseret gir bilen ett fossilmotor preg.

10
Marvel R / Sv: MG Marvel R Electric
« på: Fredag 19. November 2021, klokken 07:14 »
Tror nok at folk har fått det med seg. Men Kia har vært importert til Norge siden 1994 og MG leverte ut ZS EV fra 2019/2020. Det tar tid å bygge opp ett positivt inntrykk.

11
MG ZS EV / Sv: MG ZS Facelift
« på: ſøndag 14. November 2021, klokken 04:44 »
Bakkeklaringen er oppgitt til 161 mm på hjemmesiden til ZS EV. Aner ikke om slikt måles uten eller med last. Uansett, kurrant bakkeklaring. Akselavstanden kunne vært større.

12
Kia Niro EV / Sv: e-Niro overpriset?
« på: Torsdag 04. November 2021, klokken 09:55 »
Interessant observasjon om svensk-importerte biler kaiat. Man kan også spørre Kia Norge direkte om de kjenner VIN/skilt før man signerer kontrakt. Det blir litt vanskelig å vite hva man får når man finner bruktbil som har vært innbyttebil hos forhandlere av andre merker og markedet har vært fullt av importbiler over tid. (Når jeg kjøpte min hybrid brukt ante forhandleren ikke noe om bilen, de bare solgte den videre for en kjapp gevinst.)

13
P7 / Sv: Xpeng P7 - Åpnet for bestillinger.
« på: Tirsdag 02. November 2021, klokken 21:53 »
Kan være at de som er interessert i Xpeng har funnet seg en brukergruppe på Facebook. Så det var en privat gruppe som heter Xpeng Norge med 2000 medlemmer, f.eks. Følger en annen bilmodell på face og der er det ok aktivitet. Tesla er ganske store på elbilforum.no og overskygger de mindre elbilmerkene, ut fra aktiviteten her å dømme.

14
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Nordkjosbotn/Kåfjord (Troms) -> Levi/Yllas (Finland)
« på: Lørdag 30. Oktober 2021, klokken 20:45 »
Den forrige oppføring jeg så var kanskje en feilregistrering, men nå er det visst blitt satt opp lader(e) i Mounio. Ikke oppført på ChargeFinder ennå, men ett par finske kommentarer og ett bilde på PlugShare forsterker mistanken om at infrastrukturen snart er på plass der.

..med ett lengre ladestopp i Kilpisjarvi og ladere i Mounio, vil jo flere elbiler klare det 196 km lange «hoppet» mellom laderne på vinteren mot skidestinasjonene Levi/Yllas.

15
Kombinasjonen av utenlandskabler og vannkraft og forhåpentligvis stor utbygging av flytende havvind i framtiden, gjør vel atomkraft overflødig i Norge? Flytende havvind kan bli lønnsomt i nær framtid, så det er ett sikkert kort å investere i.

https://www.sintef.no/siste-nytt/2021/seks-forhold-avgjor-hva-vindkraft-til-havs-vil-koste/

Sitat
Store kostnadskutt er innen rekkevidde for både flytende og bunnfaste vindparker. Gjør vi det riktig, kan flytende havvind bli konkurransedyktig vis-à-vis bunnfaste anlegg kanskje allerede i 2030.

Sider: [1] 2 3 ... 29