Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - VegarHenriksen

Sider: [1] 2 3 ... 5
1
Model S / Sv: Klunkelyd bak når jeg svinger
« på: I dag kl. 04:14 »
Jeg fant en Model 3 eier med eksakt samme lyd som meg. Her var løsningen å re-torque sway bar linksa bak. Tesla byttet disse på min for 2 ukers tid siden, heh.

https://youtu.be/4TsXc4wtoKY

2
Model S / Sv: Klunkelyd bak når jeg svinger
« på: I dag kl. 00:57 »
Vell, gleden varte søren ikke lenge. 5000km senere så har jeg fått en knirkelyd venstre bak. Det er lik lyd som når man bøyer på plastikk eller at småsteiner ruller rundt i en plastikkbalje. Jeg merker det godt når jeg aksellerer eller rygger fra stille stand, men det skjer også når jeg kjører.. vet ikke om jeg gidder enda en runde med Tesla da jeg ikke vil bli uten bil. Megakjedelig.

3
Model S / Sv: Beste vindusviskere
« på: Mandag 03. August 2020, klokken 23:59 »
Må bare skyte inn her på tråden å si at vindusviskerene av den gule serien til Biltema ikke er å anbefale. 700mm'en min fløy nettopp av og nærmeste bensinstasjon var 1 time unna - i pissregn og uten noen form for coating på ruta (RainX). Ugh! Kommer så fram til bensinstasjonen og er sinnsykt takknemlig for at de har TwinAero 700mm som jeg kan smette på. Viser seg at selve festet knakk på biltemaviskeren.

4
Model S / Sv: Feil og mangler (reklamasjoner) - Hva opplever du på din bil?
« på: Lørdag 01. August 2020, klokken 18:46 »
Noen som har noen gode innspill på "Climate keeper unavailable due to system fault"?

Har prøvd flere restarts. Hadde feilen en stund men så blei den fiksa med ny oppdatering, men nå er den tilbake. Utrolig kjedelig.

5
Model S / Sv: Klunkelyd bak når jeg svinger
« på: Tirsdag 28. Juli 2020, klokken 14:03 »
Da har jeg hentet hjem doningen og den er bedre enn når jeg kjøpte den. All lugging er helt vekk og den er helt latterlig smidig å kjøre nå. Jeg er også helt innstilt på at det er litt mer trykk i motoren sammenlignet med den gamle. Forbikjøringer har blitt enda lettere da den raser opp i fart. Helmaks!

6
Har også en 2013 med original MCU - snodige greier da min fungerer helt toppers (bank i bordet!).

7
Model S / Sv: Klunkelyd bak når jeg svinger
« på: Fredag 24. Juli 2020, klokken 10:58 »
Tenker du er nærmere 15k enn 10k på denne jobben, men regner med de tar justering av hjulvinkler uten kostnad siden det skulle vært utført som en del av DU-byttet på garanti?

Du er ganske spot on, haha! Det hele endte på 17k istedenfor 11k. De informerte meg om at det var en utregningsfeil i totalsummen på det originale prissanslaget hvor det bare var tatt 2k for deler.

8
Model S / Sv: Klunkelyd bak når jeg svinger
« på: Fredag 17. Juli 2020, klokken 01:18 »
Liten oppdatering nesten en måned senere. Bilen var inne på diagnose og de fant fort ut at DU var synderen. Den har nå blitt byttet på garanti, men det oppdaget også noen andre småting som de skal ta unna. Får bilen tilbake mot slutten av måneden.

"Performed replacement of Drive unit.
During service, there was found play in RH tie end rod, lower aft links front and both stab bar links rear. Because of this,
four wheel alignment cannot be performed until replaced."

~ 10k spenn - satser på at bilen er strøken etter det for den skal gå noen tusen km i August  8)

+1 til Tromsø for loaner mens bilen min er hos de. Strålende fornøyd med 70D, men noe kjipt at den ikke har premium HIFI eller luftfjæring  ::)

SAVNER BILEEEEN MIN  :'(

9
Model S / Sv: Feil og mangler (reklamasjoner) - Hva opplever du på din bil?
« på: Torsdag 25. Juni 2020, klokken 10:30 »
hei, opplever noe rart på Models75d min for tiden. Når jeg rygger og svinger til venstre eller høyre så føles det ut som bilen skjelver litt og "slipper" på dekkene.. Litt følelse som å skli på et bananskall eller sand på forhjulene..
Tesla sjekka og sier de ikke ser noe feil.. Merker også litt vibrering i forkant av bilen under normal kjøring og akselerasjon... Noen som aner hva dette kan være ? (PS bilen har kun gått 34000)

Høres ut som drivaksel. Ofte kan det komme ett klikk eller smell også, hvertfall har det vært tilfelle for meg. Kan selvsagt være andre ting også, flere fôringer som kan være slitt eller andre hjulopphengsaker.

Jeg har noe ala samme feilen på min selv.

Når jeg svinger smeller det høyt bak (RWD), høres ut som et metallisk klang og jeg opplever at hjulet låser seg.
Av og til når jeg kjører så drar bilen litt til den ene siden, føles ut som kjøregenskapene endrer seg bak.
Bilen lugger mellom bytting av aksellerasjon og regenerering.
Bilen vibrerer mellom 45 og 55 km/t
Når jeg står i ro i D med bremsa trykket ned rykker bilen. Det er som om motoren vil fram, men bremsa holder fast.

Skal til Tesla for diagnose den 7. Juli. Mistenker at problemet ligger ved drive unit og akslingene.

10
Model S / Sv: Klunkelyd bak når jeg svinger
« på: Onsdag 24. Juni 2020, klokken 14:45 »
Forøvrig, bilen skal inn til Tesla den 7. Juli for diagnose.

11
Model S / Sv: Kompetanse på AC-reparasjoner utenom Tesla- hvem?
« på: Onsdag 24. Juni 2020, klokken 14:37 »
Muligens Bilexperten Bosch Car Service?

12
Model S / Sv: Tesla vibrerer.
« på: Onsdag 24. Juni 2020, klokken 12:51 »
Sparker liv i denne tråden igjen. Jeg opplever vibrering fra omtrent 47-54 km/t hvor den er mest merkbar i 53km/t. Dette skjer med flere 19" felger og dekk, både dyre PilotSport og billigere dekk, både pigg og sommer. Dekkene er 100% balansert og jeg har sjekket slark i alt av understell samt bremser og bremsekiver. Vibrasjonen forsvinner helt dersom jeg setter bilen i N som tilsier at problemet ikke ligger i understell og dekk. Det som er det rareste er at dersom jeg står parkert på flat mark i D med bremsen trykket ned så driver bilen å rykker omtrent hvert tiende sekund. Det er som om DU prøver å kjøre men bremsen holder hjula fastlåst. Jeg merker også generelt at DU lugger veldig under kjøring, spesielt når den krysser grensa ved regenerering. Noen tips?
Har du fått byttet DU? Jeg har liknende symptomer i en mildere utgave, men ønsker å være sikrere på hva problemet er før jeg bestiller tid hos Tesla.

Symptomene mine har tilsynelatende blitt enda verre. Se denne tråden: https://elbilforum.no/index.php?topic=52019.0

Har time 7 Juli hos Tesla hvor de skal feilsøke og deretter ta en beslutning på hva som er galt. Håper alt dette bare er DU og ikke noe annet kostbart.

13
Model S / Sv: Klunkelyd bak når jeg svinger
« på: Onsdag 17. Juni 2020, klokken 16:35 »
Senk må man ha ;)

Tror ikke dette er fjæringene da det ikke skjer ved f.eks. dårlig vei eller fartshumper. Finner heller ingen andre som skriver at fjæringen skaper så mye problemer.

Det eneste som jeg kan komme fram til som årsaken er CV joint/aksel. Jeg tok sjansen og bestilte en ny aksel for 2000 spenn, såvidt brukt. Kun høyresiden i førsteomgang da jeg slet fælt med å få til denne lyden på venstre siden. Håper VIRKELIG dette løser problemet. DU skal absolutt byttes neste måned.

Oppdatering: *Ble ikke noe av akselbytte*

14
Model S / Sv: Klunkelyd bak når jeg svinger
« på: Mandag 15. Juni 2020, klokken 22:20 »
Slik ser toe ut.


15
Model S / Sv: Klunkelyd bak når jeg svinger
« på: Mandag 15. Juni 2020, klokken 22:19 »
Slik ser integral linken ut.


Sider: [1] 2 3 ... 5