Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - cra

Sider: [1] 2 3 ... 503
1
Model Y / Sv: Hva er spec på MIC Y som leveres til Norge i disse dager?
« på: Fredag 21. Januar 2022, klokken 10:23 »
Jeg ringte Tesla Drammen for ca. 2 uker siden, da visste de ingenting. Tvert i mot, jeg fikk et inntryk om at denne batchen blir en miks av ''gamle'' biler og oppdaterte.
Det blir drama i februar, med andre ord...

Samme opplegget som da TMS kom, og de hadde begynt å montere innfellbare speil. Folk mista nattesøvnen over hvorvidt de fikk den nye typen speil eller ikke (selv om ingen hadde bestilt med slike speil)....  ::)

2
DRIFTSBATTERI / Sv: Tuklet med batteri helsen ?
« på: Torsdag 20. Januar 2022, klokken 11:17 »
Snakker vi km rekkevidde eller prosent igjen på batteriet her?  "110km rekkevidde i %" gir ingen mening.  ???

Ellers er det en grunn til at denne visningen på Leaf kalles "gjettometer"; den kan varierer helt basert på det siste stykket du har kjørt. Høy hastighet opp bratte bakker gir et altfor pesimistisk anslag, mens lange nedoverbakker med regenerering gir altfor høy rekkevidde på gjettometeret.

Det eneste som virkelig fungerer er nok å lære seg bilen å kjenne opp mot egen kjørestil. Tallet i displayet kan man aldri stole helt på.

3
Model S / Sv: Feil og mangler (reklamasjoner) - Hva opplever du på din bil?
« på: Fredag 14. Januar 2022, klokken 10:50 »
Fikk ikke fylt på spylevæske i går, frunken er låst fast.
Ligger nå en recall i appn på Frunk. Googlet og ser det er en stor recall på Frunk på Model S fra 2014-2021.

Jaja. En uke med dårlig sikt da. Kjedelig for de som har noe viktig i frunken sin de ikke får ut.

Ikke hvis man har google. Første treffet: https://www.youtube.com/watch?v=b1bJ0F3R0Nc&t=36s

4
Elbilen i Samfunnet / Sv: Bompenger innføres for elbil
« på: Torsdag 13. Januar 2022, klokken 22:06 »
Vi hadde dette systemet før på alle dieselbiler før avgiftene ble lagt til pumpeprisen.

Husker godt vi måtte finne fram et kronestykke e.l for å åpne navet på ene bakhjulet, sette inn et lite skjema i sprekken som åpenbarte seg og vri lokket på navet til skjemaet ble stempla med avlest kilometerstand.  :o

5
Ladeplasser og ladekabler / Sv: verdiøkning på bolig ved å installere elbillader?
« på: Torsdag 13. Januar 2022, klokken 18:36 »
Lønnsomheten vil nok variere, men sjansen for å få solgt raskere kan være verdt noen kroner. Jeg (og stadig flere med meg!) ville ikke engang vurdere en bolig som ikke har mulighet for å lade elbil (eller som minimum er tilrettalagt for at det kan installeres uten store kostnader).

6
Tesla SW og AP / Sv: 2021.44.25 - Holiday update
« på: Tirsdag 04. Januar 2022, klokken 14:07 »
Det er nok helst datteren min som har det moro med å prøve alle kommandoer mellom himmel og jord. "Bacon i rumpa" starter setevarme  :P
I min Y skrur "bacon i rompa" ned setevarmen ett hakk, men bare i forsetene.

Tipper det tilsvarer knappetrykk; endrer ett hakk ned (med loopover til max hvis de er av)? :)

7
Elbiler i media / Sv: NRK Debatten, elbil får skylden
« på: Mandag 20. Desember 2021, klokken 10:17 »
Nåværende graf for min del tilsier heller ikke at det er vits i å gjøre noen store endringer utover det vi har gjort til nå. Har aldri bikket 10'er-trinnet (9,5 er det høyeste ever), og  å holde seg under 5 ser ikke ut til å være spesielt gjennomførbart med unntak av kanskje et par-tre måneder om sommeren. Om vinteren ser det i alle fall veldig vanskelig ut. Så spørs det hvordan det blir med topper i jula når hele familien kommer på besøk. Det finner vi vel ut i løpet av uka.

8
Model Y / Sv: Tyngde på felg - stor betydning for en elbil?
« på: Torsdag 16. Desember 2021, klokken 10:08 »
Om det har mye å si for en elbil i praksis kan jeg ikke uttale meg om, men da jeg kjørte mye RC-biler for en del år siden var tommelfingerregelen at ett gram roterende masse (i praksis felger/dekk) var verdt to gram statisk vekt.

9
Humor og kanari / Sv: Gud!
« på: Lørdag 11. Desember 2021, klokken 13:52 »
Geir Underdal Danielsen?

10
Avansert: Batterier og Lading / Sv: 40 eller 32A vern for 22kW? 5G6mm vs 5G10?
« på: Torsdag 09. Desember 2021, klokken 13:58 »
Bare å stille inn på 32A. Sikringen er der for å beskytte kablene dine mot overforbruk. Det blir som å sette en 1kW ovn på en 16A kurs. Det går helt fint. :)

11
Lade hjemme / Sv: Ny beregning av nettleie fra 1. januar
« på: Torsdag 09. Desember 2021, klokken 09:56 »
De oppgir klart og tydelig at det er snitt per time, og så lenge tidsenheten er beskrevet så ser jeg ikke feil med å kun oppgi "kW", og tror dette er det desidert enkleste å forstå.

Jeg tenker også at kW kan stemme her; det er jo "hvor tjukk kabel du har hatt bruk for" i den timen det er snakk om? Det blir jo semantikk, men je gliker også at man bruker riktige benevninger, for plutselig står mai i et tilfelle der det faktisk betyr noe om man snakker om kW eller kWh/kWt.

Men rent praktisk betyr det nye opplegget at jeg fint kan trekke 8kW i en halvtime så lenge jeg da trekker litt under 2kW resten av halvtimen, slik at snittet havner akkurat under 5kW, ikke sant?

Er det forresten definert om dette er snakk om klokketimer, eller er det "60 sammenhengende minutter"? (Tenker da på om det er mulig å styre store trekk før/etter klokkeslett, f.eks. induksjonsovn fordelt før/etter kl 18 for å fordele høyt trekk på to ulike timer.

12
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Onsdag 08. Desember 2021, klokken 11:32 »
Leste for et par år siden tror jeg at prisene for selve batteribanken innomhus begynte på drøye 50.000,- men det var sikkert bøttekottversjonen. En bolig får fort behov for flere ganger dette når de først skal investere.

Jeg tror ikke du trenger så altfor mange kWh kapasitet på et slikt batteri. Man kan klare seg med nøktern kapasitet hvis man i tillegg klarer (og er villig til) å kontrollere forbruket litt i de verste periodene. Mye av det tvinges vi jo til å gjøre allerede (flytte forbruket/spre det over lengre perioder), og da skal det ikke så stort batteri til for å hjelpe til å holde forbruket under den magiske tariffgrensa i korte perioder slik at man ikke bikker over på ny takst. I tillegg kan man med batteriet flytte forbruket ved å lade når strømmen er billig og tappe når den er dyr, men det vil neppe bli nødvendig å kunne kjøre hele sitt forbruk over lengre tid fra batteribank.

13
Model Y / Sv: Diverse spørsmål
« på: Fredag 03. Desember 2021, klokken 14:27 »
Leser i Facebook-gruppa at «MY har en funksjon som gjør at viduene ikke går helt opp når du lukker døra når det er kaldt for å unngå at de skal fryse fast og evt. knuse hvis man klarer å rive opp døra». Det er vel det jeg opplever, da. Men jeg kan da ikke være den eneste.

Vet ikke om dette er likt på TMY som på TMS, men på TMS er det i alle fall ikke at toppen av glasset fryser fast som er problemet, men at glasset fryserfast i pakninga i underkant. Mulig kortere forflytning kan bøte på dette; vinduet lar seg alltid flytte litt ved at (den fastfrossne) pakningen "vris" litt. Får alltid åpna døra, men det har vært noen tilfeller der glasset så blir liggende utenpå dørlista i overkant.

14
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Mandag 29. November 2021, klokken 11:23 »
For oss med nye mindre hus tror jeg det spiller mindre rolle med varmepumpe. Det er også dyrt å installere + vedlikehold. Så helt galskap er ikke analysen ..

Hva koster en installasjon sånn cirkus? Ser t på f.eks. Jula får man ikke kjøpt varmepumpe uten å signere kontrakt om installasjon via deres partner, evt. signert sertifikat av annen godkjent installatør.

Vedlikehold kan man fint gjøre sjøl; det handler om å rengjøre radiatoren (spesielt den på innedelen) slik at den ikke mister effektiviteten pga et isolerende støvlag. Mildt såpevann som sprayes på, og så skylles det av med rikelig lunkent vann. Pass på å ha litt van i først, og sjekk at det kommer ut i dreneringa på utsida. Dersom avløpet er tett av støv renner det over og kommer nedover veggen inne. For å sjekke nivp av gass og slikt trengs det sikkert spesialutstyr, men det er liten grunn til å gjøre det dersom man ikke merker at varmepumpa har mistet effekt. Vanligvis kan en vask på innedelen gjøre underverker. En kompis hadde ikke gjort dette på noen år, og etter at jeg tipsa han om det sa han varmepumpa var som ny.

15
Humor og kanari / Til gressklipperen?
« på: Fredag 26. November 2021, klokken 12:41 »
Jeg kan umulig være den eneste som synes det er kleint å stoppe på bensinstasjonen og kjøpe bensin til gressklipperen/snøfreseren/motorsaga? Kanskje ei T-skjorte med en lignende tekst på?  :laugh:

Sider: [1] 2 3 ... 503