Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - kodax

Sider: 1 ... 5 6 [7]
91
Audi e-tron / Er felgene i vinterhjulpakkene egnet for vinter?
« på: Torsdag 07. Februar 2019, klokken 20:52 »
Jeg er vant til at vinterfelger har få og relativ tynne eiker, så snø ikke så lett setter seg fast og det er lett å spyle rent bremsene. De to alternativene i konfiguratoren oppfyller ikke dette. Hva syns dere om dem?

92
Audi e-tron / Burde man velge/hva ligger i "Serviceavtale" ved bestilling av bil?
« på: Onsdag 06. Februar 2019, klokken 18:43 »
I konfiguratoren så kan man velge mellom ulike "Serviceavtaler": 3 eller 4 år, og X antall kilometer.
Hva menes egentlig med dette? Får man en årlig sjekk, alternativt en sjekk pr 15K km avhengig av hva som inntreffer først?

Videre står det "Fordelen med en Serviceavtale er at kostnadene deles opp i faste avdrag fordelt på hele perioden, noe som gir en trygghet og forutsigbarhet med tanke på diverse servicekostnader."
Er ikke prisen som oppgis det man betaler for hele perioden når man kjøper bilen? Er summen som oppgis noe man skal betale årlig?

93
Audi e-tron / Hvorfor velge/betale ekstra for sort taktrekk?
« på: Tirsdag 05. Februar 2019, klokken 12:07 »
Jeg liker at biler er lyse innvendig, men det er mørkt taktrekk som følger med som standard på Exclusive. Dette betaler man ellers ekstra for.
Er det bare fargen som koster, eller er det også av en annen kvalitet?

94
Audi e-tron / Sort optikk - Harry eller diskret?
« på: Tirsdag 05. Februar 2019, klokken 07:49 »
Jeg liker ikke bling, og misliker spesielt blank list rundt sidevinduer, særlig på biler med mørkere farger. Vi vil ha Galaxy Blue og jeg lurer derfor på om jeg skal gå for "Sort optikk; sort ramme rundt og i grillen, sorte elementer ved sidevinduer samt på støtfanger foran og bak".
Jeg har ikke funnet noen bilder med Galaxy Blue og sort optikk. (Man kan se hvordan det blir på den tyske konfiguratoren, men fargegjengivelsen i konfiguratoren er jo helt på jordet.)
Det fins noen bilder av dette på Siam Beige, og der virker det relativt diskret, men bilder og virkelighet er ikke alltid det samme og vi har ikke lyst til at det skal se ut som vi har tøffet den opp. (Ala sotede bakvinduer, noe vi ikke skal ha;)
Noen som har sett dette på andre Audi-er?95
Audi e-tron / Batterireduksjon når parkert
« på: Lørdag 02. Februar 2019, klokken 09:07 »
Batteriet i Tesla MS taper seg vel ca +1% pr dag når Energy saver mode er på. Er det sannsynlig at e-tron kommer til å ligge på det samme?

96
Audi e-tron / Brukermanual
« på: Fredag 01. Februar 2019, klokken 00:23 »
Får man tak i den uten å eie en e-tron?

97
Model Y / Blir Model Y Teslas Passat?
« på: Torsdag 31. Januar 2019, klokken 09:30 »
Dersom denne kommer med omtrent samme rekkevidde og ikke så veldig mye dyrere, men bedre plass og kanskje bedre bakkeklaring enn M3, samt skikkelig bakluke, og mulighet for både takstativ, hengerfeste og 4WD, så burde alt ligge til rette for at dette er en bil svært mange i Norge vil ha. Spørsmålet blir vel kanskje hvor mange konkurrenter som har kommet på banen med tilsvarende biler (som feks VW ID Crozz), hvor mye Tesla klarer å levere, og kanskje hvordan service-situasjonen til Tesla oppfattes da.

(PS. Ikke bruk denne tråden til å diskutere eventuelle serviceproblemer ang Tesla, poenget mitt er at salget kan bli påvirket av hvordan folk tror det forholder seg, og ikke nødvendigvis hva som er realiteten.)

98
Audi e-tron / Matrix-lys dimmer ikke ned for trailere/busser?
« på: Tirsdag 29. Januar 2019, klokken 17:03 »
https://youtu.be/ucPJy0JnNLo?t=360
Kan det virkelig stemme?

99
Audi e-tron / Får alle som skriver kontrakt beskjed om forventet leveringstidspunkt?
« på: Tirsdag 29. Januar 2019, klokken 14:41 »
Det ble sagt i en tråd at Møller var veldig ivrige på å få kunder til å skrive under på kontrakt.
Får alle som skriver kontrakt beskjed om forventet leveringstidspunkt?
Eller har noen skrevet kontrakt med en fluffy beskjed om at man feks kan forvente å få den til sommeren e.l.?

100
Audi e-tron / Forskjellen på e-tron 55 og Advanced Plus
« på: Lørdag 26. Januar 2019, klokken 13:18 »
Ut i fra hva jeg kan se har en Advanced Plus som standard:
- Vinterpakke - 29 100,-
- Hitech-pakke - 48 000,-
- 20" aluminiumsfelg - 8 540,-
- Servolukking av dører - 6 820,-
- Kontrastlakk - (Pris ikke oppgitt)
Med unntak av kontrastlakk blir da prisen for Advanced Plus 10 420,- dyrere enn en vanlig 55 med de fire første punktene lagt til. (I så fall er det 10 420,- man betaler for kontrastlakken.)
Stemmer dette, eller er det andre forskjeller jeg ikke har sett? Dvs. er kontrastlakkeringen eneste grunnen til å evt velge en Advanced Plus?

101
Audi e-tron / Hvilke vinterhjul burde man kjøpe?
« på: Torsdag 24. Januar 2019, klokken 21:22 »
Jeg vil ha 19" vinterhjul. "Vinterhjulpakke liten" koster ca.30K. Det medfølgende utstyret er vel verdt maks 2K, så det blir 7500,- per hjul. Dette er jo en pris uten moms. Er disse hjulene verdt så mye? Er det andre bedre/lettere hjul man burde kjøpe i stedet?

102
Audi e-tron / Hvor mye vil en e-tron koste i løpet av tre år?
« på: Onsdag 23. Januar 2019, klokken 20:22 »
Vi har en gammel V70 i dag som vi vurderer å bytte ut, og da med noe annet som kan trekke tilhenger, ha takboks, og får plass til to voksne, to barn og to hunder. I tillegg vil jeg ha automat og firehjulstrekk. En E-tron er det eneste elektriske alternativet i dag, (hundene får plass med en løsning fra www.hundeavdelingen.com). Jeg tipper da jeg går for vinterpakke, som sammen med vinterhjul kommer på ca 700K. For halve prisen får jeg en Skoda Octavia fra 2017, som er en ok ventebil til ID Buzz kommer som er den vi egentlig har lyst på.
Dersom vi kjøper en e-tron kan det altså hende at vi selger den igjen om tre år, og da er det interessant hvor mye den har kostet oss, og også sammenlignet med alternativene.
Jeg har derfor laget et regneark der jeg tror jeg har fått med alle utgiftspostene(?), men mange av postene er jo usikre, feks verdi på en ny elbil og en nesten ny diesel om tre år, serviceutgifter med dagens bil etc, så kom gjerne med innspill.
(PS. Arket er litt forandret siden jeg presenterte det i den andre posten min, bla. er tallene kanskje mer realistiske/mindre "tilpasset" å lure meg selv til å kjøpe e-tronen;)
 [ You are not allowed to view attachments ]

103
Vi bor i Oslo og sykler til jobb, men bruker bil til hytte på Golsfjellet, til seilbåten på andre siden av byen, til diverse turer for å kjøpe materialer til huset/turer på dynga, og noen ganger til andre langturer. Vi har barn, samt to hunder som må få plass baki, og bruker tilhenger til diverse minst 20 ganger i året. Totalt kjører vi under 8000km i året.
Planen vår var opprinnelig å beholde vår trofaste 2005 V70 til VW ID Buzz kommer i 2022, men nå kommer den ikke til å passere  EU-kontrollen uten å bruke altfor mye penger på den. Vi må derfor enten kjøpe oss en annen "ventebil" (som føles teit ettersom vi har lyst på el-bil), lease (som virker som en dårlig deal når vi kjører så lite), eller kjøpe en av de to el-bilene som er de vi ser dekker behovet vårt.
Vi har ikke lyst til å bruke mer enn nødvendig, og det ser ut som vi får det vi trenger for ca 700K.
Vi har ikke takboks i dag, så X-en er ikke diskvalifisert pga det, men et lite minus er det allikevel. Videre er vi litt bekymret for kvalitets- og service-utfordringer som vi har hørt rykter om. På den positive siden har X-en vel bedre plass, mye smarte tekniske løsninger, lang erfaring med el-bil, pluss at jeg digger selskapet.
Audi-en er vel litt trang inni, de er ferske i el-bil-gamet og e-tron er veldig 1.generasjon. På den andre siden er de et veletablert merke som er kjent for høy kvalitet og har bra med servicestasjoner.
Siden jeg egentlig ikke har lyst på noen av disse bilene, er det jeg mulig at jeg selger om 4 år når buzz-en kommer, så verdifallet er jo interessant. Det er vel vanskelig å si så mye om, Tesla kan jo finne på å plutselig gå konk, Audi-en kan finne på å ha mye barnesykdommer. Kommentarer?
(Jeg står på ventelisten til e-tron sundt midten av 5000-tallet, så de har vel kanskje ikke bil til meg i det hele tatt i år?

Sider: 1 ... 5 6 [7]