Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - kodax

Sider: 1 [2] 3 4 ... 7
16
Tesla SW og AP / Får vi endelig waypoints?
« på: Mandag 21. ſeptember 2020, klokken 23:18 »
  [ You are not allowed to view attachments ]  

18
Model X / Problemer med klimaanlegg?
« på: Tirsdag 08. ſeptember 2020, klokken 09:20 »
https://www.dinside.no/motor/mer-genial-enn-tesla/72817302
Sitat
På grunn av årstiden har vi ikke fått testet hverken lys eller klimaanlegg. Spesielt det siste har blant annet Model X-problemer med
Jeg spurte artikkelforfatteren om hva han mente med dette, og han svarte:
Sitat
Vi har aldri vært borti en bil som dugger like mye som tmx og trenger til stadighet justering av temp og vifte.
Jeg har en nyere Model X, har ikke opplevd slike problemer.
Var dette et problem på tidligere modeller, evt de som ikke har "vinterpakka" (før den ble standard)?

19
Model Y / Begynner produksjonen av TMY i Berlin i første halvår 2021?
« på: Mandag 07. ſeptember 2020, klokken 23:20 »
Tesla skriver på websiden at "Produksjonen forventes å begynne tidlig i 2021". TMY produseres jo allerede i USA, så med dette må det vel forstås enten at produksjonen av biler til Norge starter da i USA eller i Berlin.
Det er antydet at biler til Europa skal produseres i Berlin, så hvis det ikke allikevel skal sendes biler fra USA, så har ikke Tesla veldig god tid på seg til å rekke å oppfylle lovnaden.

20
Tesla SW og AP / Vil TMS og TMX kunne godkjennes for selvkjøring på nivå 3?
« på: Mandag 07. ſeptember 2020, klokken 23:06 »
https://www.tu.no/artikler/neste-ar-kan-det-bli-lov-med-selvkjorende-biler-i-norge/498918
Sitat
Det kreves dessuten at systemet kontrollerer at føreren er tilgjengelig. Dette kan være at føreren må gi tilbakemelding til systemet, kameraovervåkning av at føreren faktisk er våken, eller ved å registrere kroppsbevegelser. Minst to slike kriterier skal oppfylles for at systemet skal vurdere føreren som aktiv og tilstede.
Vil dette kravet diskvalifisere dagens TMS og TMX som ikke har innvendig kamera?

21
Skoda ENYAQ / Bilder av Skoda Enyaq iV
« på: Mandag 31. August 2020, klokken 16:03 »
 

22
Skoda ENYAQ / Kø- og gruppeordning ifm bestilling - hvor store er gruppene?
« på: Fredag 21. August 2020, klokken 12:38 »
Dette sto i mailen fra Skoda i dag
"KØ- OG GRUPPEORDNING
Da du forhåndsbestilte din ENYAQ iV, fikk du et kønummer. Selve kønummeret ser du øverst i denne mailen, samt på din forhåndsbestilling i Bilhold. Det er kønummeret ditt som gir grunnlag for hvilken gruppe du tilhører.
Når kan du bestille?
Du tilhører gruppe 1 og vi forventer å åpne bestillingsløsningen for deg i løpet av uke 36.
Når din gruppe får tilgang er det én uke til neste gruppe får tilgang og flere slippes inn i løsningen. Med forhåndsbestillingen har du da én uke til å benytte fordelen av tidlig bestilling. Vi varsler deg før neste gruppe får tilgang til løsningen, og om du ønsker lenger betekningstid kan du fortsatt bestille bilen din selv når flere har fått tilgang.

Om vi ser at pågangen blir så stor at du, eller andre kunder, opplever å ikke få tilstrekkelig hjelp underveis, forbeholder vi oss retten til å justere størrelsen på hver nye gruppe som får tilgang til løsningen."

Jeg har nummer 192 og er altså i gruppe 1, hva med dere andre?
(Jeg kommer nok ikke til å bestille, men det er en liten mulighet for at svigers vil.)

23
Model X / Hva er denne kabelen til som lå i ladeposen?
« på: Onsdag 19. August 2020, klokken 12:11 »
  [ You are not allowed to view attachments ]  

24
Siden denne tråden hadde utgangspunkt i spekulering ang når Tesla Model Y blir tilgjengelig, men ble flyttet ut av tråden pga. avsporing, så tar jeg med her hva jeg svarte på for å sette det i kontekst:

Hvis det så skulle bli mva i 2022 skulle man jo også tro at det ble innført langsomt (altså ikke 100% fra 1 januar 2021, men man vet jo aldri hva som kan skje politisk fram til da. Miljø har ikke akkurat vært veldig forsidestoff etter covid, samtidig som det aldri har vært så populært som 19/20 fram til covid.


Det har jo vært noe skriverier om at det kanskje hadde vært færre døde dersom det var mindre forurensning.
Samtidig vil det være ønskelig nå framover å begrense antall mennesker som reiser kollektivt.
Hvis folk da skal komme seg på jobb, betyr det fort mer bilkjøring.
Regnestykket "mindre forurensning" + "flere biler" gir da kanskje svaret "fortsatt elbil-intensiver".
(Personlig ønsker jeg heller at de skal kjøre på med sykkel-løsninger, men fortsetter det med blå regjering blir nok ikke bilismen ofret.)

25
Model 3 / Sette opp nye nøkkelkort uten det originale?
« på: Torsdag 18. Juni 2020, klokken 19:41 »
Mor har mistet begge nøkkelokortene. Hun og jeg har fortsatt tilgang med mobilen. Nå har hun kjøpt nye kort, men for å sette opp de så står det at man må ha et av de originale kortene.
Er det noen annen måte å gjøre dette på, eller må hun dra ned til Tesla?

26
Tesla SW og AP / Feil med telefon-tilkobling og alarm
« på: Tirsdag 19. Mai 2020, klokken 08:35 »
For litt siden kom det en oppdatering som skulle gjøre at telefonen ikke koblet seg til bilen hvis man ikke satt i setet. Jeg er på 2020.12.11.1 og hvis jeg er for nærme bilen slår samtalen inn i bilen, så dette fungerer i hvert fall ikke for meg.
Videre har jeg nå opplevd at hvis jeg sitter i bilen etter å ha parkert (med FOB-en i lomma) og har jobbet på pc-en (dvs ikke rørt bilens skjerm eller annet) så har alarmen slått seg på, dvs svært høy musikk osv.
Det siste kan kanskje skyldes dårlig batteri i FOB-en? Men det første skyldes kanskje feil med sensor i førersete, så kanskje begge tingene skyldes det?
Andre som har opplevd det samme?
TMX 2019 pre-Raven

27
Elbilen i Samfunnet / Burde jeg legge ut denne videoen så dere kan se den?
« på: Lørdag 25. April 2020, klokken 21:57 »
Stygg forbikjøring: https://elbilforum.no/index.php?topic=51529.0
Jeg vet ikke hvordan jeg sladder videoen, burde jeg allikevel legge den ut?

28
Trafikk / Burde jeg anmelde denne idiotkjøringen?
« på: Fredag 24. April 2020, klokken 12:42 »
Da jeg kjørte for et par dager siden nedover en svingete lokalvei (Kongsveien i Oslo), kommer jeg til et sted der det først er en syklist, deretter en bil og så en taxi. Det er mange andre som sykler opp og ned denne veien, særlig nå i koronadagene. Den første bilen ser ut til å skulle kjøre forbi, men trekker seg. Da drar taxien på og kjører forbi både den første bilen og syklisten. Grunnen til at den først bilen trakk seg, var nok fordi det kom en syklist oppover. Taxien klarer såvidt å hive seg inn foran de han kjører forbi og freser videre.
Bilen min har kamera som tar opp automatisk, og jeg lagret dette klippet. Etter en stund ser jeg at jeg tar igjen taxien, og får kona til å ta bilde av sjåføren. (Det var tydeligvis ikke slik at han måtte komme til noe veldig fort siden vi tok han igjen i vanlig trafikk.)
Det er jo synd å potensielt ødelegge for folks levebrød, men jeg syns det er mye verre å skade/ta livet av folk, og en yrkessjåfør burde definitivt ikke kjøre på denne måten. Jeg, kona og andre i familien og venner sykler her jevnlig selv, og jeg vil i hvert fall ikke ha slik kjøring der. En anmeldelse fører kanskje uansett ikke til en direkte reaksjon, men jeg tenker at hvis det en annen gang stilles spørsmål om sjåførens kjøring, så vil dette være et viktig bidrag.

30
Tesla / Vil Tesla overleve corona-utbruddet?
« på: Torsdag 19. Mars 2020, klokken 09:55 »
Tesla har vel flere ganger tidligere vært på randen av konkurs, og når de nå endelig begynte å få ting skikkelig på plass, så kommer coronaviruset og kludrer det til. Siste nå er vel at Fremont-fabrikken reduserer bemanningen med 75%.
Det er jo umulig å vite hvor lenge en dette vil pågå, og det er vel ukjent ennå hvilke tiltak myndighetene vil gjøre for å hjelpe. Tesla vil garantert ikke være det eneste selskapet som vil oppleve problemer, men tror dere de er spesielt utsatt eller har de reserverer nok, erfaring med å kjempe, en robust businessmodell og/eller andre ting som gjør at de rir også dette av bedre en andre?

Sider: 1 [2] 3 4 ... 7