Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Xiphias

Sider: [1]
1
Hyundai KONA / Plass til barn bak i kona?
« på: ſøndag 01. ſeptember 2019, klokken 12:48 »
Heisann. Vi vurdere ny elbil etterhvert. Jeg har 3 barn, på 10, 7 og 4, men de er nok litt eldre når vi engang skal kjøpe ny el-bil. Hvordan tror dere det går å ha tre barn i baksete i en kona? Blir det nok plass?

2
Nissan / Underlig batterioppførsel på nykjøpt 2015 Leaf
« på: Lørdag 08. ſeptember 2018, klokken 20:57 »
Jeg kjøpte en 2015 Leaf brukt fra en forhandler nylig og oppdaget noe rart i dag. USA importert 24KW.

Jeg kjørte Aulifeltet-Sandvika men fulllastet bil og brukte ca 55% (fra noen og 70% til ca 25%) som er helt ok. Ladet den i Sandvika på en 32 A lader i 3 timer til 78% og kjørte hjem senere med ca samme vekt på bilen. Vi hadde fått en pose klær av mor som veide kanskje 3-4 kg ekstra. Da jeg nærmet meg Auli hadde den droppet helt ned til 16% og jeg stoppet for å lade den på en hurtiglader på butikken i bunn av bakkene. Der sto den i 17 min og ladet til 79%. Den hadde da ladet 63% av kapasitet, men på hurtigladere sto det at den hadde ladet 11 KW. 11KW på en Leaf er da ikke 63% av batterikapasiteten? Den har fortsatt 12 streker, men det virker som om den har mistet en del kapasitet. Jeg skal holde øye med den fremover, men jeg ønsker å finne ut om det har skjedd noe så fort som mulig siden jeg nettopp kjøpte den. Hvis noen har noen ideer, eller liknende erfaringer så tar jeg dem gjerne imot.

3
Kjøpe elbil? / Nissan Leaf rekkevidder fra år til år.
« på: Torsdag 30. August 2018, klokken 19:04 »
Heisann! Vår diesel Mazada 5 har tatt kvelden og vi vurderer å kjøpe el-bil. Jeg ble nysjerrig på Nissan Leaf og jeg ser flere på finn.no. Det er relativt stor prisforskjell på de forskjellige årsmodellene. Som de fleste andre er jeg mest opptatt av rekkevidde. Jeg har funnet litt statistikk, men ikke en fulstendig oversikt. Er det noen her som vet hvor mye (hvis noe) rekkevidden har økt fra hver årsmodell?

Tror ikke jeg kjøper noe før 2011 eller noe nyere enn 2016, så det er det tidsintervallet jeg er interesert i.

Litt mere info hvis noen har lyst til å komme med gode råd. Jeg er 1.87 m, kona er 1.53 m og vi har 3 barn. 9, 6 og 3 år gamle. 9 åring kan straks sitte uten sete så det burde gå bra selv om det blir litt trangt. Vi tenker å bruke et sted mellom 100 000 og 160 000 kr på bil. Blir mye småkjøring, men kan være fint å ta noen lengre turer innimellom.

Sider: [1]