Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Aqua

Sider: [1] 2 3 ... 5
1
Kia Niro EV / Sv: Går du for Tesla Model 3 i stedenfor e-Niro?
« på: Torsdag 23. Mai 2019, klokken 21:01 »
"Upålitelig" antyder for meg at man risikerer å bli strandet. Det er ikke noe Tesla har hatt særlig problemer med. Du hadde noen utfordringer på de tidligste Model S med hovedkontaktorer i batteripakken og til en viss grad drivenhetene (men dette gikk mest på ulyder), men dette var stort sett rettet opp fra og med 2014. Jeg vil tro sannsynligheten for å bli strandet er minst like god med e-Niro som med Model 3.

Ser ihvertfall ut til at enkelte deler er pålitelig:

https://cleantechnica.com/2018/10/16/tesla-model-3-motor-gearbox-survive-1-million-miles-of-testing/

At Teslaen er like strømgjerrig som Ioniq er heller ingen ulempe, at den for tilgang til verdens beste ladenettverk er heller ikke noe minus. Hvilke andre biler kan en kjøpe for så på direkten bare kjøre rundt i Europa, uten en eneste avtale med noe som helst ladetilbyder? Bare plugge i, lade kjappest, og kjøre videre.

«Du må ikke ta med takluke på e-Niro, ikke alle vil ha det. »
Klart en må ta med takluke for å få en noenlunde realistisk sammenligning.
Kia har heller ikke Autopilot.....

Selvsagt man ikke ta med takluke i sammenligningen hvis men definitivt ikke VIL ha takluke. Det er bortkastede penger i de tilfeller man kan velge den bort. Om Tesla bare leverer med takluke, vil det for meg være en ulempe snarere enn en fordel.

2
Kia Niro EV / Sv: Går du for Tesla Model 3 i stedenfor e-Niro?
« på: Torsdag 23. Mai 2019, klokken 18:52 »

Jeg tror det er mye større sjans for at ENiroen blir som Leafen enn Teslaen, men så er det jo dette med at den er dønn kjedlig selvsagt... For veldig mange betyr ikke det mye at bilen er kjedlig, en ser mye mer på det praktiske, høy sittestilling og praktisk bagasjerom er nok viktigere for mange enn Spotify, live navigasjon, hypermoderne interiør mv.[/size][/size]
Akkurat!  Om en bil ser kjedelig ut, er jeg bedøvende likeglad med. Jeg vil sitte høyt og godt, være rimelig sikker i bilen og trygg på at den rusler og går uten verkstedbesøk. Omtrent som min nåværende Toyota Verso.

3
Kia Niro EV / Sv: Går du for Tesla Model 3 i stedenfor e-Niro?
« på: Onsdag 15. Mai 2019, klokken 21:32 »
Fra KIA Norge: "Videre forsendelser er ikke bekreftet, men så snart vi får bekreftet ny levering sender vi ut informasjon."  Ettersom det tar ca 2 måneder fra bilen sendes til den lander i Norge, betyr det at det nok ikke kommer fler før tidligst slutten av juli. Selv KIA (Korea) bør vel ha såpass oversikt at de kan bekrefte levering en måned eller to før bilene skipes ut. Dette blir mer og mer patatisk.

4
Kia Niro EV / Sv: Tilhengerfeste på Kia Niro EV?
« på: Lørdag 04. Mai 2019, klokken 16:49 »
Spørsmålet og svaret fra KIA på fb gjelder e-Niro. Jeg spurte om det ville komme hengerfeste på e-Soul og det svarte de nei på.

5
Kia Niro EV / Sv: Levering av e-Niro
« på: Lørdag 04. Mai 2019, klokken 16:45 »
Jeg har rykket 110 plasser frem i løpet av april og ytterligere 5 hittil i mai til kø nr. 1223. Jeg hadde 115xx på Kona med antydet levering H1 2020 og Q1 2020 sist jeg sjekket. Jeg hadde avskrevet Kona pga. sen levering, men med nåværende leveringstakt kommer Kona FØR e-Niro!  Lenge før. KIA Korea dummer seg ut.

6
Kia Soul EV / Sv: Norske priser er klare
« på: Torsdag 02. Mai 2019, klokken 14:24 »
Du må betale for lakk, ellers får du bilen med uten lakk

7
Kia Niro EV / Sv: Går du for Tesla Model 3 i stedenfor e-Niro?
« på: Mandag 29. April 2019, klokken 22:36 »
Sitter med det valget selv. Har lavt e-Niro nummer og kan få bil raskt hvis jeg ønsker. Står pr i dag med "venter på hengerfeste". Min selger sa forøvrig at tilgangen på bilen trolig strupes for resten av året pga utslippsregler (som jeg ikke helt har skjønt).

Jeg har rykket 100 plasser frem i køen siden 25.mars. Om KIA skal "strupe" leveringene mer nå, så betyr det at det omtrent ikke blir flere biler i år.  Ser ikke bort fra at det blir slik, selv om det ikke rimer helt med satsingen på e-Soul.

8
Kia Niro EV / Sv: Går du for Tesla Model 3 i stedenfor e-Niro?
« på: Fredag 26. April 2019, klokken 22:40 »
Hvorfor har Tesla x antall så mange fan-boys og girls som andre merker? Joda, dyre biler har en tendens til å ha det, men TM3 er ikke dyr og likevel er det svært mange som "har sett lyset" på en måte de aldri har gjort i andre biler...

En forklaring kan være at Tesla faktisk har levert noen tusen biler fler enn Kia i løpet av de siste par månedene.

Diskusjonen om hva en foretrekker er nyttig på ett område - svakheter og styrker med den enkelte modellen. Det som går på rent subjektive saker, som design derimot, er totalt uinteressant. Smaken er forskjellig og folk har helt ulike behov. Om man MÅ ha en høy bil, er ikke TM noe alternativ uansett hvor flott den ellers måtte være. De prestasjonene som går på aksellerasjon og toppfart er likeledes relativt uinteressant, eller kanskje egentlig ikke. 0-100 på under 4 sekunder kan være dirkete trafikkfarlig. Selvsagt ikke for alle vante bilførere her, men sånn ellers for de andre mener jeg..

Kort sagt, det er verken mulig eller  nødvendig å blie enige her.

9
Kia Soul EV / Sv: Kia Soul EV 2020
« på: Fredag 19. April 2019, klokken 14:16 »
Hvorfor skal jeg i det hele tatt vurdere Kia? Jeg føler Kia Norge/BOS rævkjører potensielle kunder. Men verden vil bedras, derved overlever feks BOS....
Vi lever i et fritt land så du kan kjøpe akkurat hva du vil. Om du lar være å kjøpe Kia, så får andre kanskje muligheten siden tilgangen er begrenset

10
 
Å tenke at Erna Solberg skal stå for noe som har med sosial utjevning å gjøre er like sannsynlig som at hovedsponsor for Høyre, Stein Erik Hagen, skal kreve det.
:+1: :+1:

11
Kia Niro EV / Sv: Levering av e-Niro
« på: Mandag 01. April 2019, klokken 22:41 »
Tja, det kan vel hende. De antydet jo ca 5 000 e-Niro i løpet av de første 12 månedene. Nå er det blitt til ca 2 000 i 2019, 40% av opprinnelig estimat. Dersom det er normal måte å antyde leveringskapasitet på, blir det ca 600 - 800 e-Soul i år.

12
Sendte e-post til Mobile Kjeller om kansellering med grunnlag i rekkevidde. Nå er vel de inne her å leser de også, men kan være greit å få ett svar på hvordan de stiller seg til det. Det bør jo være Hyundai som da må dekke eventuelle kostnader. Tenker også ta det med forbrukerrådet hvis de sier nei, så har jeg ihvertfall gjort det jeg kan for å komme ut av en kontrakt jeg ikke lengre ønsker.

Hva med å ta med at de opplyste i email sendt 31.05.18 "hurtiglade på opptil 100 kW"? Opptil 77 KW er vel mer riktig.

Jeg har ikke lest noe stad at den hurtiglader med 100 kW. Derimot har det mange ganger vært informert fra leverandøren at man kan hurtiglade 100 kW ladestasjon.

13
Hyundai KONA / Sv: På sporet av Kona - oppgi din leveringstid her
« på: ſøndag 10. Mars 2019, klokken 15:56 »
Bestilte i 9 sept 2018. Har spurt etter vin nummer men får til svar at det ikke er tilgjengelig siden jeg bestilte så sent. Kan det være tilfellet? Har blir forespeilet levering ila sommeren men det her lukter råttent

Sent fra min F8331 via Tapatalk

Det må være sommeren 2020, i beste fall. Jeg har opprinnelig kønummer 115xx, reservert før sommeren og bestilt innen siste frist. I desember 2018 ble leveringstid antydet til Q1 2020.

14
Kia Niro EV / Sv: Kia e-Niro 64kwh från sverige 415 000nok intresse
« på: Lørdag 09. Mars 2019, klokken 16:02 »
Herrejemini folkens. Det virker som mange her ikke er gamle nok til å få førerkort. Kan det være så interessant å fortelle hverandre hvor håpløst ens foretrukne bil er? Selvsagt er det ulike preferanser, men det betyr ikke at noen er mindreverdige i forhold til ens egne.

15
DS 3 Crossback / Sv: Priser er klare
« på: Mandag 04. Mars 2019, klokken 21:59 »
Nok en overpriset elbil fra BOS. Selv med det lave reservasjonsbeløpet var det ingen grunn til å stå på denne listen lengre. Har kansellert.

Vi er svært fornøyde med prisen og vi forventer betydelig pågang, sier Thomas Christensen, direktør for DS Automobiles hos Bertel O. Steen, i en pressemelding.

Selvsagt er BOS svært fornøyd med prisen.  :-1:

Sider: [1] 2 3 ... 5