Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - keepitsimple

Sider: 1 [2] 3 4 ... 19
16
Tesla / Sv: Tesla og service
« på: Onsdag 01. ſeptember 2021, klokken 12:40 »
Nå er det lang ventetid - igjen. Bestilte service på bilen, og jeg er i den heldige situasjon at jeg innenfor rimelighetens grenser, kan bruke 4 stk. SCer. Men den med kortest ventetid hadde ledig time 29 september!45 dager!
Ja, jeg skulle ha service i morgen. Får beskjed per sms at de ikke kan tilby loaner pga stor pågang. Neste ledige time var 26 september.

17
Lade hjemme / Sv: Ladehastighet på hjemmeladestasjon, satt opp med tanke på TMY
« på: Fredag 27. August 2021, klokken 09:22 »
TS, du lader med 73 km/h. Det er veldig bra. Alt er i orden.

18
Tesla SW og AP / Sv: FSD – vår tids største bløff?
« på: Tirsdag 24. August 2021, klokken 08:58 »
Nå skal det jo komme nye hardware igjen. Så det gir jo lite mening å kjøpe FSD på disse bilene som er til salgs nå.

Men jeg syns det går framåt. De har gått fra en kamera til flere kamera. De har begynt å bruke tiden i tillegg til geometri. Dette krever vel mer eller mindre ubegrenset hardware, beroende på hvor små tids steg de skal bruke og hvor lang tid de skal bruke.

19
Model Y / Sv: Nyttelast Model Y
« på: Fredag 20. August 2021, klokken 15:46 »
Du kan jo bryte loven bare du setter 5 voksne mennesker inni bilen. Dette er jo helt sykt flaut.
Helt enig. Du kan jo ikke ha en nyttelast under 5 voksne med 5 seter..

20
Model Y / Sv: Hvor er min Tesla? Spekulering rundt shippingstatus
« på: Fredag 20. August 2021, klokken 15:46 »
Fine bilder og film hos Tek:
https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/BjrP7v/her-kjoerer-tesla-model-y-i-land-i-oslo

Stod veldig nært hverandre noen av de bilene....VELDIG nært.
For å finne noe å klage på...
Tesla har jo summon! :)

21
Model Y / Sv: Nyttelast Model Y
« på: Torsdag 19. August 2021, klokken 23:04 »
Dette er skuffende. Jeg tenker også at det ikke er så lett å endre på. Må sikkert gjøre masse analyse og kanskje til og med oppdatere noen bolter/plater..

22
Er det bare gen. 3 hos Tesla nå, eller kan du risikere å få gen. 2?

23
Elbilen i Samfunnet / Sv: Bør man slippe forbi biler om man kjører i fartsgrensen?
« på: Fredag 13. August 2021, klokken 11:45 »
Jeg ser det er en diskusjon om å kjøre forbi i høyre felt. I Oslo gjør omtrent 50 % av bilistene det når venstre felt går langsommere enn høyre felt. Det er jo bare tullete å kjøre i for eksempel 70 mellom Lysaker og Sandvika i høyre felt bare for at venstre kjører i det (det er 3 felts 80 vei for dere som ikke er lokalkjent).

24
Model Y / Sv: Tesla og innbytte
« på: Torsdag 12. August 2021, klokken 10:46 »
Vel, du er ikke "home free" enda, for å si det sånn. Finner kjøperen ut han skal lage helvete for deg, enten det er reellt eller ikke, så er ikke de 20k mye verdt.
Jeg har *god* erfaring med idioter som lager helvete (ref. byggesaker). Men hva kan kjøpere egentlig gjøre? Selvfølgelig må du nevne alt galt med bilen din før salg. Men om du faktisk gjør det, hva kan kjøpere ta deg på?
Sannsynligvis lite, men det betyr ikke at det ikke kan være kjipt allikevel. En bekjent solgte bil, der kjøperen selv var og så på bilen før kjøp, en billigbil forøvrig, og etter noen uker begynte brevene å hagle inn om rustskader og slitte dekk (!!!), etter han hadde vært på verksted en tur. Han kom selvfølgelig aldri noen vei, men det gjør livet surere i en periode uansett. Man skal være hard i nøtta om en klarer å være helt uberørt av slikt.

Jeg har vært "han kuken" selv også, men da var det en idiot som hadde fått en felg sveiset (original 20x11") for å spare noen tusenlapper, opplyste ikke om det, og felgen sprakk i sveisen mens jeg hadde hele familien i bilen på ferietur. Heldigvis gikk det bra, men ble ganske provosert. Det var småpenger det var snakk om, men jeg var helt bestemt på at selgeren også skulle få dele litt av smerten...  :P syns fortsatt det var fortjent, men neppe kjekt.
Bra innlegg. Det er veldig sant, at selv om kjøpere ikke vil få gehør for noe, så er det kjipt og vil koste masse timer av grubleri. Blir fort dårlig timelønn om du tar det med i beregningen.

25
Model Y / Sv: Tesla og innbytte
« på: Torsdag 12. August 2021, klokken 09:14 »
Vel, du er ikke "home free" enda, for å si det sånn. Finner kjøperen ut han skal lage helvete for deg, enten det er reellt eller ikke, så er ikke de 20k mye verdt.
Jeg har *god* erfaring med idioter som lager helvete (ref. byggesaker). Men hva kan kjøpere egentlig gjøre? Selvfølgelig må du nevne alt galt med bilen din før salg. Men om du faktisk gjør det, hva kan kjøpere ta deg på?

26
Bestilling og levering / Sv: Inventory
« på: Tirsdag 10. August 2021, klokken 09:26 »
Markedet for brukte S har definitivt strammet seg til.
Ja enig der. For omtrent 1 år siden, var det ekstremt mange Model S ute og veldig stor forskjell opp til Model X med samme utstyr/batteripakke. Det er fortsatt slik at Model X har holdt seg mye bedre over tid men ikke like krise lengre.

27
Jeg tenker bare å vente. Så får vi se om de kontakter meg. Kontakter de meg ikke så blir det vel bare automatisk neste båt eller fra Berlin.

28
Model S / Sv: Nok en forsikringstråd
« på: Tirsdag 29. Juni 2021, klokken 23:01 »
Jeg forstår ikke hvorfor du ikke går opp masse i egenandel. Du eier jo en dyr bil.
Skal man tenke slik på det så er jo det billigste å ikke ha kaskoforsikring. I snitt vil man spare nok på det til heftige reparasjoner. Forsikring handler jo om å spre kostnader utover på flere, så man unngår uforutsette store utgifter.
Absolutt best om du tåler utgiften til ny bil. Jeg tåler ikke det, så jeg har kasko. Men jeg tåler fint høyere egenandel enn 4000.

29
Model S / Sv: Nok en forsikringstråd
« på: Tirsdag 29. Juni 2021, klokken 16:52 »
Jeg forstår ikke hvorfor du ikke går opp masse i egenandel. Du eier jo en dyr bil. Må vel ha råd til mer enn 4000 i egenandel for å få litt lavere pris per måned. Jeg ligger på 16000 i egenandel.

30
Model Y / Sv: Spekulering - når kommer den første kundebilen?
« på: Onsdag 23. Juni 2021, klokken 20:14 »
Når en leder potensielt nye kunder til å tro at de vil få bil i 2021, og veldig mange har bestilt i løpet av de to årene som har gått, er det nærliggende å tro at de som bestilte først får bil 26. September 2021...og ja, det står levering nå.
Dette bekrefter muligens ryktet om levering av Kina Model Y i Q3/Q4

Støtter denne teorien. Håper ihvertfall:) men hvor kommer 26.sept fra? Var veldig spesifikt..

Ser for meg at dersom de som bestiller nå skal kunne få biler "sent i 2021", altså mot slutten av 4. kvartal, så kan det godt være at mange tusener får bil mot slutten av 3. kvartal...siden det er ekstremt mange biler som skal klargjøres før levering, så jeg tror ikke de vil klare å levere ut alle i 4. kvartal...og da er det typisk om det kommer veldig store lass med biler i september, som de står hele nettene og klargjør for å få de registrert som "solgt" og utlevert i Kvartal 3....så da ringer de til meg og sier at de har bilen klar søndag 26.09. på kaien sammen med fiskemelet, hvor en bilpleiemann akkurat gjør seg ferdig med å gnikke av de siste ripene :-)
Det er jo ikke usannsynlig. Men jeg tror nokk jeg dropper bilen selv om den kommer på høsten. Trenger ikke bil før bilferien neste sommer (opprinnelig var den jo tenkt til bilferien denne sommeren).

Sider: 1 [2] 3 4 ... 19