Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - geear

#31
Tesla / Sv: Tesla aksjer
fredag 26. mai 2023, klokken 16:43
Interessant at Corolla regnes som én modell uavhengig av karosseri. Y kunne blitt lansert som "Model 3 SUV" med samme logikk, og da hadde salgstallene vært enda bedre.
#32
Til TS:

Hvis en skal komme med anbefalinger blir det fort basert på egne erfaringer og behov. For min del hadde det sett slik ut på de nevnte bilene, i form av negativ rapportering:

iX3, for liten, mangler AWD, misliker at den er en elkonvertert fossilbil med alle de lite optimale tingene som medfølger. Størrelse og kun RWD er dealbreaker som hovedbil.

Mach-E, veldig lite spennende bil, RWD-utgaven kan slenge på rompa, men ellers ikke spennende kjøreegenskaper og den har lite plass, ikke spesielt bra på støy. Støyen er levelig med små hjul (18-19") men resten er egentlig dealbreaker som hovedbil for min del.

Ioniq 5, altfor lav nyttelast til familiebil, kjører ulovlig på alt fra weekend-turer og opp, for lite plass, var kul i tre dager, så var den ikke det lenger. Nyttelast er dealbreaker.

Model Y, kryr av de overalt, kunne vært bedre på støy, hatt mer spennende farger og flere tilvalg. De negative tingene er ikke dealbreakere for min del, og samlet sett med områdene den er veldig bra på, så sliter jeg med å skifte ut Y-en.

De andre "runner up-ene du nevnte":

i-Pace, for liten, for utdatert på tech, for treg lading, for høyt forbruk, for lav hengervekt. Flere av disse punktene er dealbreaker som hovedbil.

EQC, igjen fossilpreg, mellomakslingtunnel som ødelegger beinplassen for midtsetet bak, gubbete kjøreegenskaper (totalt fravær av sportslighet), relativt dårlig rekkevidde og lading, pianolakkinteriør som riper helt ekstremt lett. For min del hadde nok dette vært nummer to etter Y i dette selskapet her, fordi den ikke har noen direkte dealbreakere og er god på en del ting som hadde gjort et kompromiss mulig.
#33
Tesla i media / Sv: Tesla i norske medier
fredag 26. mai 2023, klokken 09:13
Kjip sak. Har hatt lånebil utallige ganger fra Tesla, og aldri hatt noe som helst trøbbel eller kommentar, egenandelen signerer man på i lånepapirene (som tydeligvis ikke var gjort i dette tilfellet), og så må man stole på at Tesla ikke hevder uansvarlig bruk. Her er man ganske utsatt som låner, ettersom alle data logges i bilen.

Hun har tydeligvis fått en straff fra Politiet som ikke samstemmer med 120 i 40-sone (som ville resultert i mange år uten lappen og betydelig fengselsstraff). Si de ikke blir enige og hun ikke betaler - hva skjer om Tesla anmelder henne for å ha kjørt 120 i 40-sonen, med kjøretøydata som underlag?
#34
Ja, det er vanlig. Har ikke omtrent ALLE S og X sprekker nederst i baklyktene? På de fleste er det så lite merkbart at en ikke nødvendigvis er sikker på om det er en feil (mer som Mobileum har postet), men klemmer du på de ser du at de har delt seg. Jeg ga f på min X, fordi det var så lite synlig. Hadde heller ikke langvarig dugg fordi jeg boret luftehull i sidene på de. Gjort på lykter på andre merker også.

Men aldri hørt før at det er frostspreng eller høytrykk som er årsaken.. kun kjemikalier. Jeg brukte prickbort på lyktene på X-en, det har jeg droppa på Y-ene. Og kun PH-nøytral shampoo (Carpro Reset).
#35
BMW / Sv: BMW i5
torsdag 25. mai 2023, klokken 19:55
Buhuuu pleeeeeaaaaase BMW - spark designsjefen!!  :'(

Heldigvis ikke fått lyktene og fronten fra iX og/eller ny 7-serie, men side og bakende kunne like godt vært en Kia eller Skoda.
#36
Model Y / Sv: Forsikring Y Performance
torsdag 25. mai 2023, klokken 19:13
Er det ikke hovedsakelig ved selvforskyldt "uaktsom" skade på batteripakke at det gir noen nytte? De kan for eksempel hevde du var en idiot som jekket opp bilen uten å sikre den fra å skli, så du endte med at bilen/jekken skled og dryla inn i batteripakken. Her kan nok forsikringsselskapene krangle på en vanlig kasko.
#37
Turer i Norge. / Sv: TMY på tur fra Stavanger til Oslo
torsdag 25. mai 2023, klokken 17:18
E39/E18 har i utgangspunktet vært raskest i mange år, helt siden Grimstad - Arendal vil jeg påstå. Turen over heia er først og fremst for å se noe annet enn kjedelige europaeveier. Og nå er det selvfølgelig kjekt å se de enorme brøytekantene over Suleskar-Brokke. Men trangt og går ekstra tregt i kø og med mange møtende.

Spørs ellers litt på tidspunkt (treffer du ettermiddagsrush i Krsand, søndags ettermiddag på E18 Vestfold når alle skal hjem til Oslo fra hyttene nedover kysten osv), bil/ladebehov (kortere over heia og lavere hastighet, kan bety mindre lading, men mye dårligere lademuligheter) og kjørestil (jeg kjører alltid +9-12 km/t på veiene med 70 eller høyere fartsgrense E39/E18, og det er vanskelig å holde jevn høy fart over heia, iallfall uten unger som blir kvalme, sinte kjerringer osv. Telehiv kan også være aktuelt.

Når det gjelder Bogafjell-Ålgård så er kl. 15 fredag før langhelg veldig ugunstig, garantert kø. Kan være tid å spare på å kjøre over Bue hvis du vil kjøre E39/E18, altså via Ganddal - Kverneland - Undheim og ut på E39 på Bue. Og av på Austrått og over Sviland selvfølgelig om du kjører indre veien. For min psyke er det iallfall bedre å være i bevegelse enn å stå i omtrent stillestående kø.
#38
Her er det bare å velte seg i kinesiske kopibiler:

https://www.hotcars.com/22-chinese-copycat-cars-we-wouldnt-touch/

For eksempel kan man som Volvo eller Polestar-eier være stolt av å støtte og være en del av selskapet som står bak disse kunstverkene:

Supra-kopien "Geely Beauty Leopard":
Du kan ikke vise dette vedlegget.

RR-kopien "Geely GE":
Du kan ikke vise dette vedlegget.

Om man som Hongqi-eier ikke allerede var syns egen E-HS9 er lik nok en RR Cullinan, så kan kanskje "Hongqi L5" fylle inn hullene:
Du kan ikke vise dette vedlegget.

BYD-eiere kan være stolt av å støtte selskapet som står bak den unike "BYD S8":
Du kan ikke vise dette vedlegget.
#39
Det er kun på gamle v2 (maks 150 kW, de med både CCS og type 2-kabler) at to og to staller deler likerettere/supply, og da skal du uansett få minimum 70 kW. For noen år siden så fikk førstemann ta så mye han klarte, men det er endret til at den nå deler likt.

Taycan er vel også egentlig maks 50 kW på 400V, men tror alle norske er levert med oppgradert DC-DC på 150 kW.
#40
I utgangspunktet er det ikke stålet i seg selv som skal ta seg av korrosjonsbeskyttelsen, det skal være coatet for å unngå korrosjon. I Europa i dag så betyr det som regel at stålet blir galvanisert før det får på grunning, lakk og klarlakk. Det finnes ikke alt-i-ett stål som er best på alt, så det aller meste av stål i biler vil ruste om det eksponeres for fuktighet (og forverres av salt).
#41
Kvaliteten på Kina-ting har helt klart blitt bedre med årene, men selv for ti år siden kom det fartøy fra kinesiske verft "garantert asbestfri", som det i ettertid har blitt påvist asbest ombord på. Og materialsertifikatene på stålet ble forfalsket og utga seg for å være en høyere kvalitet enn det egentlig var.
#42
Tesla / Sv: Koding av spoiler, noen som har fått det gjort?
mandag 22. mai 2023, klokken 15:31
Ville vel ikke akkurat vært rart om de ikke vil kode inn et uoriginalt kopiprodukt som både er kjøpt og montert av andre.
#43
Bestilling og levering / Sv: Levering Plaid S/x
mandag 22. mai 2023, klokken 11:34
Merkelig, men det er iallfall en med 210 km her til 1159000,-, så ikke store forskjellen.

https://www.tesla.com/no_NO/ms/order/5YJSA7E63PF496161?postal=4025&region=NO&coord=58.9671,5.7614&titleStatus=used&redirect=no#overview
#44
Bestilling og levering / Sv: Levering Plaid S/x
søndag 21. mai 2023, klokken 22:18
Dere har vel sett den, men 95 km og selges av Tesla for 1149000,-:

https://www.finn.no/288385593
#45
Skoda ENYAQ / Sv: Laddeffekt 80x Tesla laddare
søndag 21. mai 2023, klokken 22:13
Vet ikke noe om Enyaq, software og lading, men årsaken til at du ikke fikk mer i Jackvik er nok at den er v2, med maks 150 kW, så mulig det blir maks 130 kW av strømbegrensningen (A). Godt å høre at flere får bedre fart. Ingenting er bedre! :+1:
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA