Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - geear

#16
Ja, men det hjelper jo ikke hvis selv biler MED radar (fra FØR våren 2022), som sjokomelk sier, også har fått fjernet avstand 1 nå, og kun kjører på Tesla vision (+ ultralyd).

Hvorfor har dere i så fall akseptert det, egentlig?  ;D Bilen min ble levert uten radar (MYP juni 2022) og har derfor aldri hatt avstand 1, men dere som har hatt 1 har mistet funksjonalitet. Syns 2 er plagsomt langt i saktegående kø.
#17
I løpet av våren 2022 vel? Hvis du lurer på om din egen bil har radar eller ikke, så kan du se om du får velge avstandstrinn 1 på cruise/AP eller ikke. Bilene uten radar og dermed avstandsholder basert på kun Tesla Vision, har trinn 2 som minste avstand.
#18
Sjekk om du faktisk får muligheten til å oppgradere senere for samme sum?

Ellers merkelig at du får et 90-batteri på en 2019-modell, og kan ende opp med en 2019 90D, en modell som egentlig ikke er levert siden 2016 eller noe. Men ekstremt hyggelig pris på oppgraderingen. Forskjellen fra 75 til 100 var mange ganger det.
#19
"Kort sagt mener Easee at de gjennom tredjepartsuttalelser kan vise at ESV har misforstått og feiltolket regelverk knyttet til avvik fra standarder og at produktet ikke har noen mangler i så henseende. Blant annet har ESV hevdet at Easees løsning i praksis vil kreve en manuell testknapp for jordfeilbryter.

Testinstituttet Electrosuisse skriver i sin testrapport at Easees løsning ikke bare oppfyller kravene til jordfeilbeskyttelse, men overgår dem ved at jordfeilvernet testes automatisk og jevnlig."


Å oppfylle (lov/regelverks)krav er noe annet enn å være i samsvar med standarden. Dere som kjenner standardene som Easee hevder samsvar med her, er det ikke nettopp der det står at det skal være testknapp? Står det der at det er åpning for å løse testingen på noe annet vis, for eksempel automatisk uten knapp? Hvis ikke er vi akkurat like langt som for et år siden, Easee diskuterer fortsatt det samme som de gjorde den gang, at de mener produktet deres er sikkert, mens ESV forteller de at det kan godt hende, men at det ikke er i samsvar med standardene det hevder samsvar med? Det kan være hundre ganger sikrere enn standarden uten at det hjelper, er det ikke i samsvar så er det ikke i samsvar og kan ikke hevde samsvar, men man kan velge å dokumentere lik eller bedre funksjonalitet enn lovkravet/standarden - og må selvfølgelig da ikke hevde samsvar med standarden.
#20
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
tirsdag 30. mai 2023, klokken 10:55
Sitat fra: Ingeniøren på lørdag 27. mai 2023, klokken 20:22Sant nok, strømprisen favoriserer ikke akkurat installasjon av solceller om dagen. Har planer om å legge solcelle takstein i sommer som er forsinket pga leverings problemer. Noen snakker om støm mangel i nær fremtid men bør jeg revurdere planene ?
Kommer an på hvorfor du skal ha solceller.

Er det utelukkende økonomisk investering kan du kansellere det asap.

Er det derimot klima/miljøengasjement, teknologiinteresse eller noe annet som er motivasjonen så er det bare å kjøre på. :)
#21
Elbiler i media / Mach-E med batteribrann
mandag 29. mai 2023, klokken 21:42
Teller tiktok som media? Vil anta det er dekket av aviser også, men her er iallfall en Mach-E med brann i batteripakken:

https://vm.tiktok.com/ZGJxFUYdY/

https://vm.tiktok.com/ZGJxFauyR/

Første Mach-E-en jeg har fått med meg med brann i batteripakken..
#22
Spørs om den ivaretar punktet om lavt verditap...
#23
Turer i Norge. / Sv: TMY på tur fra Stavanger til Oslo
mandag 29. mai 2023, klokken 11:36
Definitivt. I den tiden var det altså ikke motorveier på strekningen, med unntak av noen kilometer fra Sandefjord til Sem/Tønsberg. Når jeg ser sakene som dukker opp på nettet for tiden, både i media og på Tiktok, så er jeg sjeleglad for at digitalkameraene var i sin spede ungdom, og mobilene ikke hadde fått kamera, i den tiden jeg var ung og lovende.

Noe av det verste jeg har vært med på har vært samkjøring til banetreff. "Alle" snakker om at tilgang på bane gjør at folk ikke kjører gris på veien, kanskje når man er 40+, men den yngre generasjonen trodde de var verdensmestere fordi de skulle til bane eller hadde kjørt på bane og var på vei hjem, toppfartssperra på 250 ble hyppig besøkt. Og gjerne 20-30 biler sammen på vei til Vålerbanen.
#24
Model Y / Sv: AWD vs RWD
mandag 29. mai 2023, klokken 11:26
Vanskelig å vite hva folk snakker om her, jeg har en lyd fra forstillingen på min P også, hatt helt siden den var ny. Hadde den inne hos Tesla, men de bekrefta at det var som det skulle være, og bilen kjører bra, så jeg har ikke lagt mer energi i det. Det er en slik lyd som madammen aldri hatt lagt merke til.
#25
Sitat fra: Håvar på søndag 28. mai 2023, klokken 09:28Det er flere svar ang nyttelast. Vær obs på at omtrent samtlige biler veier mer «kjøreklar» enn hva som står i vognkort.
Hentet en Y LR forleden dag, og kjørte den på SVV sin vekt på vei hjem. Fasit ble 100 kg over vognkort, korrigert for mine ekstra kilo utover den tenkte føreren på 75 kg.
Nyttelast er oppgitt til 454 kg, men med kun meg i bilen og UMC(«nødlader») og tilhengerfeste er reell nyttelast 318 kg. Fruen og små barn er under 100 kg, så har fortsatt 200 kg+ til bagasje.

Husk at dersom du trekker henger bør du ha 70-80kg på kula, og dette spiser også av bilens nyttelast
Høres merkelig ut. Hva er LRen din oppgitt til, og hva veide den? Alle mine Teslaer har vært innenfor 5-15 kg på oppgitt egenvekt (og jeg har hatt største/tyngste felgvalg), i motsetning til hva jeg har vært vant med fra andre merker. BMWene har typisk vært 100-150 kg mer enn oppgitt. Y LR/P skal være ganske rett rundt 2000 kg. Den store forskjellen på Tesla og andre er at det er lite ekstra vekt som kan legges til via utstyrspakker, så det burde ikke variere.
#26
Sitat fra: jlan på lørdag 27. mai 2023, klokken 22:07
Sitat fra: OlaM på lørdag 27. mai 2023, klokken 18:14Ser ikke bremselys i noen deler av den videoen. Tror du blander med baklysene. Bremselysene er disse små liggende strekene:
Sikker? Jeg kjørte bak en Model Y i går, og der mener jeg bremselysene var sterkere lys i C form i den delen av lyset som er utenfor bakluken (pluss det i midten). Mens blinklyset var den smale stripen.
På europeiske biler er det kun ytterkant (rundt både ytre og indre lyktene), som lyser (forsterkes), i tillegg til tredje bremselys øverst i bakruta. Stripa i senter er vel oransje her (blinklys), og lyser ikke når man bremser. I USA derimot så er bremselys og blinklys bak som regel samme lykta, så mulig det er slik der.
#27
Sitat fra: Hen9ng på lørdag 27. mai 2023, klokken 20:40Ser ikke at forhandler og service oppfølging er nevnt. BMW går Tesla en høy gang. Tidvis ubrukelig og håpløst og forholde seg til Tesla.
Fint du presenterer fasiten. 😳

På dette området er vi noen som har motsatt opplevelse også... har hatt BMWer i sikkert rundt 20 år (har fortsatt), og serviceopplevelsen etter seks år med Tesla går Bavaria en høy gang. Antallet feil var krise på Model X (Y-ene har vært helt strålende), og at jeg var fornøyd med servicen etter så mange feil er helt hinsides.

Det viktige med Tesla er å innse at Tesla ikke er som alle andre, og lære seg å nyte fordelene med at de har dratt digitalisering til nye høyder. For eksempel helt prima å slippe å forholde seg til åpningstider, kunne booke servicetime i appen etter stengetid, og til og med booke om etter stengetid kvelden før time. Har prøvd "appene" til de andre, og det er bare helt tragisk etter man har brukt Tesla. Og helt nydelig å benytte meldingsfunksjonen i appen til info og kommunikasjon ved servicebehov. Sist fikk jeg endret lånebil på ti minutter fordi jeg hadde andre behov (fikk X i stedet for 3 og selvfølgelig kostnadsfritt som alltid). Har hentet ut bil etter service kl. 21 fredag kveld. Og lørdag. Og får svar på spørsmål og meldinger på søndager. Aldri opplevd andre steder. Har vært mange høydare, og noen lows, og jeg har overhørt meget misfornøyde kunder mens jeg har vært innom Tesla, så det er helt klart ikke bare positivt. For min del er servicen litt som bilene, Tesla har tatt noen valg/holdninger som jeg skulle ønske de hadde gått tilbake på, men totalpakken er så bra at jeg velger å kompromisse med "lowene". Det er mer stabilt midt på treet hos BOS, Bavaria, Kverneland, Møller VW... og Møller Audi er såklart helt nederst på skalaen.
#28
Turer i Norge. / Sv: TMY på tur fra Stavanger til Oslo
lørdag 27. mai 2023, klokken 14:59
Når jeg kjører Sandnes - Tønsberg med Model Y bruker jeg som regel 5:30 til 5:45 via E18 og E39, men kjører effektivt og typisk godt +10 hele veien, har vel gjerne 125 på AP i 110. Må ha fem min lading. Det går en time til inn til Oslo (litt over 90 km), pluss litt ekstra lading. Fordelen med europaveien er litt mindre om man skal til Drammen/Oslo, da man slipper å kjøre sørover igjen fra den indre veien. Og hvis man kjører med henger og ikke kan utnytte 90-110 sonene er indre veien ok, men mer komplisert med lading.

Kanskje ikke helt relevant, men kjørte nevnte strekning på 5:15 for 18 år siden, på tross av at madammen satt i passasjersetet, vi hadde et par korte stopp, og det i den tiden var 30 fotobokser på den strekningen. "Ung og dum" i BMW M5... 🫣
#29
Tesla i media / Sv: Tesla i norske medier
lørdag 27. mai 2023, klokken 09:31
Sitat fra: ToWalkOrDrive på fredag 26. mai 2023, klokken 09:25
Sitat fra: geear på fredag 26. mai 2023, klokken 09:13Kjip sak. Har hatt lånebil utallige ganger fra Tesla, og aldri hatt noe som helst trøbbel eller kommentar, egenandelen signerer man på i lånepapirene (som tydeligvis ikke var gjort i dette tilfellet), og så må man stole på at Tesla ikke hevder uansvarlig bruk. Her er man ganske utsatt som låner, ettersom alle data logges i bilen.

Hun har tydeligvis fått en straff fra Politiet som ikke samstemmer med 120 i 40-sone (som ville resultert i mange år uten lappen og betydelig fengselsstraff). Si de ikke blir enige og hun ikke betaler - hva skjer om Tesla anmelder henne for å ha kjørt 120 i 40-sonen, med kjøretøydata som underlag?

Hun har nok signert, men den vanlige egenandels-begrensningen gjelder ikke villkvinnekjøring.
Det er samboeren hennes som har fått lånebilen, og i følge artikkelen ble det IKKE signert låneavtale:

Ifølge prosesskrivet fra kvinnens advokat ble det ikke undertegnet noen avtale for lånet av lånebilen.
#30
Sitat fra: Kim- på onsdag 24. mai 2023, klokken 09:10Testet i dag på vei til jobb og holder man gassen inne og så trykker på brems forsvinner motorkraften, men hvis du slipper og trykker på gassen igjen har du motorkraft, jeg hadde bånn gass og trykket bremsen en del inn og farten ble kraftig redusert. Jeg har stor tro på at jeg skulle klart å stoppe, selv om jeg bare bremset fra 80-60 ca.

Kan det være noe så dumt at han har kjørt med TACC og lagt bak noen og når de har forsvunnet har bilen akselerert? Vi vet konklusjonen til Tesla; Gasspedalen var trykket inn
Er vel tvilsomt inn mot torgalmenningen? Kan kanskje til og med ha stått stille og ventet på tur? Tror det jeg nevnte i et tidligere innlegg her er mer plausibelt; nødbremsfunksjonaliteten har vært aktivert (forklarer bremselysene), og han har ved en feil trådd gassen i bånn, og dermed flydd avgårde med bremselysene på.. vanskelig å teste om bremselysene vil være på når man overrider nødbremsfunksjonen med gasspedalen, men hvis noen tar utfordringen så... :)
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA