Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - geear

#11716
Zoe / Sv: TIng jeg lurer på med Zoe!?
søndag 19. mars 2017, klokken 13:59
Sitat fra: pudderjagar på lørdag 18. mars 2017, klokken 16:12
Den har den minste motoren ja, men regenerering har mange andre parametre også slek som at frekvensomformeren skal klare å ta imot strømmen frå motoren og likerette den for at den skal kunne gå inn på batteriet. Her har næmleg Zoe den største omformeren og dermed er ikkje dette begrensa slek som i andre bilar.

Da er ikkje alltid den minste er den svakaste skjønna du :D
Igjen ser jeg påstander jeg ikke får helt til å stemme, og fortsatt ingen dokumentasjon. Du skriver at Zoe har den største omformeren av alle, hvordan kan de i så fall finne på å putte den største omformeren i en bil med en liten motor? Høres i så fall ut som en dårlig prioritering av pengene bilen koster. Det fornuftige vil være å skalere batteripakke, kabling, elektroniske komponenter og motor i forhold til hverandre. Og hvor er logikken i at Zoe har den største omformeren og allikevel kun kan ta regen på 50kW? Jeg kjørte en liten tur med Golfen i går, og så -68kW inn mot en rundkjøring, selv om det ikke var en veldig hard oppbremsing. Overhodet ingen pro Golf tanker her, stusser bare på påstandene om at Zoe har en av markedets kraftigste regen. Vil anta at Tesla også lett klarer mye mer ettersom de har skalert til å kunne levere 400hk+, og ikke minst har mye høyere egenvekt.

Tar gjerne i mot data for regen og omformer på Zoe og de andre elbilene siden du har oversikten.
#11717
e-Golf / Sv: Fersking ønsker tips til ladeutstyr
søndag 19. mars 2017, klokken 08:10
Sitat fra: TM på lørdag 18. mars 2017, klokken 18:59
Det skyldes at maks tillatt ladestrøm fra vanlig stikk-kontakt er 10A. Dersom du ønsker å lade med inntil 16A må laderen være utstyrt med blå industrikontakt (CEE). Uansett skal kursen være sikret med B-vern.
Trenger ikke diskutere det her, men poenget var at forskriften er ikke SÅ rett frem, har iallfall ikke vært det. Da dette først kom kan det hende en kunne sluppet unna med 16A på en hybrid som feks kun lades maks to timer. Formålet var hovedsaklig å få slutt på at varmtvannsberede ble koblet til med stikkontakt, ettersom de kunne dra både 10 og 16A i MANGE timer ved stort vannforbruk. Det er stor forskjell på å få heftig varmgang i ti timer * 1000 enn å oppnå en lavere temperatur i to timer * 1000. I ettertid har det blitt levert vvb som gikk på 1900W for å unngå kravet på 2000W, men forskriftene ble endret igjen for å hindre dette også. Er ikke sikker på om elbillading er spesifisert nå.
#11718
Fredag, kommer nå iallfall på Lyse og BKK tillegg til de du nevnte.. Vil anta det er flere. Syns jeg så ABB også et sted i ladekartet.
#11719
e-Golf / Sv: Fersking ønsker tips til ladeutstyr
lørdag 18. mars 2017, klokken 17:43
Sitat fra: Oddaa på lørdag 18. mars 2017, klokken 15:33
Sitat fra: gr på lørdag 18. mars 2017, klokken 13:55
Er klar over at de har hybrider, men det er ikke elbil. Feks ikke like lang ladetid.

Hva er prisen hos Volvo?
Skjønner ikke hvor du vil hen. Det er de samme kablene som brukes for ladehybrider som elbiler.

Ett år siden jeg kjøpte min så husker ikke prisen lenger. Men sjekket litt rundt den gangen.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Neivel, som eksempel så justerer nå Hyundai alle ladekladdene de allerede har levert med Ioniq ned til makstrekk på 9A. Man lærer fort noe når man faktisk får en elbil på markedet.

Men hvis Volvo sine er et tredjepartsmerke og leveres som elbilladere er det sikkert greit.
#11720
e-Golf / Sv: Fersking ønsker tips til ladeutstyr
lørdag 18. mars 2017, klokken 13:55
Er klar over at de har hybrider, men det er ikke elbil. Feks ikke like lang ladetid.

Hva er prisen hos Volvo?
#11721
Zoe / Sv: TIng jeg lurer på med Zoe!?
lørdag 18. mars 2017, klokken 10:10
Sitat fra: pudderjagar på fredag 17. mars 2017, klokken 11:36
Regenereringen på Zoe kan du få opp mot 50kw effekt ut av. Du styrer den ved eit veldig lett trykk på bremsepedalen før bilen begynner å bruke bremseklossene. Trykker du for hardt bruker den bare bremseklossene.

Når batteriet er fullt slek som på din tur så får du ikkje så mykje regenerering. Når du kjem under 85% så nærmer du deg full regen.

Zoe har ein av markedets kraftigste regen funksjon.
Hva baserer du denne påstanden på?

Med tanke på at Zoe har en av de minste motorene på markedet, så faller dette på sin egen urimelighet.
#11722
e-Golf / Sv: Fått produksjonsuke?
lørdag 18. mars 2017, klokken 09:16
Kan vel og ha vært heldig og ha fått slotten til noen som har avbestilt.
#11723
e-Golf / Sv: Fersking ønsker tips til ladeutstyr
lørdag 18. mars 2017, klokken 09:14
e-curious, Spesiell grunn til at du handlet ladekabel hos Volvo? Pris? De har jo ikke elbiler, så evt ekspertise på området er kanskje større andre steder..

gruffalo, hvis du kjøper 16A CEE ladekladd som beskrevet over her, så har du mulighet til å trekke 16A fra schuko med adapter når du er på tur og i knipe, samtidig er det billig å montere CEE stikk hjemme, og du kan da lade trygt på 16A til vanlig, uten "hjemmelader". Vil påstå at det er desidert mest fleksible løsning til 4-6k.
#11724
Alt det andre / Sv: Dashkamera
fredag 17. mars 2017, klokken 21:00
Mener du at selv når bilen er av og ikke tilkoblet strøm så lader den fra hovedbatteriet til 12V? Er det noe du er sikker på?

Det er mange kameraer med innebygget batteri, men felles for alle er at de ikke varer lenge nok til å dekke en handletur engang. De er stort sett laget for å fortsette å filme ved en ulykke. Dessverre viser det seg også at siden de blir kjørt helt tomme og gjerne ikke ladet skikkelig hver gang bilen brukes, så ryker batteriene forholdsvis fort. Jeg har kamera med kapacitator/kondensator i stedet, slik at den har strøm til noen sekunder etter en ulykke/bortfall av strøm.
#11725
Alt det andre / Sv: Dashkamera
fredag 17. mars 2017, klokken 19:26
Har dashcam, men bruker det ikke under parkering enn så lenge. Det er utfordrende med tanke på strømforbruk. Selv på en elbil med svær batteripakke er det nok utfordrende, iallfall når den ikke er tilkoblet lader så er det vel bare 12V batteriet du får brukt. Står den tilkoblet lader så lader den sikkert 12V samtidig?

I tillegg KAN det være utfordrende å fange opp alt rundt bilen, spesielt skader i sidene. Da må du bare håpe du kan fange opp bevegelser/lyd og få tatt skiltnummeret mens bilen kjører bort.
#11726
Skjønner ikke helt argumentet med å snu på en femøring FOR FWD, for de fleste FWD-biler har dårlig svingradius sammenlignet med RWD - og å snu på en femøring på glatt føre er definitivt enklest med RWD og ASC/ESP off...

Argumentasjonen om fremkommelighet på grunn av mer vekt på drivhjulene er også fjernere nå med elbiler, fordi vektfordelingen er mer optimal ala det RWD-biler tradisjonelt har hatt. e-Golf har som eksempel bedre vektfordeling enn alle fossilvariantene. Det gir den mindre av totalvekten over drivhjulene, men gjør den heldigvis også litt mindre understyrt.

Siden tråden ble opprettet er Ioniq også på markedet, og den ble også FWD. Den kan forklares fordi den er designet som fossilbil. Forresten står den som rear engine på Wiki, så hvis noen har bruker og tilgang til å redigere er det bare å slå seg løs: https://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_Ioniq

"Powertrain
Electric motor    Rear-engine 120hp 295nm"
#11727
Kjøpe elbil? / Sv: Mercedes-Benz eller Kia Soul?
fredag 17. mars 2017, klokken 09:10
Av en eller annen grunn er også Leaf designet slik at selv om setene legges ned så er lasteområdet helt håpløst.
#11728
e-Golf / Sv: VIN nr, se hva bilen har
torsdag 16. mars 2017, klokken 20:22
Har aldri kommet borti andre bilmerker som har vært i nærheten av å ha så mye god informasjon på nett som BMW. Nå er det jo ikke BMW offisielt som sørger for det, men det gjelder alt fra delekataloger til å sjekke opp utstyrslister på VIN og så videre.
#11729
e-Golf / Sv: Forbruk på vinteren og ved hvilken temperatur
torsdag 16. mars 2017, klokken 20:10
Sitat fra: Kårepåsporet på søndag 12. mars 2017, klokken 22:46
Jeg kjører normalt ikke fortere en 80-90 km når rekkevidde er utfordrende, men da er til gjengjeld topografi utfordrende i stedet...mye opp og ned på Vestlandet... Jeg kjører aldri svin, i så fall bare når jeg har total kontroll på rekkevidde og har hjemlengsel :-)
Her har du to eksempel som bør være relevante. Samboeren kjørte akkurat Sandnes - Ågotnes tur-retur. Mye ACC, normal og litt eco i regn på vei opp (238km-turen) og blanding av normal, eco og eco+ med kuling i mot ned igjen (232km), ikke VP og på piggdekk. Hun traff også rushet i Bergen på vei opp.
#11730
Kjøpe elbil? / Sv: Mercedes-Benz eller Kia Soul?
torsdag 16. mars 2017, klokken 15:35
Vi kjøpte også elbil med kun formål lokalkjøring, men det tok ikke en uke engang før vi syntes det var såpass kjekt med elbil at vi fikk lyst til å kjøre lenger turer med den, selv om vi har en stor og trygg familiebil utenom. Langturer blir plutselig kjempebillige og miljøvennlige. Tror sjansen er stor for at det kommer til å irritere deg i ettertid om du velger en bil uten hurtiglading (altså MB).
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA