Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - espenri

Sider: [1] 2 3 ... 19
1
i-Pace / Sv: Feil på 12v batteri
« på: Torsdag 06. Januar 2022, klokken 10:07 »
Det kan stemme sånn roughly, jeg har 15.7v i følge wattcat nå, og det er -10 ute.

Jeg har også blitt tauet pga lav spenning på 12v batteri, det begynte da med advarsel om redusert bremsekraft ellerno slikt, og etter 15-20 mils kjøring gikk bilen totalt bananas med alle typer feilmeldinger.

Hos meg ble det skiftet noe i 12v ledningsnettet, da batteriet tappet seg selv. Dette var tydeligvis en kjent feil, Motorpool brukte ikke lang tid på feilsøking eller feilretting. Etter det har jeg ikke hatt noen problemer.

2
i-Pace / Sv: En Teslaists guide til brukt i-Pace
« på: Mandag 03. Januar 2022, klokken 15:03 »
Hekken fungerer også ypperlig i snøvær. Skilt og bakdelen av bilen dekkes av et tykt lag snø, men allikevel er bakruta like fri for snø, så den minimale sikten man har der opprettholdes. Da er det verre med ryggekameraet...

3
Renault Mégane eVision / Sv: Official launch of the Megane Electric
« på: Fredag 17. Desember 2021, klokken 10:42 »
Jeg har sett på hvordan den er priset i sverige i forhold til ID.3 som er en viktig konkurrent. Tipper de legger seg på samme strategi i Norge, og da kan det se ut som de legger seg på ca samme pris, dvs 335 000-340 000.

4
Renault Mégane eVision / Sv: Official launch of the Megane Electric
« på: Fredag 17. Desember 2021, klokken 07:36 »
Så vidt jeg kan se så er innstegsmodellen med 60kwh batteri identisk priset med ID.3 Performance i Sverige. Det vil vel si noe slikt som 335-340k i Norge. Synes dette fremstår som en konkurransedyktig og spennende bil i dette segmentet.

5
Kjøpe elbil? / Sv: Hvilken elbil er bedst om vinteren?
« på: Mandag 13. Desember 2021, klokken 15:50 »
Kjenner egentlig ikke igjen noen av punktene nevnt negativt ovenfor her. Det er ikke en perfekt bil, men disse manglene har jeg ikke opplevd enda.

6
i-Pace / Sv: Brukt i-Pace
« på: Fredag 10. Desember 2021, klokken 23:44 »
Har hatt 2020 modell 320 som lånebil en helg (kjørte ca 500km). Det er merkbar forskjell, men det er fortsatt plenty krutt.

7
i-Pace / Sv: Brukt i-Pace
« på: Torsdag 09. Desember 2021, klokken 11:25 »
Stort sett har jeg inntrykk av at det er lite problemer med I-pace. De problemene som er kritiske ligger det kampanjer på så de får du fikset preventivt hos forhandler.

Selv har jeg:
- Skiftet ledningsnett til front DU (Kampanje)
- Skiftet ledning på 12v krets som tappet batteriet (Garanti)
- Skiftet baklamper (Garanti)

Når det gjelder vinteregenskapene har jeg lite å utsette.
+  Stabil og trygg på veien (testet bråbrems og unnamanøver rundt rådyr på glatta senest lørdag morgen)
+  Forvarming etc fungerer ypperlig
+  Lys og sensorer fungerer til tross for snø / slaps. Dette er ofte et problem som gjør at man ikke kan kjøre med ACC ved dårlig føre.
-+ Ladehastighet, hørt mye negativt, men beskriver erfart ladesesjon nedenfor.

Ikke forvarmet bil, kjørte ca 20 mil på riktig dårlig føre, typisk landeveihastighet 70ish snitt. Plugget i BKK 150kw lader på Gol og gikk inn for å handle. Ladekurven viser at den ladet med ca 40kw første 15 minuttene, før den steg til 74kw.  Gjennomsnitt for sesjonen ble 50kw over 30 minutter, da dro jeg når den peaket i hastighet, så dersom jeg hadde trengt mer ville det gått kjappere. Jeg ankom med ca 20% og utetemperatur -12. Anser dette som nesten worst-case ladescenario.

8
Kjøpe elbil? / Sv: Elsykkel - til bruk med sykkelvogn 70Nm vs 85Nm
« på: Tirsdag 23. November 2021, klokken 07:31 »
Jeg tror ikke det vil være noe problem uansett. Spørs jo litt hvor mange kilo du har å dra på selv, men samboer har sykla rundt på en White SC-E Ane Comp med Shimano Steps (50nm?) system og sykkelvogn i noen år. Det meste den har vært lastet med er to barn (3 og 5år) + to barnesykler og annet pikkpakk. Det er godt skyv i disse motorene.

Det eneste du _må_ ha når du skal ha en sykkel for dette bruket er momentsensor, hvis ikke blir det fort masete å sykle inn og ut av kryss og andre situasjoner med start og stopp i byen.

9
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Sv: Priser på hurtiglading
« på: Mandag 01. November 2021, klokken 21:09 »
Gikk opp fra 4.49 for 50kw og 4.99 for lynlader, så ganske stor oppgang i pris. I tillegg synes jeg godt de kunne hatt større differanse på 50kw og lynlading.

10
Skoda ENYAQ / Sv: Ikke fått bil? Du har loven på din side!
« på: Fredag 22. Oktober 2021, klokken 10:27 »
Ser ingen grunn til å være snill mot Møller i dette tilfellet. Det var en fryktelig tung dialog med Møller for å få de til å garantere at ordlyden i kontrakten betydde at jeg kunne gå fra kontrakten dersom levering ble utsatt utover 2021. Med en slik kundefiendtlig innstilling hadde jeg heller ikke hatt dårlig samvittighet for å faktisk stå på min rett i dette tilfellet.

Nå førte blant annet den nevnte vrange holdningen fra forhandler til at jeg valgte en annen bil, og det ser ut som var tryggere enn å spille bingo med levering av bil fra Møller...

11
i-Pace / Sv: Kartoppdateringer
« på: Fredag 15. Oktober 2021, klokken 13:05 »
Jeg kan jo oppdatere her; hvis det er noen som lurer så hjelper det altså ikke med 64gb minnepinne. Da sitter jeg nok igjen med at dette er et problem med software til Jaguar på macOS.
Nei, det funker fint. Men du må ha en MBR partisjonstabell med extFAT filsystem.

Kan du utdype dette? Nå har jeg forsøkt en 64GB minnepinne, formattert både som exFAT og FAT32 på windows og Mac, fungerer fortsatt ikke, samme feil som tidligere.

12
i-Pace / Sv: I-Pace : Feil, mangler og workarounds
« på: ſøndag 03. Oktober 2021, klokken 22:39 »
Leverte min til viking uten å tenke på dette en gang, da ringte de meg rimelig ofte før jeg fikk somla meg til å sette den i service mode via nettsiden til jaguar...

Har også skjedd ved verkstedbesøk senere, de ringer alltid med en gang det er utløst alarm.

13
i-Pace / Sv: Kartoppdateringer
« på: Fredag 01. Oktober 2021, klokken 10:27 »
Jeg kan jo oppdatere her; hvis det er noen som lurer så hjelper det altså ikke med 64gb minnepinne. Da sitter jeg nok igjen med at dette er et problem med software til Jaguar på macOS.

14
Kjøpe elbil? / Sv: Hvilken bil skal jeg velge?
« på: Torsdag 30. ſeptember 2021, klokken 09:07 »
Nå er jeg usikker på om du er ironisk? Måtte google datoparkering, og lærte da at man gikk bort fra det i Oslo det herrens år 1989...

Men ja, brøyting er mer eller mindre fraværende, parkeringsområdet i gata tømmes for biler og brøytes maks to ganger i løpet av vinteren. Ofte bygger det seg opp bra med is i smågatene rundt i Oslo.

15
Kjøpe elbil? / Sv: Hvilken bil skal jeg velge?
« på: Onsdag 29. ſeptember 2021, klokken 16:28 »
Med 4wd i Oslo åpner det seg jo opp mye muligheter for parkering vinterstid som ikke er tilgjengelig hvis du har 2wd, med så elendig brøyting vi ser her er det veldig deilig å heve bilen i maks posisjon og smyge inn på plasser der mange andre kan drømme om komme inn :)

Sider: [1] 2 3 ... 19