Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - ProsjektX

#21
Leaf 2010-2017 / 2014 modell - 7 batteristreker..
lørdag 13. mai 2017, klokken 16:04
Så en EU import bil til salgs et sted. Se vedlagte bilde. Vil en forhandler i Norge håndtere dette som en garantisak? Evt hvis ikke serviser er fulgt opp..?
#22
Som fersk elbilist er det stadig noe nytt å tenke på.. Et utsnitt fra Google maps en plass jeg kjører av og til. Her starter kollektivfelt, men det er også et skilt i midten, som står omtrent på samme linje, med undertekst "Gjelder ikke buss og taxi". Påbudt kjørefelt i seg selv er greit nok med den underteksten, elbil er ikke buss eller taxi... men kollektivfeltet starter jo også der!

Forstår jeg rett hvis det ikke er lov å kjøre inn i kollektivfeltet der..?
#23
Hyundai Ioniq / Tips til oppheng av ladekladd
tirsdag 27. desember 2016, klokken 16:43
Hadde tenkt å kjøpe en vegglader, men inntil videre blir det nok til å bare bruke ladekladden da den holder for meg nå. Men, måtte få hengt den opp litt bedre så endte opp med å handle et par ting på Jula som ble bra. Med redskapsholder som låser inn rundt pakkniplene så sitter den bra, og det er også mulig å enkelt ta med seg ladekladden om det skulle være nødvendig.


#24
Hyundai Ioniq / USB-hub støtte..?
mandag 26. desember 2016, klokken 20:51
Kunne gjerne tenkt meg 2 USB uttak, slik at jeg kan ha en USB minnestick med musikk fast koblet til, men også mulighet for å koble ut og inn telefonen evt for Android Auto, så fant en gammel USB 2.0 hub jeg hadde liggende for å teste, men den fungerte ikke, kom opp en melding om "USB enheten støttes ikke.." når jeg koblet inn f.eks minnepenn eller telefon. Så lurer på om andre har kommet på samme tanker og testet evt med nyere typer USB hub og fått det til?
#25
Hyundai Ioniq / Hvordan lade på timeren...?
lørdag 17. desember 2016, klokken 15:07
Prøvde i dag når jeg satt fra meg bilen på gardermoen å aktivere lading på timer. Men det var ikke snakk om at den ville. Valgte timer og satt alt opp med. Får så melding om at ved å plugge inn vil den nå lade på timer. Men uansett med tenning på eller av gikk den rett til å lade nå. Ble litt irritert for kan ikke fatte at jeg skulle ha gjort noe feil her...

Andre som har fått til. Ble litt uheldig å la den stå fulladet 1 uke men..
#26
Ladeplasser og ladekabler / Lading på Oslo Lufhavn / Gardermoen P10
torsdag 15. desember 2016, klokken 17:49
Noen som har erfaring med det i det siste? I følge hjemmesidene skal det være 165 plasser, men hvor "trangt" om plassen pleier det å være der? Skal ut å reise på lørdag og tenker å bruke elbilen for første gang dit. Og det er kun schuko stikk det er snakk om overalt?
#27
Hyundai Ioniq / Brukerdefinerte POI listes kun alfabetisk..
søndag 11. desember 2016, klokken 12:05
Prøver å legge inn  POI via KML fil. Alt ok, men hvis en skal prøve å navigere til et POI så er det ikke mulig så langt jeg ser å liste POI etter avstand, de listes kun alfabetisk. Noen som har funnet ut noe annet?
#28
Ladeplasser og ladekabler / Nedlasting av POI for ladestasjoner
lørdag 10. desember 2016, klokken 10:05
Finnes det noe alternativt sted å laste ned POI filer enn fra ladestasjoner.no, som er oppdatert? Har problemer med disse filene, f.eks CSV, ettersom koordinater ikke er i "" så blir disse kolonnene automatisk konvertert til dato'er f.eks ved import til excel, google docs. KML filene er også ikke i UTF8, men ISO8859-1, det går an å fikse derimot enkelt. Skulle gjerne hatt in i Excel for å filtrere ut f.eks grønn kontakt, fortum og ar.
#29
USAleaf / USA import på auksjonen.no (som eu-modell)
torsdag 27. oktober 2016, klokken 18:36
Litt interessant, hvilke rettigheter rundt mangler kan en kjøper påberope seg på auksjonssalg når bilen, i dette tilfellet egentlig er US import men annonseres som EU (acenta)..?

https://www.auksjonen.no/auksjon/2015_Nissan_Leaf_109Hk_ACENTA_AUTOMATNAVISKINNBOSEKAMERAVARME_i_RATTBLUETOOTHTLF_25091km/68175
#30
Alt det andre / Kjørt for langt på forsikring, bytte selskap..?
tirsdag 11. oktober 2016, klokken 20:31
Oppdaget at ene bilen har gått en del over på kjørelengde, så må nok doble kjørelengde for å komme i sync, men hva med å bare bytte forsikringsselskap..? Blir det rapportert noe tilbake på kjørelengde ved bytte?? </spare penger modus>
#31
Hyundai Ioniq / Noen som har fått sett Ioniq i Drammen denne uka?
søndag 05. juni 2016, klokken 20:29
Så først i dag at Ioniq (hybrid) har vært stilt ut på Gulskogen senter og hos Sentralgaragen i Drammen. Noen som fikk tatt en titt?
#32
USAleaf / Tips rundt import av USA leaf, lader og diverse
tirsdag 05. april 2016, klokken 19:09
Hallo, fersking i el-bil gamet, aldri hatt en eller prøvd en for den saks skyld... men funderer nå seriøst på å hente en 2013 modell fra USA, men som alltid gidder ikke bruke mer penger enn nødvendig. Eldre enn 2013 modell er som jeg har funnet ut ikke noe poeng. Så, noen ting jeg ikke blir helt klok på. Har søkt her og der, men ikke helt funnet svar.

1. S-modell er rimeligst, og så lenge en passer på at det er quickcharge ekstrautstyr så har den det som trengs?

2. On-board lader. Her trenger en bare en helt passiv dum kabel for å plugge i vanlig veggkontakt, eller? "Charge package" inkluderer 6.6kW on-board, quickcharge port og ryggekamera ser jeg. Denne on-board støtter også 230V/50Hz? Ser noe rundt 240V på displayet på en bil. Hva koster en passende kabel?

3. Uansett, antar at også quickcharge port kan brukes hjemme med en "smart" kabel, type 2? Med justerbar strømstyrke?

4. Ellers bør prøve å få lest ut via "Leaf Spy"? Konkret hvilke parametere bør sjekkes, og referanseverdier? Bør batteriet lades til 100% først? I så fall betyr det at 80% ladegrense ikke bør være aktivert også?

5. Ellers sjekke VIN for salvage status og carfax report er obligatorisk

Noe glemt...? Tips, triks, andre her som vil dele oppdatert erfaring?
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA