Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - mortdal

Sider: 1 [2]
16
Audi e-tron / Sv: Forsikring
« på: fredag 04. oktober 2019, klokken 10:09 »
Gjensidige, Møre og Romsdal, garasje, >23år, SuperKasko, 75% bonus, 25’km 4000,- ea, 987,- pr mmd.
De fleste jeg sjekket lå rundt der, men noen opp til 16’ i året.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Tydelig at Gjensidige er glad i Møre og Romsdal da. Hos meg var de som havnet på 16k i året med tilsvarende lengde og bonus, men bolig i oslo... Da har jeg avtale via Tekna også, som ga mye i rabatt..

17
Audi e-tron / Sv: Audi e-Tron standardanlegg vs. Bang Olufsen upgrade
« på: onsdag 25. september 2019, klokken 09:11 »
Jeg har standardutgaven (fast-track) selv. Har ikke testet B&O. Jeg er opptatt av lyd. Synes standardanlegget er bra, det er en egen subwoofer i bagasjerommet og det spiller høyere enn jeg har behov for, med fortsatt god lyd. Jeg synes imidlertid det er litt tamt ved lavt volum. Det kunne vært morsommere med enda tightere bass.

Hadde jeg betalt 12 000,- nå i ettertid for å oppgradere, aldri i verden!! Men pengene sitter løsere før man kjøper :-P. Hadde sikkert lagt til B&O hadde jeg bestilt egenspec, og heller droppet en del dyre "pynteting" som fulgte med fast-track.

OBS: jeg aner ikke om det er samme "standard"-anlegg på fast-track 55 og den nye 50-modellen.

18
Audi e-tron / Sv: Wifi i bilen
« på: tirsdag 24. september 2019, klokken 09:28 »
Jeg har ikke sett en sånn mulighet i min fast-track modell. Er det 2020-muligheter kanskje?

Men 800,- for 25 GB var veldig dyrt da. Er nok litt gunstigere å gå for en datasim/tvillingsim løsning vil jeg tro.

19
Audi e-tron / Sv: Klimaanlegg
« på: torsdag 19. september 2019, klokken 09:26 »
Så vidt jeg har forstått gir 4-soners klimaanlegg ekstra luftdyser i stolpene til baksetene. Hvis dette stemmer er det et veldig godt argument for 4-soners, for det gir mer kontroll på klimaet i baksetet.

Det er nok også greit at de som sitter bak kan regulere litt forskjellig. Kjører du fra øst til vest på en solfylt dag, vil den som sitter mot sør ha større behov for kald luft enn den som sitter mot nord.

Jeg har 4-soners og er fornøyd med det, men har strengt tatt ikke skilt ut sonene veldig mange ganger. Jeg hadde ikke lagt det til i egenspec alternativet mitt, men jeg gikk for fast-track, og etter å ha hatt det, så hadde jeg nok kjøpt det igjen faktisk..

20
Audi e-tron / Sv: Lyd fra motorer i kupeen under kjøring - en showstopper?
« på: onsdag 04. september 2019, klokken 07:51 »
Jeg liker det som er av lyd i min, og synes ikke det er sjenerende, og er jo langt under hva enhver bil på drivstoff greier. Man kommer ikke unna at kraftige el-motorer også lager litt lyd.

Kanskje motorene lager litt ekstra lyd hvis de blir kjørt mye hardt? Jeg har til gode å ikke tråkke i bånn når jeg tester en demobil i hvert fall..

21
Audi e-tron / Sv: Etter prøvekjøring - noen få minuser
« på: tirsdag 03. september 2019, klokken 11:22 »
Jeg synes også lyden er kul. Den oser jo grom-elbil :-), men er ikke høyere enn at den forsvinner når lydanlegget skrus på.

22
Audi e-tron / Sv: 3 barneseter
« på: tirsdag 27. august 2019, klokken 08:01 »
Det tror jeg blir vanskelig. Vi har to bakovervendte nå, og da er det ikke mye plass i midten. Vi har riktig nok ganske store seter, Cybex sirona og Axkid rekid.

Det går om et par år når eldste kan sitte på pute i midten, men alle bakovervendt er vanskelig. Muligens et håp hvis du gjør en god jobb med å finne plasseffektive seter, men merk at det ikke er isofix i midten.

Har hørt om andre merker som kan skilte med setene du trenger på elektrisk drivlinje, men det hjelper kanskje ikke høre  :)

23
Audi e-tron / Sv: Ettermontering av hengerfeste
« på: tirsdag 30. juli 2019, klokken 11:36 »
I den nye konfiguratoren står det nå under omgivelseskamera:
"visning fra ryggekameraet: med hjelpeelementer for parkering på tvers samt tilkobling av tilhenger (bare på biler med fabrikkmontert tilhengerfeste)."

Blir interessant å se, men ifølge min selger så skulle det ikke være noen forskjell på fabrikkmontert og ettermontert så lenge man har kjøpt klargjøring for hengerfeste som er en del av vinterpakken. Får teste når hengerfestet er montert.

24
Audi e-tron / Sv: Ettermontering av hengerfeste
« på: fredag 26. juli 2019, klokken 12:28 »
Er den utskjæringen del av «forberedelse for hengerfeste» fra fabrikk, eller er dette noe som skjæres manuelt av Møller ved ettermontering? Både dette og ikke minst den fortsatt ubekreftede påstanden om at luftdemperne automatisk registrerer henger også ved ettermontering (i strid med opplysning i bruksanvisningj gjør meg mer og mer sikker på at jeg vil endre bestillingen min til å få fabrikkmontert feste.

Dette skjæres nok manuelt. Jeg har bil som er forberedt, men er ikke noe hull nå. De gjør nok dette ordentlig, for det er nok mange som er opptatt av hvordan dette blir seende ut. Audi prioriterer fabrikken når de får tilhengerfester, forståelig nok.

25
Audi e-tron / Sv: Ettermontering av hengerfeste
« på: tirsdag 23. juli 2019, klokken 11:54 »
Andre som har hørt noe om datoer for dette? Gjør de det hos forhandler/verksted?

Min selger visste ingenting om hengerfeste forrige uke, skal høre igjen- og om det ev. er mulig å få låne en bil med hengerfeste. Helst da en e-tron, ettersom jeg hadde sett litt frem til å teste dette ved nært forestående flytting med litt avstand. Kan til nød kjøre en annen, større Audi med hengerfeste, hvis de betaler bom og drivstoff.. ;)

Rekker dessverre ikke å oppgradere førerkortet, men tenker faktisk å gjøre det. Hva er max tillatt totalvekt på henger man kan ha med vanlig førerkort klasse B og e-tron igjen?

Du har vel funnet ut av det håper jeg, men svarer på det i tilfelle det hjelper noen andre. Sitat fra vegvesen.no:

Med klasse B kan du etter hovedregelen for bilførerkort trekke tilhenger med tillatt totalvekt høyst 750 kg. Er bilens tillatte totalvekt 3500 kg, kan vogntogets (bil + tilhenger) tillatte totalvekt være inntil 4250 kg.

Altså kan du trekke en tilhenger med tillatt totalvekt på inntil 750kg med klasse B førerkort.

Hvis du er usikker noen gang på konkret bil og tilhenger, har vegvesenet laget en fin kalkulator hvor du kan få svar på om du kan trekke den aktuelle tilhengeren med den aktuelle bilen.

https://www.vegvesen.no/Kjoretoy/Eie+og+vedlikeholde/Tilhengerkalkulator

26
Audi e-tron / Sv: e-Tron flerfase på IT?
« på: mandag 15. juli 2019, klokken 16:29 »
Jeg har koblet opp Easee sin ladeboks på 230V 3-fas IT nett. Jeg får 7.4kW ut fra det. På 1-fas fikk jeg 6.4kW. Jeg har litt spenningstap fra nettet, så er kanskje mulig å hente litt mer også. Easee-appen opplyser ikke trekket på hver fase lengre, så får ikke opp hvordan det er fordelt, men ja, det funker med 3-fas 230V.

Hvor mange ampere kjører du på 3-fas 230V? Har satt opp easee på 230, 3fas 32A (ikke fått bilen ennå).

Den er koblet opp på en 32A kurs. Men e-tron trekker skjevt mellom fasene, og easee har tilpasset software til å justere ned hastigheten for å unngå for stor skjevlast/varmgang e.l. Får ikke opp ampere per fase i appen lengre, så det står bare 29A i easee-appen, og bilen rapporterer 7.4kW lading..

27
Audi e-tron / Sv: e-Tron flerfase på IT?
« på: torsdag 11. juli 2019, klokken 10:38 »
Jeg har koblet opp Easee sin ladeboks på 230V 3-fas IT nett. Jeg får 7.4kW ut fra det. På 1-fas fikk jeg 6.4kW. Jeg har litt spenningstap fra nettet, så er kanskje mulig å hente litt mer også. Easee-appen opplyser ikke trekket på hver fase lengre, så får ikke opp hvordan det er fordelt, men ja, det funker med 3-fas 230V.

Sider: 1 [2]