Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Nenad

Sider: [1]
1
Kangoo / Rekkeviddeforlenger Kangoo- trenger mer info
« på: Fredag 15. Februar 2019, klokken 14:00 »
Hei
Jeg leste lite om rekkeviddeforlenger. Renault Kangoo med fem seter er en fin familie bil men helt ubrukelig uten mulighet for hurtiglading. Da fant jeg tråd om rekkeviddeforlenger her men uten nærmere info.
I aviser kan det finnes artikkel om Kangoo med Hydrogen rekkeviddeforlenger. Pga prisen over 600 000 kroner er dette ikke aktuelt.
Men hva med bensin? Flere ble solgt i Norge med bensin drevet rekkeviddeforlenger på 650cc. Ble dette godkjent som elbil av statensvegvesen?
 Litt info om spenning trenger jeg. Hva er spenning i batteriene? Hvor stort spenning sender laderen via type 2 uttak? Hva kan man forvente fra rekkeviddeforlenger på 650 cc når det gjelder Amper/Volt?
 Med andre ord: er det lønnsomt å kjøpe brukt Kangoo og ettermontere rekkeviddeforlenger? Eller kanskje vente utgave med hurtiglader?
 Takker på forhånd

2
Zoe / Zaptec - forsinket levering
« på: Fredag 01. April 2016, klokken 22:44 »
Dette er ikke noe nytt tema her. Jeg fikk bilen levert i desember 2015. Det ble sagt muntlig til meg at jeg skal få lader 22. februar selv om i kontrakten står 1 april. I dag er 1 april og jeg bruker forsatt Fortum ladere. Jeg snakket par ganger med selgeren. Siste gang på tirsdag sa han at han ringer meg på fredag men dette skjedde ikke. Hva jeg kan gjøre? Kan man kreve erstatning?  På forhånd takk for hjelpen  :)

3
Zoe / Fortum -tips
« på: Torsdag 18. Februar 2016, klokken 21:32 »
Hei alle sammen. Jeg fant dette på nett :

http://www.fortum.no/privat/stromkunde/stromavtaler/ladebonus/knut-lader-med-fortum-bade-hjemme-og-pa-tur/

 Mening var ikke gratis reklame, men tips. Alle kan spare litt penger  :)

4
Zoe / Kan elbil overnatte på hurtiglader?
« på: ſøndag 17. Januar 2016, klokken 20:12 »
I går kveld var jeg i byen. En min venn var på vei til Norge, fly ble forsinket. Jeg måtte kjøre til Gardermoen. Batteri hadde seks stripper, mer enn nok til flyplass. Rundt kl. 23 var jeg på COOP obs i Jessheim. Alle fire ladere var ute av drift. Jeg kjørte videre til  McDonalds Gardermoen, en lader type 2 var ute av drift siden 26.12 som jeg vet, på den andre ble koblet Tesla. Jeg bestemte å kjøre videre til Statoil på Gardermoen. Statoil ble stengt. Det var bare å kjøre til flyplassen. Etter at jeg hentet vennen min kommet jeg tilbake til McDonalds Gardermoen, Tesla var forsatt der, kl 1:25 og jeg hadde bare 12 km igjen. Jeg sjekket status på COOP obs i Jessheim og på Charge og Drive map alt var OK, alle 4 var i drift. Jeg kjørte ditt men de var ikke i drift. Map ble ikke oppdatert. Det var bare å ringe NAF. Det kom en fyr rundt 2:20. Hydraulisk olje var frossen, det var -20 grader, bilen hans var ubrukelig. Han ringte etter hjelp og da kom en annen rundt kl 3:20. Hah kjørte/tauet meg til McDonald Berger. Der ladet jeg bilen og fikk tilbake sirkulasjon i beina på Statoil bensin stasjon etter nesten 2 timer i kaldt bilen ved -20 grader. Jeg var nesten frossen.
 Mitt spørsmål til alle dere er : Kan elbil overnatte på hurtig lader ? Tesla ble koblet til eneste lader type 2 som var i drift i nærheten av Gardermoen.
 Jeg trengte bare 25-30 min på lader. Men saken var at jeg kom hjemme kl.5 veldig sint og frossen.
  Et spørsmål til : Har Fortum plikt til å oppdatere map ? Hvordan kan vi stole på den ?
 
 Jeg skrev ganske mye. Jeg friser fortsatt ;)

5
Zoe / CLEVER prepaid kort i Danmark. Hvilket bør velges ?
« på: Onsdag 11. November 2015, klokken 16:05 »
 Hei
 på www.clever.dk kan det kjøpes prepaid kort for lading av elbil. 
45 KW koster 300 danske kroner
100 KW- 600 DKK
225 KW- 1305 DKK
 Alt dette sender de verden rundt for ca 7 arb. dager.
Hvilket kort bør velges til  ZOE hvis jeg vil lade bilen 3-4 ganger ?

6
Zoe / TN nett vs IT nett for de som ikke vet noe om dette. Det gjelder ZOE
« på: Torsdag 05. November 2015, klokken 15:21 »
Hei alle sammen. Jeg trenger hjelp, egentlig grundig forklaring.
 1. Hva er forskjell mellom TN og IT nett ?
 2. Hvordan skal jeg vite hvilket nett finnes det rundt ?
 3. Hvis jeg kobler en TN nett lader på IT nett hva kommer til å skje ?
 4. Eller omvendt IT lader på TN nett ?

 På forhånd takk for svaret  :)

7
Zoe / Zoe - oppvarming med webasto
« på: Lørdag 31. Oktober 2015, klokken 19:41 »
Hei alle sammen
 Jeg er helt ny her. Min Zoe kommer slutten av desember 2015. Her noen av dere erfaring med webasto for oppvarming av elbilen? Er det lov å ha den på bilen først og fremst? Beholder man forsatt garanti og samme rettigheter hos staten ?
 På forhånd takk for svar :)

Sider: [1]