Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - S4e

Sider: 1 ... 51 52 [53]
781
Model S / Sv: Erfaring Oslo til København t/r?
« på: Lørdag 31. Oktober 2015, klokken 08:58 »
Takk Fredag - nyttig info :-)

En mulighet er å lade hos Svigermor, men hun har neppe en kraftig kurs og da må vi ha en lang skjøtekabel. Noen som har erfaring med ladning på denne måten - hvilken ladekapasitet kan man da ha og hvor lang tid tar det fra nesten tom til 80%.

782
Model S / Sv: Erfaring Oslo til København t/r?
« på: Fredag 30. Oktober 2015, klokken 22:32 »
Min tur til Køge:
...
Håper det kan være til hjelp.

Supert - takk!

783
Model S / Sv: Erfaring Oslo til København t/r?
« på: Fredag 30. Oktober 2015, klokken 19:39 »
Ser ting har endret seg når det gjelder pris. Med Weekend billett som ofte passer oss koster det 570 t/r, mens bro koster 403,- en vei... Da må man imidlertid planlegge når det gjelder å treffe ferger. Før gikk de hvert 20 min når vi typisk kommer der, nå hver 30 min...

784
Model S / Tesla S med tilhengerfeste i 2016?
« på: Fredag 30. Oktober 2015, klokken 19:18 »
Tesla produserer jo ikke mange biler i forhold til andre fabrikanter. Når Tesla X nå snart kommer - vil det ikke være logisk og svært viktig for økonomien om de bruker samme understell og mest mulig av de andre komponentene likt med modell X?

Bør ikke det åpne opp for muligheten for tilhengerfeste også for S? Denne er jo festet til understell og ikke avhengig av form og volum på resten av bilen?

Så langt så frister X mest. Men lurer som mange av dere på 2. seterad og falkeving-dørene. Pluss pris selvfølgelig.  Ville vært veldig bra om ikke tilhengerfeste var avgjørende for hvilke modell en velger?

785
Model S / Sv: Erfaring Oslo til København t/r?
« på: Fredag 30. Oktober 2015, klokken 19:08 »
Ulempen med fergen er at man kan bomme på tiden - en gang var det så mange foran oss at vi måtte vente på neste ferge- da går tiden- fergen med venting tok da totalt nærmere en time. Fra Helsingør til Kjøben er det også en del veibygging...

Ellers brukte jeg nøyaktig 6 timer fra Oslo til broen ved Malmø med TMS i sommer- da skal man time slik at man ikke møter rushtraffik med kø i Gøteborg.

Denne er interessant - jeg har også brukt 6 timer med diesel bil (men da helt fram til nord for København via broen). Hvor ofte og lenge tanket du?  Og hvor fort kjørte du på motorvei med 120 grense? (Lover å ikke si det til noen ;-) )

786
Model S / Sv: Erfaring Oslo til København t/r?
« på: Fredag 30. Oktober 2015, klokken 19:01 »
Takk for mange gode råd og erfaringer :-) 

Som dere ser av min fotnote har jeg en V70 i dag. Automat, adaptiv cruise, god motor og god komfort, sammen med stadig bedre veier, gjør denne turen blir stadig mindre belastende. I dag stopper vi typisk i Uddevalle for å spise på veien ned, så stopp her passer perfekt den veien. Det kan også bli en kort ekstra stopp for å fylle tank og "tømme tank". Samme på veien hjem - stopp i Uddevalla for å spise eller evt. handle passer perfekt også i dag.

Vi har forøvrig sluttet å bruke fergen - blitt dyrt og færre avganger gjør at en ofte blir sittende å vente her, fremfor å kjøre broen.

I dag tar turen 6 - 7 timer avhengig av kø og med en kort spisepause og en superkort tanke pause. Det store spørsmål for oss som enda ikke har Tesla er hvor lang tid vi vil bruke på turen med en Tesla og hvor mange stopp det blir på veien... Noen av dere sier 2 stopp på 15 - 20 minutter, mens andre sier 4 stopp?

787
Model S / Erfaring Oslo til København t/r?
« på: Torsdag 29. Oktober 2015, klokken 22:13 »
I tenkeboksen om jeg skal satse på Tesla som neste bil. I hverdagen og til hytta bør det fungere veldig bra. Men vi reiser også flere ganger i året til København.

Er det noen som har praktisk erfaring med den turen? Hvor mange ganger må en stoppe på veien til København - holder det med f.eks. Uddevalla eller må en stoppe på hver SC?

Må en kjøre ekstra sakte med tanke på rekkevidde? (I dag ligger jeg nok i 140 der det er 120 grense ;-) )

Ser København har en superlader på Kastrup, men det er jo ikke praktisk når familie bor i sentrum. Finnes det offentlige ladestasjoner eller private med god kapasitet? Og hvor finner jeg lokasjonen på disse?

Sverre

788
Model S / Sv: Hvordan koble iPhone til Tesla
« på: Onsdag 28. Oktober 2015, klokken 20:08 »
I min nåværende Volvo er det relativt stor forskjell i lydkvalitet mellom blåtann eller kabel. Sistnevnte gir bedre kvalitet.

Når jeg tok en prøvetur med Tesla var jeg ikke veldig imponert over lyden jeg fikk fra iPhone (på maks)...

789
Model S / Hvordan koble iPhone til Tesla
« på: Tirsdag 27. Oktober 2015, klokken 20:16 »
Hei,

Testet en Model S og selger hjalp meg å koble telefon via blåtann.  Dette er praktisk, men gir ikke den beste lyd for spilling av musikk. Heller ikke praktisk at volumkontroll på iPhone også styrer volum.

Er det mulig å koble iPhone direkte med USB kabel og spille musikk via denne?

Sverre

Sider: 1 ... 51 52 [53]