Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Ampéreson

Sider: 1 ... 18 19 [20] 21
286
Model S / Sv: Plassering av bombrikke og spørsmål om refundering
« på: Torsdag 03. Mars 2016, klokken 15:37 »
Spraymalte min svart, brukte borrelås med dobbelsidig tape til å feste på passasjerside av speil. Ser ut som en original dings til bilen :) Veldig fornøyd. Stilig når noen legger merke til det (til nå kun en); du har du spraymalt autopass brikken din, det er nerdete, liker det. [jeg] seff ;D

287
Model S / Sv: Dyrt lyspæreskifte
« på: Tirsdag 01. Mars 2016, klokken 09:52 »
Min far måtte få ny pære på sin Mercedes. Luringene på verkstedet overtalte han i å skifte den andre også da den sikkert gikk snart den og, bilen var 5 år gammel så det var best å være på den sikre siden sa han. Regning: 10 000 kr, og det kun for to pærer og en time til skift. Han måtte holde på håret så han ikke fikk bakoversveis, ble jeg fortalt.

288
Model S / Sv: Vindu spylle dyser = dårlig!!! Oppgradering?
« på: Fredag 26. Februar 2016, klokken 16:22 »
Spyledysene på Teslaen må være blandt de dårligste jeg har vært borti, skikkelig skikkelig dårlige rett og slett. Store felt med dritt som akumulerer på frontruten, bruker massevis med væske og sprayer hele bilen i samme slengen. Kjører jeg over 50 så masse på bakruten faktisk, tror jeg må få de til å se på det, kan umulig være tiltenkt at de skal være så innmari elendige. Jeg har en P85+ fra April 2014 forresten, sikkert dysene med dårlig spredning.

Alt annet er helt topp da, og det er helg ;D

289
Model S / Sv: Norges første web-app til model s eiere
« på: Torsdag 25. Februar 2016, klokken 10:00 »
Hvordan filtreres raske ladere? Er endel som ikke kommer opp, bla.a. Statoil fuel and retail Fornebus 22kW + chademo.

Kan melde om det samme, sitter på Minde i Bergen og ser kun 3 stk ladere listet i nærheten. Det er ganske mange flere.

290
Model S / Sv: Tesla RWD på vinterføre?
« på: Mandag 22. Februar 2016, klokken 14:01 »
Er veldig imponert over hvor god min P85+ er på vinterføre. Har piggfrie Hakapelitta, kommer opp over alt. Den slenger såvidt med baken kun når jeg provoserer den til det. Beste bakhjulsdriten jeg har kjørt på vinterføre.

En bensin eller diesel bil kan ikke reagere så kjapt som en elbil når det gjelder spinning på ett eller flere hjul. Med el er det umiddelbart mens på vanlige biler vil motoren måtte strupes med drivstoff eller bremser settes på. Dette gir ikke samme effekt som å regulere strøm til elmotor.

Trykker du wattpedalen i bånn på glatten så spinner den ikke da heller, gir det den kan uten å spinne, ganske utrolig egentlig.


291
Model S / Sv: Lavere bil med siste ota oppdatering?
« på: Mandag 22. Februar 2016, klokken 10:39 »
Det er en fartshump rett ved der jeg bor som jeg såvidt skraper over når det er kaldt vær. Jeg antar dette er pga trykket i dekkene evt. luftfjæringen synker når temperaturen går ned og bilen krymper akuratt nok til å komme borti. Bilen hever seg nå automatisk der, så ingen problem lenger.

292
Model S / Sv: Er det noen som kan ta med seg et chademoadapter til Røldal fra Oslo?
« på: Torsdag 18. Februar 2016, klokken 09:59 »
Supert, nå kommer mange vestlendinger til å bli glad:)

293
Model S / Sv: Hvordan og hvor dyr bil kjørte dere før dere kjøpte Tesla?
« på: Tirsdag 09. Februar 2016, klokken 14:36 »
Porsche 911 Carrera (996) til P85+. Teslaen er veldig mye billigere i drift.

294
Model S / UMC Tåler ikke vann?
« på: Tirsdag 09. Februar 2016, klokken 13:39 »
Har hatt min Tesla en stund nå, fikk en ny UMC for en måned siden. De sa det var gammel modell og at de fases ut, ok greit for meg tenkte jeg. Bilen sto og ladet over natten til mandag med UMC med Schuko kontakt. Så på mobilen min at ladingen var avbrutt ca klokken 03.30. Går ut og det lyser rødt på UMC. Prøver et par ganger dra ut og stikke inn igjen på bil og kontakt, trykker på reset (rød knapp bak) på UMC. Det lyser grønt så rødt, ingen lading.

Kom på Tesla senter Kokstad i Bergen i dag, de sa at UMC ikke var vanntett, og at det står i veiledningen. Visste jeg ikke og var ikke blitt informert. Den forrige UMCen som de faset ut fungerte utmerket under samme forhold, har også lest rundt om at de skal være vanntette.

Så nå har jeg ingen UMC, da de er utsolgt i hele Norge. Får håpe dette går på garantien, skulle likt å hatt min gamle UMC tilbake. Må være mye problemer med disse UMCene siden det ikke er en eneste på lager i hele Norge :).

Jeg er ikke sur, ikke bitter og tror Tesla fikser opp i designfeilen og i å tilby meg en ny UMC.


295
Model S / Sv: DAB kanaler borte?
« på: Torsdag 28. Januar 2016, klokken 14:46 »
Tok meg lang tid å finne utav DAB radioen og har også opplevd at kanaler forsvinner. Mener den søker på kanaler og i hver kanal så er det flere radiostasjoner. Om du trykker på de nummererte knappene som det står f.eks. 11a, 12a,12b etc. på, så er en nedtrekksmeny med radiostasjoner tilgjenglig for hver kanal.

I en av disse eller flere er P2 og NRK klassisk, eller så er dekningen dårlig og de lar seg ikke finne.

296
Lading av Tesla / Sv: Full bil fra Bergen til Vågslid
« på: Fredag 22. Januar 2016, klokken 10:14 »
Takk for svar, jeg har kontaktet han og får nå lånet en Chademo over den aktuelle helgen :)

297
Lading av Tesla / Sv: Chademo adapter Geilo?
« på: Torsdag 21. Januar 2016, klokken 11:22 »
Veldig bra tiltak dette. Foreslår å plassere en Chademo adapter i Røldal. Det er mange vestlendinger som har hytte på Vågslid og Haukeli. I tilfelle det er kolonne, kaldt og bilen full av skrikerunger så vil det være til stor hjelp.

298
Lading av Tesla / Sv: Full bil fra Bergen til Vågslid
« på: Torsdag 21. Januar 2016, klokken 11:00 »
Takk for svar jeg har en 2014 P85+ forresten. For å være på den sikre siden lader jeg en liten time i Odda mens vi handler, der har de Grønn kontakt Semi hurtig Type 2 (22kW), er det fullt der så får vi heller lade i Røldal. Hadde vært til stor hjelp om TOCN kunne utplassert en Chademo adapter til utlån i Røldal forresten. Det er lademulighet på hytten med vanlig Schuko også.

Har tidligere kjørt fra Stryn til Bergen i kaldt vær og det gikk helt fint med 20% igjen når vi kom frem, men da to nette passasjerer.

Testet i dag tidlig med navigasjonen i bilen og 80% batteri uten forvarming, den sa da at jeg ville ha 0% når jeg kom frem. Legger jeg så til fullstappa bil og ski på taket blir det nok såvidt det går eller ikke går.

Planen jeg har klekket ut blir da :
  • forvarme bilen mens den lader til 100%
  • hente kompisene, (dra på litt med noen skikkelige akslerasjoner for å vise hvor kul bilen er)
  • kjøre via Åsane og superlade til 100%
  • kjøre som en mann med hatt videre til fjells
  • lade en time i Odda

299
Lading av Tesla / Full bil fra Bergen til Vågslid
« på: Onsdag 20. Januar 2016, klokken 23:35 »
Hei

Vi drar en kompisgjeng til Vågslid fra Bergen til neste helg. Det er fire store karer, mye bagasje pluss ski på taket. Kaldt i fjellet og jeg føler rekkeviddeangsten kommer snikende.

De store karene er alle over 90 kilo og med alt det øllet vi skal ta med så blir vel bilen nærmere tre tonn. Trenger noen tips til turen. Har peilet meg ut noen hurtigladestasjoner i Odda og Røldal og Type 2 kabel er med.

Går det fint å lade med Menekes Type 2 kabel i Odda og Røldal, tenker også at det kan være kø på ladestasjoner og kolonne.

Er det noen som har klart turen Bergen --> Haukeli uten å lade på veien vinterstid med bagasje?

300
Model S / Sv: Kaldt batteri symbol
« på: Fredag 15. Januar 2016, klokken 08:52 »
Hvilken mode er best å kjøre med med tanke på raskere regenerering/motorbrems? Opplever å kjøre ca 7 mil fra hytta før det er noe merkbar motstand fra start i -15. Kjører ned ca 800 høydemeter uten noe regenerering.

Slik jeg forstår det så er det lurt å ha ladekabel i og forvarme bilen før en starter en slik tur med Range mode av. Er det mange minus så tar ting lenger tid. Her er en fin artikkel vdr. vinterkjøring http://www.teslamotorsclub.com/entry.php/194-Cold-Weather-Driving

Sider: 1 ... 18 19 [20] 21